Kánikul(tr)abalaton

2012.07.03. 14:53 mgergoo

Reggel 5. Aludni kellett volna. Partiztunk.

party.jpg

Ádám. Zoli. Nem normálisak. Indulunk Tihanyba. Reggel 6. Ádám, Zoli, Gyula indul.

adam_indul.jpg

Lubics Szilvi. Bogár János. Pecsenye és a többi nagy.

lubicssziliv.jpg

Fut a mezőny. Le Tihanyból. Autóból fotózunk.

gyula.jpg

Kerülgetnek. Aszófő. Megállunk. Winkler jön. Dumálunk. Drukkolok neki. Meg ne sérüljön. Gyula végez. Szabolcs indul.

gyula_szabi.jpg

Kocsiba be. Kerülgetünk. Dörgicse. Reggeli. Éget a nap. Csanya vicces. Mint mindig. Helyi néninek megtetszik a vizes vödör a frissítőponton. Pusztai Laci mondja neki, hogy vigye el nyugodtan. Nénike megkér, hogy akkor öntsem már ki a vizet belőle. Alig tudom elmagyarázni, hogy Laci csak viccelt. Nénike sértődötten el. Naptej. Otthagyom. Szabolcs jön. Nehézbombázunk. A mezőny végéről indulok. 16km. Földút. Egyedül. Sehol senki. Éget a nap. Traktor előz. Lassú vagyok. Kanyargok. Erdő. Mégsincs árnyék. Kiérek az aszfaltra. Frissítőpont. Szőke lány. Tovább. Első futó akit beérek. Egyéni induló. Feladja. Következő Tóni bá. Bíztatom. Sétál. Olvad az aszfalt.

forro.jpg

Előttem Ádi. Beérem. Nagyon nehezen. Együtt futunk. Mellettünk Ebola. Pólója szexgép. Röhögünk.

koveskal.jpg

Köveskál. Frissítünk. Fürdünk. Tovább. Éget a nap. Szenvedünk. Szintes is ráadásul. Mindszentkála. Vizl Péter vált. Tv2 forgat róla. Nem tudok okosat mondani. Elfáradtam. Vissza Tihanyba a váltók indulására. Csapataink jönnek. Fotózunk. Készülünk.

tihany_indul.jpg

MaraDK bringása elhagyta a gyorszárat, hátsó kerék kiesik. Elindul a mezőny. Zolival bringaszervizt keresünk. Találunk Almádiban. Rohanunk a hátsókerékkel. Közben hír Eperszemke rosszul lett.

eperszem.jpg

Más fut helyette. Kész a kerék, vissza Tihanyba. Winkler jön. Mi van? 48km. Izom a szűk keresztmetszet. indulunk. Bringást a csapata után. Jön a hír. Vörös Miki mentő. Mi a szar? Megyünk. Dörgicsén újra. A reggeli tömeg ötvenszerese. Timi már úton. Petrik Gyuri oktatott. 90perc 20km.

gyuri.jpg

Mindenkit bíztatok. Ivásra és nyugodt tempóra. Fejes Laci jön. És továbbindul a reggeli szakaszomra. Kiabálok utána, fel ne add, rettenetesen nehéz szakasz. Én barom. Indulunk tovább. Jön a hír Timi sétál. Telefon Speednek. Korábban váltjuk. Köveskál. Pesti dugó egy 100fős faluban. Mentők, folyamatosan. Autó csomagtartóból kihúzott futó a csap alá. Atyaég. Timi beér. Speed fut. Tovább Mindszentkála felé. Bitliszbá fut. Rosszul fest. Kinyújtok egy frissítőt. Felérünk a váltóponthoz. Speed jön. Detti megy. Bitliszbá felér, mögötte DaMartian bringán. Ő jól néz ki. Még. Nem ettünk reggel óta. Előreszaladunk Keszthelyre. Közben Dettinek frissítő és rohanás. zoli feladta. Basszus. Ádámnak 5 perceseket kellene tolnia a szintídőhőz. Basszus. Keszthely. Veszünk vizet. Ipari mennyiségben. Eszünk egy pizzát. Kapunk jeget. Jön a hír. Fejes Laci is rosszul lett. felosztották a szakaszokat. Jobb így.

fejes_laci_1.jpg

Megyünk a váltópontra. Bozót és Ottó is feladta. Ottó mesél. Szorított a mellkasa, halálfélelme volt. Atyaég. Csapataink a keszthelyi órával versenyben. Nehézbombázók jól állnak. Hála Istennek. Fürdünk. Bozót mesél. Kávézunk. Ádám feladta. Basszus. Ránksötétedik. Ági jön. Egyedül. Sötétben. Rajtam már fejlámpa. Váltunk. Karesz bringára pattan. Félmaraton. Éjszaka. Fejlámpa szoros. Igazitok. Még mindig meleg van. Megállt a levegő. Futok. Itt melegítettem tavaly. Most nincs itt frissítőpont. Tovább. Balatonberény. Belemászok fejjel a lavor vízbe. Tovább. Diszkópatkányok. Kezdek fáradni. Beérek. Kertész Gabi vált. Hasam tropa. Közben hír, percekkel a zárás előtt értek át csapataink Keszthelyen. Vinkler Zoli vezet. Gyuri Anita a kocsiban. Kiszállok. Evetke jön Forresttel. Ádi a kocsiban. El van keseredve. Nem mosolyog. Nem láttam még ilyennek. Jön a hír. Nehézbombázók tag kiesett, haza kell rohannia. 25kilométere lett volna. Szétosztják egymás között! Sírni tudnék. Büszke vagyok rátok. Vissza a kocsiért Máriafürdőre. Evetke énekel. Basszus, mi ez a szar? Fehérorosz pánkok románul cikizik az ukrán diszkózenét. Atyaég. Nem normális ez a csaj. Kiszállunk. Forresttel szágoldunk Siófokra. Benzinkút. Réti Nóriékkal találkozunk. Miki jobban van. Rohanunk az első DK Team váltópontra.

siofok1.jpg

Forrest kitesz. Rohan tovább. Szami hozza a száraz ruháimat és hálózsákot. Aludni próbálok. Álmomban hallom, ahogy fókuszálnak rajtam.

alszom_1.jpg

1 órát aludtam talán. Lehet annyit se. Szami visz át Széplakra. Vár rám a következő. 11km. A másik DK frissítőpontig. Nagyon fáradt vagyok már. Lassú vagyok. Márti megelőz. Beérek a váltópontra. Márti nem találja Katit. 20 méterre állnak egymástól. Bemutatom őket. Kati-Márti, Márti-Kati. Váltanak. Elindulok én is. Szenvedek, de vége. Forrest vár. Kristóféknak köszönök mindent. Szuper a váltópontunk.

siofok2.jpg

Ulrikot látták. Nagyon fáradtan mozog. Féltem, remélem nem lesz baj. Forrest rohan. Fáradt már. Elérjük a kompot. Tihanyban kiszállunk Ádival. Bemegyünk a központba. Bitliszbáék feladták. DaMartian napszúrást kapott. Fasza. Lubics Szilvi nyert. Nagyon kevés egyéni ért be. Ádám még mindig elkeseredett. Beszélgetünk. Reggelizünk. Leugrunk a strandra. De nem itt van a strand. Majd a kanyar után. Na akkor talán majd most. Mégse. Gyalogolunk vagy egy órát a strandig. Nehézbombázók már Füreden vannak. Gyorsan csobbanunk. Vissza a lépcsőn. Nehézbombázók jönnek. Lukács Zoli. Arany pofa.

lukacs_zoli.jpg

Befutnak. Hősők. A csapat egyharmada esett ki az utolsó napokban mégis megcsinálták.

nehezbombazok2.jpg

Sörívás. Megolvadtak a poharak a melegben.

pohar.jpg

Detti érkezik, kocsival vissza Enikő befutójára. Féltem Enikőt. Rettenetes ez a meleg megint. Félek, hogy bepánikol a tihanyi emelkedő látványától. Jön, mosolyog. Nem pánikol.

eniko.jpg

Jól van. Jön Erna is. Kemény ez a csaj. Szíj Zoli. Egyszerre futnak a DK csapatok utolsó emberei.

erna2_1.jpg

Tervezni sem lehetett volna jobban.Felérünk, kiszállok. Enikővel futunk. Sír. Rajtam napszemüveg van. Nem látszik. Beérünk. Átvesszük az érmet. Csapatfotó.

tihany_vege.jpg

Fáradt boldogság. Szétszéledünk. Páran lemegyünk a tihanyi strand megint. Csobbanunk. Mi a boldogság? Ez.

tihanyi_strand2.jpg

12 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://futo.blog.hu/api/trackback/id/tr154625892

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

pannonfunk 2012.07.03. 16:12:41

Szegény Fejes Laciról megírjuk mindenütt, hogy rosszul lett a 31-ik kilométeren, de azt is hozzá kell tenni, hogy utána negyed 12-től tolt egy 20-ast 5'50"-es tempóban, majd másnap reggel elvállalta a Csopak-Tihany kelet 9 kilométert ordas szívás hőségben, és közben éjjel egy csomót vezetett. Azért így kerek a kép...

BGy · http://babosi.blog.hu 2012.07.03. 16:37:01

Hú B+, ezt már nem bírom követni. Jó így szétaprózni magadat?

DaMartian 2012.07.03. 19:31:05

Nehéz a CSK-k sorsa! Jövőre én se vállalom két csapatban... Mert ha nem vagy 200%-os hogy kirázd a kisujjadból a saját részed (ami ilyen időben nem sanszos) akkor nagyon megnehezíti a dolgod a kétfelé figyelés...

Lizzieeee 2012.07.03. 19:54:32

Most futottam szánalmas kevés 5,2 km-t, szakad rólam a víz...és kiráz a hideg e sorokat olvasva...
Gratulálok mindenkinek! Hősök vagytok!

pannonfunk 2012.07.03. 20:39:09

@vilyola: Ja, tényleg, jut eszembe, minden UB indulónak sokszeretettel, mert megérdemeljük :)

www.youtube.com/watch?v=crTSavys5kQ

Eperszemke · http://sportmano.blogspot.com/ 2012.07.03. 21:58:27

@pannonfunk: Igen, ez olyan mint az én rosszul létem, pedig 20 perc után vissza álltam, de a blogon is annyi volt kint szombaton hogy rosszul lettem lecseréltek, szegény család meg aggódva hívott...
De a lényeg már mindenki jól van, ugye? :)
És mondjuk jövőre újra ugyanott?

mgergoo · http://dagadtkocsog.blog.hu/ 2012.07.03. 22:18:10

@Eperszemke: @pannonfunk: Jöttek a mentők folyamatosan és lehet, hogy egy idő után már drámaibban fogalmaztunk egymás között. Ha a rosszullétek nem rosszul létek voltak, akkor annak őszintén örülök. Mindenesetre nagy dolog, hogy egyből el tudtátok engedni a stratégiát én nem biztos, hogy ilyen hideg fejjel tudtam volna dönteni.

Eperszemke · http://sportmano.blogspot.com/ 2012.07.03. 23:23:30

@mgergoo: Gergő persze értem és semmi baj nem volt ezzel / jól is esett a sok aggódás/, sőt igen rosszul lettem, csak megkíméltem volna attól a bárkit, hogy megijedjen, így tök jó lett volna, ha annak is híre megy hogy vissza álltam és taposom a dombokat :-)

amúgy te is így döntöttél volna, hiszen a csapat érdeke nem az hogy teljen az idő a dugóka mozdítása nélkül az út szélén állva...

pannonfunk 2012.07.04. 09:14:17

@Eperszemke: Szerintem nálunk már éjfélre mindenki jól volt. Sőt, már DaMartiant és Vörös Mikit is láttam a fészen meg itt kommentelni, tehát ők sem lehetnek túlságosan rosszul. Sőt.

DaMartian 2012.07.04. 10:23:22

@pannonfunk: szerencsére időben kapcsoltam, hogy gáz van. Ha már tovább tartottunk volna a távban, valószínűleg megpróbálkozom vele és addig megyek amíg eldőlök, de ennyire az elején még nagyjából tiszta fejjel fel tudtam mérni, hogy ilyen állapotban nem tudok végigmenni. Így még azelőtt kiszálltunk, hogy komolyabb baj lett volna. A fejfájáson vizes sapiban és fekvéssel könnyen túl lehet lenni, viszont dehidratálódva és energia nélkül 15-16 órát folyamatosan mozogni egyenlő lett volna a kórházzal szerintem. Bár nyilván ha a mentő visz el most "jobban érezném" magam, hogy mindent megtettem és elmentem a végsőkig, de mégsem voltam még soha ennyire biztos benne hogy jól döntöttem.

szancsurrr · http://egyensulyt.blog.hu/ 2012.07.06. 00:45:45

Eddig minden UB-s beszámolón bőgtem, természetesen ezen is. Ez normális?! Nem kérdés, hogy jövőre ott a helyem!! Respect!

Futóblog

Ez itt a Futóblog. Szasza, Bitliszbá, SeSam, Szuflavéder és angelday írnak a futásról és a sportról.

Próbáltad már a Futócuccokat?

Tömegsport a Nike-val, velük együtt a Facebookon

  

Nike Running Hungary on Facebook

Friss topikok

süti beállítások módosítása