Reggeli poszt!

2009.02.19. 11:30 szasza75

Ma reggel erőt vettem magamon. Kimentem futni. Negyed 6-kor. Folytassam?

Nyilván egyedül nem tettem volna ilyet. Gyenge vagyok ilyenekben. Fél ötös kelés után simán visszaborulok az ágyba, általában. De ma más volt és 20 perces fetrengés után csak kikászálódtam. Aztán irány a Fenyőgyöngye parkolója. A kocsiban jutott eszembe, persze fejlámpát nem hoztam. Mikor is van napkelte? :-) Futótársaim már vártak. Ketten fagyoskodtak, mínusz 8-10 fokban. Úgy emlékszem, köszöntem nekik, vagy legalább biccentettem. Ugyan nem látták, de nyitott szemmel aludtam még. A szervezetem még javában "boot"-olt. Aztán ébredező tempóban nekiindultunk. Először aszfalton, aztán rámozdultunk a terepre. Érintettük a HHH csúcsát is majdnem kétszer. Roppanó fagyos 20-30 cm hó, hideg északi szél és még mindig sötét. Komoly csúszkálás, esés nélkül zajlott mindez, de akár még az esés is belefért volna, hisz nagyon mély volt a hó. Aztán lassan világosodni kezdett, a keleti oldalon pislákolni kezdett a napocska. Sehol egy felhő, csak a fehér mindenségen tükröződő narancssárga fényjáték. A szikrázó látvány el is vonta a figyelmemet magamról. Időközben - a szűk két órás futás alatt - reggeli nélkül szépen eléheztem. Vajon mi venne rá egy ilyen attackra, ha nem futnék? Átélnék ilyen szerintem nem hétköznapi reggeleket enélkül? Nem kérdéses, hogy élmény-e...

Csupán ennyi történt egy napos, fagyos kora reggelen.

(Megjegyzés: Tudom, zseniális lenne egy idevágó kép, de nem hogy "fotózóeszközt" még telefont is elfelejtettem vinni, na meg fejlámpát, bár azzal nem is lehet fényképezni.)
 

8 komment

Címkék: reggel életérzés hideg napsütés

A bejegyzés trackback címe:

https://futo.blog.hu/api/trackback/id/tr16952193

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

rrroka · http://hosszutav.blog.hu 2009.02.19. 13:04:54

nekem is el kellett volna menni futni reggel, én is 5:10 körül gondolkodtam, h mi legyen. dehát úgy fújt a szél...

Salvatore Bonanno 2009.02.19. 15:22:13

Hihetetlenül elszánt vagy. Nekem a 3/4 6-os kelések is nehezen mennek. Maximum respect!

Ras · http://futo.blog.hu 2009.02.19. 17:50:19

nekem ma a 6os kelés sem jött öszse teljesen, felkeltem óra lenyom és kóma még egy félórát...
és a futást is hanyagoltam múlt hétvége óta, de ma bármi is lesz 7 előtt még nekiindulok végre

Dora The Explorer · http://doratheexplorer.blog.hu 2009.02.19. 18:20:00

Hát én attól behalok, ha 5.30-ra megyek reggel melóba nyitni és örülök, hogy a bringa már szinte magától begurít. Múltkor pont eszembe jutott, mi lenne, ha meló előtt elmennék ilyenkor futni vagy úszni, mint régen (akkor 9-re jártam). gyorsan sztornóztam, nagyon jó nekem a "mikor éppen aznap ráérek" időpont is. Azért a hajnali látvány néha megéri a sok csipát. Küldök hozzá neked (nektek) zenét. www.youtube.com/watch?v=Yt5rB8LYjhk

HelloJozsi 2009.02.19. 19:57:10

@rrroka:
Úgy látszik ez egy ilyen nap volt :)
Én is terveztem egy reggeli futást. A felébredés még úgy-ahogy sikerült, de a sötétség meg a hideg egyszerűen túl sok volt.
De nem adom fel, holnap is megpróbálom :D

DaMartian 2009.02.19. 22:12:55

Én ugyan csak 6-os keléssel, de szintén letoltam reggel egy huszast! : )

rrroka · http://hosszutav.blog.hu 2009.02.20. 08:35:11

nekem a reggeli keléssel nincs gondom, 1 perc múlva már 100%on működöm, engem a hideg, a sötét és a szél tart vissza. 6-7 között indulok melóba akkor már lenne kedvem futni, mert felkel a nap, de akkor meg már menni kell, fene megeszi.

ïslāndęr 2009.02.22. 16:06:21

sorstársak,
borzalmasan szennyezett a levegő, a szervezetem rühelli az 5 fok alatti futást, így marad a futógép!
ha itt a tavasz, ismét megcélzom a Margitszigetet.
én a hajnali futást is csak normális időben viselem el, akkor viszont szívesen kezdem ezzel a napot (mondjuk 15 fok felett).

Futóblog

Ez itt a Futóblog. Szasza, Bitliszbá, SeSam, Szuflavéder és angelday írnak a futásról és a sportról.

Próbáltad már a Futócuccokat?

Tömegsport a Nike-val, velük együtt a Facebookon

  

Nike Running Hungary on Facebook

Friss topikok

süti beállítások módosítása