Margitszigeti Atlétikai Centrum, egyik januári estén

2015.01.24. 16:56 szasza75

Emlékszem évekkel, úgy 8-10 évvel ezelőtt, egy sötét unalmas januári estén még alig találkoztam futókkal. Ha találkoztam, akkor is csak nagyon elvetemültekkel. Lehet, hogy az enyhébb tél, de az is lehet, hogy az elvetemült futók száma lett több, viszont megdöbbentett most, amikor lementem Vajda Zsuzsi és Kis Zsani által irányított edzésre.

A Margitrszigeti Atlétikai Centrumban gyülekeztünk: 18:30-kor elkezdődött a bemelegítés, ami a szokásos izom átmozgatási gyakorlatokból állt. Nagyságrendileg 40-50 fő gyűlt össze. Ez volt az első meglepetés.

Miután jól megtornáztattuk az izmainkat, elmentünk egy bemelegítő körre a belső úton. Szépen komótosan indultunk, beszélgettünk, a bemelegítés vége felé aztán elértük a 4:45-4:50-es egyenletes tempót. (Második meglepetés.)

Az edzés komolyabbik szakasza ezután következett. A Margit-híd aljáról kellett az aszfalton a MAC bejáratig futni, gyors tempóban, hatszor. Közben kis visszakocogás a starthelyhez. Miután ezzel is végeztünk 3-3 oszloponkénti váltakozással elszaladtunk az Árpád-hídig. Itt fel-le hatszor a hídra váltakozó ritmusban a Margit-híd irányában – ezt már kihagytam.

Fárasztó edzés volt. Persze mindenki megtalálta az állapotának megfelelő tempót és ismétlésszámot, így nem mindenkinek kellett ezt a gyilkos edzést csinálnia.

Összesen 14-15 kilit futottam össze és eléggé intenzívre sikerült. :) Mert ugye, ha van melletted valaki és nyomja, akkor azért benne is van egy csekély versenyszellem. Ösztönből nincs lazsálás. Gyakrabban le fogok járni, mert jó a csapat, jó a hangulat és jó érzés csapatban futni.

Ezzel kapcsolatban eszembe jutott még egy pár dolog: néhány éve az egyik télen baráti körből kialakult egy kis csapat, és 4-5-en szaladgáltunk a szigeten. Sokkal könnyebb volt a 6. ezer után nekiindulni a 7.-nek. A másik egy régebbi videóm, ami talán most is aktuális. 

Közben persze nem csak mi szaladgáltunk, hanem Galántai Gyuriék csapata is, akik kb 10-15-en szedték a lábaikat, illetve az IRONMAN 70.3 edzése is pont akkor volt.

Tele volt a sziget gyerekek!

1 komment

Címkék: edzés sziget meglepetés gyakorlatok

A bejegyzés trackback címe:

https://futo.blog.hu/api/trackback/id/tr1007076681

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

BGy · http://babosi.blog.hu 2015.01.25. 08:28:41

Ez tényleg jó lehet, izgalmasabb, mint a tegnapi edzésem. 26 km a kibaszott pusztában rohadt unalmas egyedül. De legalább a levegő tisztább. Még bírtam volna futni, de meguntam.

Futóblog

Ez itt a Futóblog. Szasza, Bitliszbá, SeSam, Szuflavéder és angelday írnak a futásról és a sportról.

Próbáltad már a Futócuccokat?

Tömegsport a Nike-val, velük együtt a Facebookon

  

Nike Running Hungary on Facebook

Friss topikok

süti beállítások módosítása