Gépi kóla

2009.06.11. 15:36 Winkler Róbert

Nem is tudom, hány éve futok, olyan 4-5 évet saccolnék. Az összesen megtett kilométereket nem is próbálom kiszámolni, mert az csak olyan, mint amikor összeszámoljuk, hogy életünk során annyit pislogunk, amennyi energiával fel lehetne tolni egy 105-ös Skodát a Mount Everestre. A lényeg inkább az, hogy futottam télen-nyáron, esőben, hóban, napsütésben, porban, egyvalami hiányzott a repertoárból: a futógép.

A múlt héten, egy hurghadai all inclusive-ban jött el az ideje. Az effajta szállodák kint vannak a parton, körülöttük sivatag, a városba be lehet taxizni, de a Maglódi úti dzsuvába se szoktam betaxizgatni, Hurghada meg nagyjából ugyanaz, csak meleg van. Tehát tengerpart, homok, pálmafák – gyakorlatilag börtön a magamfajta tevékeny elemeknek.

Börtönökben kétfelé kanyarodhat a történet: önpusztítás vagy gyúrás. Nem tanulmányoztam az egyiptomi törvényeket, de bármennyire szekuláris az állam, a drogozást nyilván minimum halállal büntetik, az ítéletet minősített esetben a luxori Zámbó Sebastien hajtja végre egy jól megválasztott dallal, úgyhogy a választás egyértelmű volt: keressük meg a gymet.

A Long Beach Hilton gymje viszonylag jó, bár furcsa módon sokkal több futó- és taposógép van benne, mint kézi súlyzó, úgyhogy miután kimerítettem a klasszikus sittes lehetőségeket, egy full burka-szettben taposó muszlim sporthölgygyel szomszédos gépre másztam.

A hurghadai helyzet bája, hogy az edzőteremben van három tévé, melyeken ugyanaz az arab zenecsatorna üvölt. A kardiogépeken viszont külön beépített monitor, a lényeg, hogy Hurghada igazából orosz gyarmat. Ezért a taposó- és futógépeken egy végtelenített orosz reklámfilm forog: kerek fejű belorusz Bond különböző édességekről áradozik egy Liedl-jellegű boltban.

A csúcsponton többször is úgy vált kamerát, hogy Frei Tamást megszégyenítő profizmussal fordul át egyikből a másikba és tart hatásszünetet. A hatásszünetre azért van szükség, mert a nagyjelenetben hosszasan kell beszélnie egy üveg fekete-fehér csíkos zsíros nugátkrémről, belekóstolni és orgazmust mímelni.

Na de vissza a kardiogépre: mér pulzust, tempót, meg mindenféle programot be lehet állítani. Zsírégetés, kardió, az 1998-as BL-döntő újrajátszása, ilyesmik. Beállítottam a tempót, aztán néhány Mr. Bean-jelenet után futottam háromnegyed órát. És továbbra sem értem, miért futnak az emberek gépen. Nincs menetszél, nincs oxigén, nincs látnivaló, legalábbis a szláv nutellazabáló nekem mint látványelem nem felüdülés. Az jó, hogy ha hátrébb sodródok a szalagon, furcsán nyávogni kezd, meg futás közben van hová lerakni a vizespoharat. Meg állítgathatjuk a szintemelkedést. De most már legalább szerencsére úgy fikázhatom a gépi futást, hogy próbáltam is.

És az miért van, hogy valahányszor leszálltam róla, elszédültem?

49 komment

Címkék: egyiptom gép szédülés beach hurghada futópad

A bejegyzés trackback címe:

https://futo.blog.hu/api/trackback/id/tr931178870

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

DaMartian 2009.06.11. 16:10:27

A futópadban a legnagyobb feeling, hogy ha hosszabb időt vagy rajta majd utána lejössz és elindulsz, néhány percig olyan mintha minden 3x olyan gyorsan jönne szembe, mint amennyivel te közlekedsz. Vicces érzés!

svrider AKA stig · http://riderblog.hu/ 2009.06.11. 16:33:04

hát tavasszal SHARM-tól kicsit északra elég lazán vették a drogozást a helyiek , nem tűnt úgy mintha túlparázták volna a dolgokat :)
Mikor már a helyi maglódi úton az 10. étteremajánlgatót hajtottuk el, bepróbálkoztak a hasissal, hátha arra felcsillan a szemünk, de nem :)
futógép meg sux :)

repecs 2009.06.11. 16:41:07

Mi történt szegény robival kapuzárási pánik vagy rádőlt egy vödör festék. Vagy csak irigykedem.

cs (mi más) 2009.06.11. 16:47:30

Első lépés a művagina/vibrátor felé...

sajtosbrokkoli · http://kajapiazongora.blog.hu/ 2009.06.11. 16:57:40

És az miért van, hogy valahányszor leszálltam róla, elszédültem?

Egyrészt nem kell róla csak egyszer leszállni, kivéve ha élvezed a szédülést. biztos élvezetesebb persze, ha az ember az unalmas 10 km-ét 5 percenkénti forgós feeling beiktatásával dobja föl.

Ha már ez unalmas, akkor ajánlok, egy hét tengerjárót, na ott csak igazán izgalmas a futás, amikor a szönyag mozog hátra, a hjo meg ring oldalra.
Rossz idő esetén nem kicsit izgalmas :)

Humphrey 2009.06.11. 16:59:38

a futógép nekem se jött be, nem értem hogy a futásban a legjobb dolgot, a szabadban létet miért kellene kihagynom. ugyanigy vagyok a szobabiciklivel.

nem állhatom meg: Robi, ahogy kinézel, simán el tudom képzelni, hogy egyszer egy szállodai szekrényben találnak rád, spárgával a farkadon...

Winkler Róbert 2009.06.11. 17:12:04

@Humphrey: Hát, nem voltam messze tőle a 3. napon, de szerencsére be volt polcozva, nem fértem bele.

M.Islander 2009.06.11. 17:13:08

hasonlóan a szabadtéri futáshoz, javallanám a cooldown használatát a futás végén, így elkerülhető a szédülés (l. pulzusszám).
örülök, hogy a magyar turisták 99 %-val szemben megőrizted napokban szerzett atletikus alakodat, bár ez a moncsicsi-szerkó elég necces :o)

dohosa 2009.06.11. 17:14:11

Hurghadán ugye elég sokszor van pár tízmásodperces áramkimaradás. Egyszer pont egy 5*-os szálloda futógépén gyönyörködtem a fintess terem üvegén keresztül a sea view-ban, amikor elment az áram. Futógép állóra fékezet. Lefejeltem a kezelőpultot. Na akkor szédültem csak igazán!

xhege 2009.06.11. 18:03:33

Nekem szintén nem jött be a futógép, és nálam is full egyensúlyi problémákat okozott. Nekem olyan volt mikor lemásztam róla, mintha hátrafelé húzna a fejem. A 3-4. alkalomnál hozzá lehet szokni és már nem érzed.

miszerint 2009.06.11. 18:13:41

nekem meg bejött, ugyanígy hotelben egyszer mikor nem volt park. sokkal többet tudtam időre is meg távra is futni, és utána sokkal nagyobb lelkesedéssel futottam itthon. sztem nem rossz.

BGy · http://babosi.blog.hu 2009.06.11. 18:20:11

Alkoholmentes sör, guminő, műcerka, futógép, szobabicikli. Mindegyikből pont az esszencia hiányzik, ami miatt elkezdi az ember.
Azért szédülsz, mert nem azt látod, amit a giroszkópod (három félkörös ívjárat a belső fülben) jelez az agyadnak.

Nebameg 2009.06.11. 18:38:29

Sejtettem én, h a szabadban köll futni. Egy ilyen autentikus vélemény, csak tovább erősíti a meggyőződésemet.

verkaverka 2009.06.11. 18:46:31

Nem is arra valo a futopad hogy jobb legyen a szabadban futasnal, hanem hogy akkor is tudjon futni az ember ha kint egy meter ho vagy szo szerint 45 fok van, vagy csak otthon tud futni az ember amig a gyerek alszik, es ezekre nagyon jo.

kx 2009.06.11. 18:50:03

ja, minden jó hiányzik ÉS általában még fizetni is kell érte. mad world

kutya vacsorája 2009.06.11. 19:09:12

sziasztok, valszeg télleg tré lehet, mert én tovább/többet bírom, mint odakinn - nemtom, miért. pedig azt télleg jobban szeretem. csakhogy valamiért én képtelen vagyok hidegben szaladni (ahogy bármi mást csinálni), egyszerűen rossz címet kapott a gólya az eligazításkor. szal novembertől márciusig futópad az efféle papírkutyáknak, miközben vágyódom kifelé. de vajon w.r.miért nem szaladt inkább a tengerparton? ahol a hullámok megkeményítik a homokot sztem a legjobb talaj a futásra, és a bónuszok: sós levegő, tengeri szél. a legeslegjobb (na jó, a második legeslegjobb) testmozgás...

Péter Anna 2009.06.11. 19:39:31

@kutya vacsorája: érdekes, én is többet lefutok padon, az atlétikapályát azért hagyom ott 5-6 km után, mert unom magam, de rendesen tompulni mégse lehet, amit padon igen. kint túl sok az inger, az edzőteremben meg kevés a levegő.

a fej nélküli ember 2009.06.11. 19:51:20

Én San Joseban voltam így, hogy az első nap elmentem egy felfedező körre a szálloda környékén. Választhattam, hogy valamelyik autópályán akarok futni(szemben 20 méterre volt a szupermarket, de nem volt zebra, csak kocsival lehetett átmenni bevásárolni a 4 sávos úton), vagy egy a vasúttól fél méterre futó járdán, ahol 100-al húzott el mellettem a vonat és amellett, hogy majdnem megállt a szívem, egy zsák szemetet dobott a hátamra a menetszele, köztük egy hatalmas bokrot amilyet a western filmekben görget a szél és ezzel a cuccal a hátamon futottam amíg el nem ment a vonat. Másnap a 4m2-es fitnesz szobát választottam az egyik futógéppel. Nekem is az volt a legmaradandóbb élményem, hogy miután megszoktam a gépet, leszállás után újra kellett tanulnom járni(csakúgy mint a másikon mellettem egy idősödő üzletembernek, aki simán gyaloglás közben vágta hasra magát). És én befértem a szekrénybe, de nem volt elég hosszú zsinegem, viszont noha kiraktam a ne zavarjanak mágnest, de valaki lelopta az ajtóról és legalább bejött egy csinos puerto ricoi szobalány, amikor meztelenül a retyón ülve a Háború és Béke harmadik kötetét olvastam és így sikerült egy kis vidámságot csempésznem a saját és az ottani személyzet hétköznapjaiba(utána röhögéstől fulladozva hívott fel a portáslány, hogy akkor mi legyen a takarítással).

hatláb · http://ebenci.blog.hu 2009.06.11. 19:59:34

én Pekingben és Sanghaiban futógépeltem, nekem bejött.

Lesből Támadó Szárítókötél 2009.06.11. 20:12:43

Én direkt a tompulásért szeretek padon futni. Anno amikor elkezdtem a futást, a szabadban indítottam, de mindig annyira utáltam, hogy amerre futottam, lehetett kerülgetni a gyerekeket/kutyákat/szerelmespárokat/stb., és részben ezért, részben a fáradság miatt, sosem tudtam egyenletes tempóban futni, a sebességem ingadozott le-föl. A pad pedig pont a fentiek hiánya miatt állat: belövöm a sebességet, és 50 perc múlva is ugyanannyival megyek. Ha pedig megunom, akkor gyaloglok egy kicsit "hegynek fel" (nálam a futás a magashegyi túrázáshoz való kondi miatt kell). Plusz van ez a lelki része a tompulós: ha megvan az ütem, akkor totál kiesik az a futásra szánt egy óra, nincs az agyalás, hogy húúú, vajon bírom-e még 5 percig, ésatöbbi: P-be teszem az agyam, az pedig megoldja magától a légzést és a lábak pakolgatását. Így a bő egy óra után hullafáradtan, de szellemileg frissen mászok le a padról.

Nekem nagyon bejött. (Meg utána a szauna a bikinis lányokkal, de ez most más tészta. :-P)

Mylady 2009.06.11. 21:42:59

Én 3x futottam padon: először, utoljára és soha többé.
Nekem egyensúly-problémáim voltak. Egyszerűen úgy éreztem, mintha egy keskeny pallón egyensúlyoznék. Kb 20 percig bírtam és agyilag totál elfáradtam a koncentrálástól, hogy le ne billenjek oldalt róla.
A másik a monotonitás. Nekem kell, hogy változzon a környezet körülöttem, különben nem megy.

FutoBolond 2009.06.11. 23:22:18

szakado hoesesben, jeges idoben jol van az a pad. nem tokeletes, de egynek jo.

szerencsere a kubai hianygazdasag kiterjedt a futogepekre, igy en nyaralaskor "kenytelen voltam" a karib tenger hofeher homokjan mezitlabazni. hihetetlen nagy elmeny. en voltam david hasselhof, persze melkasdzsungel nelkul.

Robi, te miert nem a tengerparton futottal?

Jane 2009.06.11. 23:31:21

Sziasztok!
Február óta hűséges futóblog olvasó, minden bejegyzést és kommentet magamban véleményező, de most először papírra (képernyőre) vető, futásimádó ember vagyok.
Én is próbáltam már a futógépet, igaz csak kényszerűségből, ráadásul egy luxus óceánjáró hajón, mivel azon dolgoztam hét hónapig. Tényleg életveszéy viharban, de így is inkább a gépet választottam, mint a tizenharmadik emeleten lévő 150 méteres futópályát, a kémény körül. Király lett volna futni éjszaka az óceán közepén, ha nem süketülök meg közben a zajtól,és nem fulladok meg a füsttöl...
De ennek már két éve, azóta csak Margit-sziget, Normafa, Szentendrei-sziget, Kamaraerdő, szülőlátogatáskor Berettyópart, és tavaly szeptember óta az angol tengerpart, amitől kb. száz méterre lakom :)) Így számomra nem kérdés, hogy futás csak és kizárólag a tengerparton. Sokszor hajnalonta napfelkeltével, sokszor esténként naplementével, néha délután ragyogó napsütésben, vagy orkánerejű szélviharban, esőben, hóban..., néha lent a homokban, néha fönt az aszfaltozott sétányon....
Van itt egy konditerem is a lakásom mellett, tán még közelebb is van mint a part, de gyerekek, szerintem futópadon futni az egy másik sport.

harzol2 · http://forum.tozsde.hu/ 2009.06.12. 00:04:04

Wake up neo!
The Matrix has you...
Follow the white rabbit...

Ide pont találó. Én is kb. ezt gondoltam mikor életemben egyetlen alkalommal kipróbáltam a futópadot és másnap már inkább a szemerkélő esőben kergettem a fehér nyulat.

Nem valós, szóval marad a piros tabletta. :)

Domesticdragon · http://domesticdragon.blogspot.com/ 2009.06.12. 08:24:15

Értem én mit mondasz Robi a futópad ellen,de nekem nagyon "begyere".
Ezzel az "ördögtől való masinával" kezdtem újra futni.A Zuramtól kaptam tavaly előtt ajándékba.A 20 perces gyaloglástól eljutottam a hosszúfutások gyönyörűségéig!
Lehet közben jó sok focimeccset nézni.A munkám jellegéből adódóan meg nem mindíg vehet a nyakamba a Cserhátot,ezért inkább belövöm a távot és a szintemelkedést és usgyi!Sokat segítenek ezek a "műfutások" kinn,terepen.
Mindenkinek jó edzéseket!!!!!


Most már csak azon töröm a fejem,hogy kit rángassak el magammal a Kékesre a hétvégén-a Zuracskám erre nem kapható,mert szerinte nem vagyok normális,hogy kamionhátsóval nekifogok 600m feletti emelkedőt legyűrni!

Domesticdragon · http://domesticdragon.blogspot.com/ 2009.06.12. 08:30:27

@Jane: "szar" lehet Neked!Még jó hogy kibírod agyturkász nélkül,hogy kénytelen-kelletlen a tengerparton kell futnod!!!Azt is el kell viselned közben,hogy a szabad levegőn vagy!Pfuj! Förtelem!


(elkullogok írígykedni)

rrroka · http://hosszutav.blog.hu 2009.06.12. 09:13:51

@Lesből Támadó Szárítókötél: nálam ugyanez simán megy hosszúfutásnál is, mondjuk én lyan helyen futok, ahol alig talizom vkivel, csak a járda egyenetlenségeivel kell foglalkozni. de az autopilótám népesebb pályán is elvisz az emberek közt.

bright 2009.06.12. 09:37:35

Én télen futógépen nyomtam, és sokat fejlődtem vele. Jó időben viszont nem visz rá a lélek. Egyébként a gépen azért könnyebb futni, mert nem tolod magad előre. Ezért kell egyes fokozatba állítani az emelkedőt, úgy kb. olyan, mint a szabadban. Az viszont tényleg előnye, hogy nem kell másokat kerülgetni.

cakukatka · http://aktakukac.net 2009.06.12. 09:40:46

@FutoBolond: egyetértek - ha kint szakad a hó, és nem akarsz eltaknyolni a felfagyott rekortánon/aszfalton, marad a futópad. Nem tökéletes, de legalább kíméli az izületeket, lehet csinos női popókat nézni a konditeremben, vagy TV-t (életemben nem láttam még annyi síugró-, és biatlon versenyt, mint idén télen, amikor ráfanyalodtam a konditeremben futásra). Ja, és télen az sem utolsó, hogy 45 perc futás után vár a forró szauna és a jéghideg merülőfürdő!

Ha tehetem, persze én is kimegyek futni a szigetre, de télen azért van, hogy a futópadot választom.

Itt a véleményem bővebben: aktakukac.net/index.php?option=com_content&task=view&id=682&Itemid=42

Bacchpapucsban Balatonfüredre 2009.06.12. 11:01:42

Sziasztok!

Én tavaly télen futópadon kezdtem futni, táv és sebesség beállítás miatt meg hideg is volt. A futópados edzések után nem szédültem, igaz levezetés is volt (5-10 perc gyaloglás).
Tavasszal jött a terep, sokkal nehezebb volt nekem terpen futni mint gépen. A gépen szinte csak arra kell figyelni, hogy elugorjunk a szalagról az előrehaladás alig igényel erőkifejtést, terepen viszont mindent magunknak kell csinálni.
Idén ugyanezt megtapasztaltam de már számítottam rá így nem ért meglepetésként.

Winkler Róbert 2009.06.12. 11:14:24

Azért nem futottam a tengerparton, mert csak pár száz méter volt, aztán kerítés. Nyilván én is szívesebben lettem volna Hasselhoff (vagy Magnum).

.com 2009.06.12. 11:27:12

@Bacchpapucsban Balatonfüredre:
ott a pont. futopadon 1 ora alatt nem hasznaltam annyi kaloriat, mint a toltesen 35 perc alatt
Mivel a felulet is sima, azt vettem eszre, hogy a csampasok meg csampasabbak lesznek rajta- ellustul a boka, a torzs
Halal unalom
Meg mindenhol vmi idiota zene csatorna megy amit bamulni lehet...csinos csirke utan csak egyszer fordultam futopadon...lett belole szep nagy zako
szal inkabb ki a szabadba, bar telen fejlampaval futni ad egy feelinget (mert csak este erek ra)

manor 2009.06.12. 11:44:26

Összefoglalva: a futópad az tunya, hedonista nyugat kábítószere. A szittya magyar csak szabadban, ha esetleg a szent cél érdekében mégis bentre kényszerül, azt meg le kell tagadni.

pkrisztike 2009.06.12. 13:29:32

Nekem volt egy idószak, egy hónap, összel, mikor a reggeli edzéseket gépen nyomtam, ez max fél óra volt. Először is, azt sem tudtam hogy működik, nem vagyok egy technikai zseni, talán úgy 10 alkalom után már én állítgattam. Az indok egyszerű volt, marhára nem volt kedvem állandóan elázni,azon az őszön nagyon rossz idő volt. A következménye pedig az lett a futópados dolognak, hogy elment a mozgásom, felvettem egy idióta karmunkát, és egy hónap után nehezen találtam a talajt, nem éreztem a futásomat...tehát nem jött be, de azért ha nagyon gáz az idő, inkább futópad mint egy tüdőgyuszi......

boibo 2009.06.12. 18:34:03

@manor: mindig megtudok itt valami hasznosat! Én egy szittya magyar vagyok, és ezt mától büszkén vallhatom!!! :DDD
(valahol meg kellene tanulni lovagolni, meg nyilazni!)

BGy · http://babosi.blog.hu 2009.06.12. 22:10:06

Csak a természetben futok (nem supernatural!). -17 foktól +36-ig. És élvezem, hogy a fákkal az erdőben minden "szituációban" találkozok (alanyi ragozás!). Nem hagyom őket cserben(Hoppá!Életre kelő metafóra!) az 1 méteres hóban sem. Rocky hozzám képest egy ipari tanuló! Most is futok, amikor ki van írva, hogy: "Széldöntötte terület, idegeneknek belépni életveszélyes és tilos!" Mivel nem vagyok idegen (alien), ezért bementem. Hű, vazze! Itt tényleg vihar volt! Szabolcs Vármegyéről van szó. (csakhogy szittyaságomat is becsempésszem!) :))) Ittatok már a 2008-as Taschner rose-t? Múzsám és igazságszérumom...hukk...

experiment 626 2009.06.13. 10:57:40

A futópad nekem is bejött a télre. Az időjárás miatt is (igen sokat vagyok szabadban, ha süt, ha fúj, nem hiányzik a téli szétfagyós extra) és főleg, mert az edzőterem gyalog másfél percre volt, a Margitsziget félórára, és ez az idő is sokat számított. Koordinációjavításra és nyújtani ott volt a fittlabda mellé, sokat segített a hasi mélyizmok erősítésében is.
Alapozásra tökéletes volt, most meg kényelmesen tudok futni a szabadban (gáton), munka után (bár csütörtök este visszafelé kevésbé volt kényelmes a 8km-es spuri, amikor beért a vihar Tiszabura fölött..)
A "szobai" monotonitás ellen meg ott a zene és az agyalás.. futás közben jönnek a legjobb ötletek, néha fel sem tűnik, és vége a körnek.

manor 2009.06.13. 11:36:10

Többen is említitek, hogy télen hideg van, ezért nem lehet kint futni. Én nem vagyok egy jegesmedve tipus (szóval nem is bírom különösebben és nem is szeretem a hideget), de 3 (azaz három) rétegben simán lehetett abszolválni még a mostani telet is, a -10 alatti hidegekben is. Addig kellemetlen, amíg be nem melegszik az ember, ez max 5-10 perc.
Majd emlékezzetek szavamra, ha eljön az idő. (ok, szabadban dolgozók felmentve)

HelloJozsi 2009.06.13. 21:04:40

@a fej nélküli ember: A te sztorid simán veri a Winklerét :D

bonobonohu · http://bono.hu 2009.06.15. 11:08:48

csak azt nem értem, miért nem futottál a tengerparton, vagy valami? vagy betaxizás helyett be is futhattál volna a városba... :-P :-)
eltömi a homok a cipőt?

2009.06.15. 14:38:11

Nekem sajna mostantól főként ez jutott. Épp ma váltottam ki céges bérletemet a hiperűberfasza terembe ami az irodaház alsó szintján van: holnaptól szinte csak futógépen fogok futni. Sírok tőle, de nincs jobb, máshogy nem tudom megoldani a futást. Úgyhogy tulajdonképpen nem is sírok, hanem örülök... amíg ez se volt, addig nem nagyon jutottam el futni, az idén mindösszesen 12x sikerült. Tehát: éljenéljen a futógép ebédidőben!!!

xhege 2009.06.15. 16:05:55

@wannabeskinny: Nekem is meg kellet reformálni futószokásaimat, mert a délutánok és esték munka és család mellett megoldhatatlanokká váltak. Én azonban a reggel háromnegyed 6-os időre szavaztam. Inkább korábban kelek és friss időben szabadtéren futok 11 km-t. Lehet hogy Neked ez sem megoldható. Együttérzésem.

2009.06.15. 16:11:29

@xhege: Sajna ahogy mondod, nem megoldható. Csak az ebédidő marad, a hivatalos, úgy értem, mert utána azért ebédelek... Hát, evvan, de nem panaszkodom! :o) Csak ez a post írásra késztetett, ha a futópad ennyire gáz, akkor nekem bizony annyi... A homályos emlékeimet pedig a patakparti és/vagy bringaúti futásaimról majd jól elnyomom...

Na, de nem lesz itt gáz, fő a pozitív gondolkodás :o)

zsolababe 2009.06.15. 17:37:47

azert ne aggodj a futopadon futas meg mindig ezerszer jobb mint a tv elott ulve chipset enni ...szoval, aki csak futopadon tud futni az is legalabb tesz valamit az egeszsegeert ...

2009.06.15. 18:43:01

Így is van, Zsolababe - én főként amiatt aggódom, hogy sep 6 félmaraton, amin indulnom KELL. Nincs olyan, hogy nem megyek neki. Egy éve várom - lesz@rom a kihagyott időt, így alakult, ez van - ha kell, futópadozok, de a félmaraton-álmomat nem adom föl!!!

Domesticdragon · http://domesticdragon.blogspot.com/ 2009.06.15. 22:40:25

@wannabeskinny: ....halkan megjegyzem én is megyek,és ha a fene fenét eszik,akkor is lefutom-ha futópadoznom kell mert munka van akkor üsse a macskakő!!!!!

2009.06.16. 08:21:13

@Domesticdragon: Íííígy van! Előre! Rendületlenül!

2009.06.26. 19:51:23

Na, két hét futógép után aszondom nincs itt semmi baj, lehet a gépen is úgy izzadni, mint kint. Ami engem illet, kellemesen csalódtam és bár a heti 1 outdoort próbálom megoldani, azért a gépi kóla se rossz kóla, ha az ember kólafüggő...

BTM · http://dokumentalis.blog.hu 2009.07.28. 13:19:42

Aki élt már olyan városban, ahol nagy a szmog, annak nem sok választása marad a futógépen kivül, ha napi 1 órából kell gazdálkodjon.

Futóblog

Ez itt a Futóblog. Szasza, Bitliszbá, SeSam, Szuflavéder és angelday írnak a futásról és a sportról.

Próbáltad már a Futócuccokat?

Tömegsport a Nike-val, velük együtt a Facebookon

  

Nike Running Hungary on Facebook

Friss topikok

süti beállítások módosítása