Per aspera ad astra

2014.01.04. 17:00 SeSam

Az óévzáró futással sikerült megszereznem a második helyet a Nagy Karácsonyi Szerkesztőségi Hajrában, és ami még fontosabb, teljesítettem a havi 100 kilométeres vállalásom decemberben is.

decemberi szerkesztőségi verseny

Ez a minden hónapban legalább 100 persze ad hoc szám, mint minden ilyen saját játékom, amit év közben kitaláltam, hasonlóan például a négy egymást követő félmaratonhoz. Én mégis nagyon elégedett vagyok, mert sikerült ezzel egyfajta megbízható rendszert vinni a céltalan futkározásba. Lelkes amatőrnek tartom magam, de tudom, hogy ha kell, tudok hosszú távú célért fegyelmezetten dolgozni. Az áprilisi 220 kilométeres eredmény pedig abszolút egyéni csúcs lett, még sosem futottam ennyit egy hónapban.

2013 számokban

2013-ban futottam eddigi legjobb maratonomat is 3:48’33″-as idővel, szintén áprilisban. Ugyan nem edzéstervvel, de elszántsággal készültem a balatonfüredi versenyre, ahogy az látszik is a megelőző hónapok relatíve sok kilométeréből. Szintén tavaly volt az első év, amikor nem egy, hanem rögtön két maratont is teljesítettem. Sérülés után visszatérve talán sok volt kicsit a budapesti táv, de befutottam

Ez annyit jelent, hogy összesen 1611 kilométert gyűjtöttem be 2013-ban. A két évvel ezelőtti célom (ezer kilométer feletti év) végül 1107-tel zárult, amihez képest tehát azért sikerült sokat fejlődni. Az viszont kicsit meglepett, amikor kiszámoltam, hogy a tavaly futva töltött idő – kis híjján 150 óra – csupán hat és egynegyed napnak felel meg. Egy hét folyamatos éjjel-nappal futással meg lehetne csinálni az egyéves adagot, aztán pihenés! Képzeljétek csak el!

Hozzátartozik még a statisztikához, hogy a 365 nap alatt még biciklivel is tekertem 4530 kilométert munkába járással, ide-oda közlekedéssel és Dunakanyar-túrákkal. Szerintem jól kiegészíti a futást, úgyhogy biztosan folytatom. Illetve nem tettem le róla, hogy még némi úszással is meg kellene fejelni a sportaktivitást.

2014?

Ami már biztos, hogy megyek Bécsbe maratont futni! Egy barátom figyelmeztetett, hogy be fog telni a jelentkezés, úgyhogy gyorsan megkaparintottam a 9016-os rajtszámot. Nagy terveim vannak ezzel a versennyel: edzésterv alapján rendesen felkészülök és megcélzom a három és fél órás időt. Szerintem reális és még négy hónapom van összerakni a formám.

Tavaly a Nike Futóklubban három célt írtam fel magamnak:

1. Budapesten kívüli maraton

2. maratonnál hosszabb táv futása

3. részvétel az Ultrabalatonon.

Ezekből végül csak az első teljesült (Balatonfüred), és bár a fogadalmak nem arra valók, hogy az ember évről évre görgesse őket maga előtt, valószínűleg megtartom a másik kettőt. Maratonnál hosszabb táv egyelőre nem tudom, hová fog tudni beilleszkedni, de egy Yours Truly 50 például jó lenne. Az Ultrabalatonra pedig időben el fogom kezdeni megszervezni a céges csapatunkat.

Egyébként tavaly kezdtem el ide írni. Mindenkinek köszönöm a figyelmet, a sok kommentet, tanácsokat, kritikát. 2014-ben is Just Do It!

Szólj hozzá!

Címkék: statisztika célok évértékelő 2013

A bejegyzés trackback címe:

https://futo.blog.hu/api/trackback/id/tr365721271

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Futóblog

Ez itt a Futóblog. Szasza, Bitliszbá, SeSam, Szuflavéder és angelday írnak a futásról és a sportról.

Próbáltad már a Futócuccokat?

Tömegsport a Nike-val, velük együtt a Facebookon

  

Nike Running Hungary on Facebook

Friss topikok

süti beállítások módosítása