Túlsúllyal is lehet futni!

2014.08.10. 11:13 angelday

Remek cikk a Díványon a túlsúllyal futókról és a motivációról:

"A kövér, túlsúllyal küzdő emberek megszégyenítése óriási problémát jelent, főként a nők élik meg rosszul. Nekik különösen bántóak a külsejükre tett megjegyzések és a nyilvános megalázás, ezért inkább nem is járnak edzőterembe, fitneszórákra vagy futni” - nyilatkozta a 18-as (európai számozás szerint 46-os) méretű blogger, aki 2003-ban vett részt élete első futóversenyén. „Harminc másodpercig sem bírtam az iramot, ami lesújtó volt. Ekkor döntöttem el, hogy kezdek valamit a súlyommal és folytatni fogom a versenyzést.”

(...)

Rebecca Puhl, a Yale Egyeteme munkatársa is kiállt Creffield kezdeményezése mellett: „Julie sikeresen küzd a túlsúlyhoz kapcsolódó negatív sztereotípiák ellen, ami a mai társadalomban nagyon is elterjedt probléma. Üzenete azért fontos, mert az emberek többsége nincs tisztában azzal, hogy a sportban nyújtott teljesítményünket nem a fizikai megjelenésünk határozza meg.”

A végén említést kap természetesen a DK Team is. Szóval ne menjetek el a cikk mellett, olvassátok el. (A találatot köszönjük Sáfár Zsófinak!)

9 komment

Címkék: ajánló motiváció túlsúly Dívány

A bejegyzés trackback címe:

https://futo.blog.hu/api/trackback/id/tr626591899

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

hidegchaco 2014.08.10. 15:02:24

Nem gondoltam volna, hogy ezen blogon egyszer majd a Díványról ajánlgatnak "remek cikkeket", miközben bőven adódik olyan esemény vagy teljesítmény, ami (minimum) említést érdemel(ne). A dívány über-mélypontja a futócipők "teszteléséről" készült förmedvény, de az is érdekes, amikor egy amerikai honlapra hivatkozva - konkrétum nélkül - kijelentik, hogy "a maraton kivételével a nők jobb futók, mint a férfiak". (???)

"Sikerének titka az az álláspont, hogy akkor sem szabad szégyenkezni, ha nem mi vagyunk a legjobbak, a leggyorsabbak." Megnyugtató, hogy a különböző futóversenyek résztvevői közül átlagosan kb. 99,9%-a osztja ezt az álláspontot.

angelday 2014.08.10. 15:14:49

@Enemy No 1: belefér. De egyébként örömmel vesszük, ha van téma akár Facebookon, akár emailben a szerk_kukac_futoblog.hu címen!

_Enci_ 2014.08.29. 15:54:39

Az utolsó mondatot hogy érted AD?

angelday 2014.08.29. 16:13:13

@_Enci_: Igen, szívesen veszünk írásokat, amiket eljuttatunk a Futóblog közönségéhez.

_Enci_ 2014.08.29. 16:15:47

Ok, ott a pont :-) Akkor az utolsó előtti mondatot hogy érted?

_Enci_ 2014.08.29. 16:34:32

Írtam Facebookon privit. Egyébként
a DK-ra vonatkozó mondatra gondoltam a cikk végén..

Futóblog

Ez itt a Futóblog. Szasza, Bitliszbá, SeSam, Szuflavéder és angelday írnak a futásról és a sportról.

Próbáltad már a Futócuccokat?

Tömegsport a Nike-val, velük együtt a Facebookon

  

Nike Running Hungary on Facebook

Friss topikok

süti beállítások módosítása