Piros 7,5 Chiantiban

2014.07.21. 08:10 bitliszbá

Olaszországban nyaraltunk a családdal. Nem tengerparti napozós, hanem városnézős, fagyizós nyaralás volt. A Chianti-vidék szívében, egy hegytetőn lévő, 1200-ban alapított kis falucskában laktunk, és innen csillagtúráztunk.

chianti_1.jpg

A negyedik napon nem bírtam tovább futás nélkül, elindultam befelé az erdő közepébe. Meglepetésemre a kinézett ösvényen az ismerős “piros sáv” jelzést láttam, ami egy rövid túraútvonalat jelölt változatos tereppel, 7,5 kilométeren 540m szintemelkedéssel.

chianti_2.jpg

Erdei és murvás út, sziklás sík és apróköves lejtők váltogatták egymást. Sűrű erdő, fakitermelő traktorossal, ciprusokkal szegélyezett ösvény, olajfaliget lovastúrázókkal, páfrányokkal szegélyezett utacska, szóval igazán jó kis köröcske volt. Meg is ismételtem másnap, csak kicsit bővítettem rajta. Élveztem az erdő másféle illatát, az ismeretlen növények leveleit, a madarak otthonitól különböző összhangzatát. Szóval a sok kulturális élmény mellett gyűjtöttem egy kis futós élményt is.

13 komment

Címkék: videó nyaralás Chianti

A bejegyzés trackback címe:

https://futo.blog.hu/api/trackback/id/tr16496983

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

lallaj 2014.07.21. 09:26:41

Ezek jók.
Én külföldön élek egy fővárosban. A nejem kitalálta, hogy elmegy egy magyar kozmetikushoz, 30kmrel arrébbra, és kitalálta, hogy vigyem el kocsival és várjam is meg. Röpke 3 órás kezelés. Ki gondoltam, hogy én meg elszaladok futni. :-D Volt is egy 5-6 kmes bicikli út a városka körül, ami nem volt túl izgalmas így útvonalat módosítottam és elindultan egy erdős rész felé. Elfutottam egy tanya mellett, ahol egy nő szedte a trágyát a lovak alól, majd két nő mellett akik bőszen beszélgettek és néztek rám, hogy ez meg ki és mit akar itt. Tovább mentem az erdő felé. Kb fél-egy kmt tettem meg, mikor inkább visszafordultam. Ez nem az a jól szituált erdő volt, mint amiben te futottál, ez az a tipikus horror filmes. Elhagyatott dolgok mindenfelé, kissé mocsaras, sáros környezet. Végül átfutottam a szomszéd városba, ahol ki is találtam, hogy oda kellene költözni.

angelday 2014.07.21. 09:31:08

És odaköltöztetek? :)

bitliszbá 2014.07.21. 09:48:19

A horror erdő érdekes lehet...mondjuk szemétlerakós erdőben tényleg nem túl jó futni, meg a homeless tanyák közelében sem túl bizalomgerjesztő. Mondjuk egyébként sem vagyok túl félős, de tényleg ez kulturált kis erdő volt. Mindenki visszaköszönt és mosolygott is (lehet, hogy csak a bolondnak járó tisztelet volt..)

lallaj 2014.07.21. 10:24:14

Azóta sem lakunk ott. :-D

pantomimes · http://ennyirefutja.blog.hu/ 2014.07.21. 11:27:33

Pár éve Trogirnál nyaraltunk. Elhatároztam, hogy futok párat ott, körbementem a szigeten, szuper volt. Kicsit féltem én is, nehogy eltévedjek, vagy ilyesmi. Azóta mindig próbálok ilyen jellegű futásokat bevállalni ha idegen helyre megyünk, szuper módja a környék megismerésének.

lallaj 2014.07.21. 14:15:50

Én is szoktam ismerkedő futasokat csinálni, több kevesebb sikerrel. Pl. Bulgáriában futottam vagy 3x, mikor ott nyaraltunk. Az első nem volt jó, ott is egy erdős részén mentem, volt az erdő és a part között egy disco, mindenhol szemét volt, meg fura emberek, olyan rosszarcúak. Következő alkalomra megtalaltam a sétányt a tenger mellett. Ott szuper volt futni, minden szép és jó volt.

BGy · http://babosi.blog.hu 2014.07.21. 14:47:04

Görögországban Theszaloniki alatt van három félsziget, abból a nyugatit futottam át keresztbe. Hegyre fel-le-fel-le. Napon kiszáradt kígyókat láttam és a kabócák ütemesen zizegtek a rohadt melegben. Utálom. Minek zizegni, ha egyébként is qrva meleg van. Attól csak melegebbnek érzi az ember a levegőt. Ti nem?

bitliszbá 2014.07.21. 16:06:51

@BGy: A kabócáktól meleged van? Engem nem zavarnak.. A futástól, na attól melegem van. De a kabócák?! :)

BGy · http://babosi.blog.hu 2014.07.21. 16:51:28

@bitliszbá: ha zizegnek a kabócák, vagy itthon a szöcskék, akkor 5 fokkal melegebbnek érzem a levegőt. Ez egy mentális defekt lehet nálam. :)))

SeSam · http://sesam.hu 2014.07.24. 18:28:04

@BGy: A japán kabócák augusztusban olyan hangosak, mint egy leszálló Airbus. :[

BGy · http://babosi.blog.hu 2014.07.25. 08:34:17

Elmesélem nektek első és egész életre szóló élményemet a kabócákról. 1988-ban történt az eset. Akkor egy embernek 50 dolcsi járt évente, így a rokonoktól és ismerősöktől vásároltuk meg a keretüket, ami arra volt elég, hogy Görögországba 80 km/h-val letépjünk a Wartburgunkkal és egy kempingben eltöltsünk egy kis időt. Mi a tenger mellé sátoroztunk, de kb. 200 méterre volt egy erdős rész, ahonnan szüntelen, lüktető zizegés jött. Emmegmi? Estére mindig alábbhagyott, tudtunk aludni. A mi sátrunk mellett volt egy 3 méter magas kiszáradt fa, amin egyik nap ezt a zizegést hallottuk. Csak képek villannak be az esetről. Az egyik az, ahogy apám egy gyalogsági ásóval a fán áll és próbálja lokalizálni a hangforrást. Feszült figyelem, majd egy jól irányzott csapás és csend. Nem tudtuk, pontosan milyen állat, nem volt még kéznél Google, sáskának tippeltük. Csak itthon derült ki, hogy ezek kabócák.

Zöld_Dani 2014.08.04. 14:00:44

A lakásban elbújt kabóca előkerítéséhez tuti módszer, hogy felveszed a hangját, és visszajátszod. Azonnal előjön egy repedésből, hogy leverje azt a másikat, aki bepofátlankodott a területére.
(Amúgy az éghajlatváltozás melléhhatása, hogy már nálunk elterjedt.)

Futóblog

Ez itt a Futóblog. Szasza, Bitliszbá, SeSam, Szuflavéder és angelday írnak a futásról és a sportról.

Próbáltad már a Futócuccokat?

Tömegsport a Nike-val, velük együtt a Facebookon

  

Nike Running Hungary on Facebook

Friss topikok

süti beállítások módosítása