Szorgos népünk győzni fog!

2009.02.08. 23:02 angelday

Röviden számbavenném a korábban meghirdetett nyári RAMBO programomat, hiszen a futás mellett foglalkoznunk kell magunkkal másféle értelemben is. Január 18-án kezdtem el, 20-án hirdettem meg a programot, amihez informális jelleggel több futóblog olvasó és szakember csatlakozott a hozzászólások elcsípett tanulsága szerint. Lássuk, hogy állunk, hol tartunk!

Azt hiszem a képlet működik: pusztán azzal, hogy este mérséklem a bevitt kalória mennyiségét, esténként törekszem az ásványvíz fogyasztására (zéró sör!), csinálok felüléseket és hasizom fejlesztő gyakorlatokat, ma reggel, nagyon hosszú idő óta először mutatott a mérleg 90 kg alatti testsúlyt. KILENCVEN alattit. Durva. Azt hittem már mindig 92 körül fogok szóródni. Sőt, volt 94 is a helyi maximum. 191 centi magas vagyok egyébként. Ha ülök, jól kivehetők a hurkák.

A héten egyébként elég laposra vettem a sportolási tevékenységet, viszont volt két erős hetem, illetve ma este is fogom csinálni a gyakorlatokat. Egyébként egyáltalán nem esik nehezemre a kevesebb kaja. Simán ki lehet bírni az estét kevesebb fogyasztással. Egyszerűen hozzászoktunk már ahhoz, hogy zabálunk, ugyanígy le lehet szokni róla és hosszú távon is fenntartható a dolog. Időnként még egy-két erősebb sörözést és alkoholizálást is be lehet iktatni.

Ha jól figyelem, akkor a súlyvesztés nem azonnali jellegű: néhány hétnek kell eltelnie, mire beindul a folyamat. Lehet, hogy rosszul gondolom, de így vettem észre. Egyébként most hétvégén többet fogyasztottam el esténként (viszonylag), a mai vacsorám kivételesen éttermi volt, Kovács C. Balázzsal ettünk a Mozaikban (ex-bástya), egy francia hagymalevest pirítóssal, utána pedig elvállaltam egy hotdogot is chipsszel. Lehet, hogy ezt már nem kellett volna, vagy csak félig megenni.

Mindenesetre a lényeg az, hogy nem kell ezen aggódni. Elég a mentális BLOKKOLÓT feltenni halánték-környékre, aztán megy minden magától. Legalábbis nagyon remélem. A hétköznapok során viszont mindenképpen egyszerűbb lesz tartani magam a diszciplínákhoz.

A testemen még nem látszódik meg, viszont már tudok úgy hasat feszíteni és behúzni, hogy majdnem így nézek ki:

Még nem egy RAMBO, de javaslom ne legyünk telhetetlenek!

Végezetül egy inspiratív, "öreg, de arany" (bocs) videó Rocky kedvelőknek:

37 komment

Címkék: beszámoló életmód tervek tippek beavatkozás hobbisták

A bejegyzés trackback címe:

https://futo.blog.hu/api/trackback/id/tr10931247

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Domesticdragon · http://domesticdragon.blogspot.com/ 2009.02.09. 08:00:18

Jelentem a zabálás visszafogva-megfogadtam azt a tanácsot,hogy mindennek a felét-,de tegnap este hazajővén a péktől,betermeltem egy még meleg sajtos pogácsát,és két szelet langyos rozskenyeret.Az éjjel meg állatokkal hadakoztam!Most meg imádkozom a porcelán istennőhöz!
A gyakorlatok mennek(nálam csak női fekvőtámasz megy és hasprés),amikor lehet,a Zuram meg röhög,ha meglát a mérlegen!
Ez a fogyás a lányoknál sokkal-sokkal nehezebben megy.
Mindenkinek jó edzéseket kívánok!

svrider AKA stig · http://riderblog.hu/ 2009.02.09. 10:16:06

nyomjad rambo, reggel 80.1-el mérlegeltem :)

FutoBolond 2009.02.09. 11:17:59

Angelday, feligmeddig offtopic: talalkoztal mar az adidas ezen uj design-aval?

www.justsports.de/

a minta, otlet lattan nekem nagyon dejavu erzesem lett :)

Mintha itt is veres labnyom lenne a pattern...

boibo 2009.02.09. 12:52:07

@Domesticdragon:
Bizony ez így van! Nehezebben megy a fogyás. Minket úgy rakott össze az anyatermészet, hogy szükséghelyzetekre is maradjon rajtunk némi tartalék: hiszen "alapból" bármikor bekövetkezhetett egy terhesség, annak a csemetének a kihordásához adott esetben a tartalékaihoz nyúlhatott volna a testünk. Közben persze eltelt pár 10-100-1000 év, de ez evolúciós szempontból nem bír jelentőséggel. Vagyis: ha mi abszolút zsírpárna-mentes testet szeretnénk, azzal a természet elleni erőszakot kell elkövetnünk. Azok az alkatilag vékony lányok-asszonyok, akik most irigyelt ideálok, pár évszázaddal előbb mindenféle öltözködési praktikákhoz folyamodtak volna, hogy kicsit vaskosabbnak látszanak.
Tehát: nekünk nem csak a súlyunkkal kell megküzdenünk, hanem annak a terhét is hurcoljuk, hogy rossz korba születtünk. :-)S
Hát így jártunk.
Maradt a remény: talán nem minden pasinak a botsáskák jönnek be.

DaMartian 2009.02.09. 14:57:58

Biztos vagyok benne, hogy a németek lenyúlták AD tervét! Látjátok, a futóblog az inspirációja még a nagy multiknak is, ide járnak felmérni a célcsoportot! : )
Futóblog forever!

ratrider02 2009.02.09. 16:08:06

Kitartás!
Én is nyomom, de lement 3 kiló és megállt a súlyfogyás. Esténként alig eszem, a szénhidrátot igyekszem kivenni a táplálkozásból. A fekvőtámaszok egyre lazábban mennek, hasazni őszintén szólva csak 2-3 naponta szoktam. Ezt a gyakorlatot mindig is untam.... Sajnos nekem vaskosabb hájhurkák vannak annál, h. csak ülve látszon, de az arcomon látszik a változás. Páran már megjegyezték h. fogytam, pedig csak ez a nyamvadt 3 kiló ment le. Nyárra csakazért is Rambo leszek :D

islanđer 2009.02.09. 18:53:38

boys und girls, azért ne feledjük, hogy rendes edzések mellé kalóriára is szükség van, bár az esti nasi megvonása dícséretes.
én majd tavasszal csillantok, amikor a szervezetem is felébred.
jelenleg elég a heti három edzés, diétával nem súlyosbítanám.
most dobtam be két virslit majonézzel, ketchuppal és mustárral...

Mylady 2009.02.09. 22:53:50

Nálam megvalósulni látszik egy régi álom: döngetem a 70-es határt.
Most úgy tűnik, 70-re beállt, de 1-2x már mutatott 69-et is a mérleg :)
175-höz ez úgy érzem, nem rossz.

De ha tükörbe nézek, még legalább 5 kiló pluszt látok :(

Ha jobb idő lesz, rendszeresen tudok majd futni. Most inkább keveset eszem. Meg gyalogolok.

kinney 2009.02.10. 00:21:51

diétával és futással szépen le fogtok fogyni (kitartás!), így ha elsősorban ez a cél, akkor hajrá!, de kidolgozott izmokhoz azért kicsit kevés az otthoni 15 perc... ez kb. a jó közérzethez elég :-))

csodák sajnos nincsenek, ezért izmot fejleszteni észrevehetően 18 év fölött rendszeres konditermi edzés nélkül sajna nem nagyon lehet...

a lényeg a kitartás, a fogyás az elején elsősorban folyadékveszteséget jelent, gyanítom, hgoy ez a 3-4 kg is ennek köszönhető. utána kezdődik majd a szervezet zsírtartalékainak a felélése, itt majd szépen egyensúlyban (enyén deficites szinten) kell tartani a bevitt és elégetett kalóriákat ,hogy tartós legyen, és közben ne viselje meg a szervezetet a fogyás.

GazVezir 2009.02.10. 01:28:16

@ratrider02: Utoljára fogsz fogyni hasról. Hasra szedsz fel először és onnan adsz le utoljára, szokták mondani.

70 kg voltam, illetve voltam bőven felette is, talán max 75 lehettem, nem tudom, hülyeséget meg nem akarok mondani. Egy hónap alatt ledobtam tíz kg-ot kezdetben mindennapos felülésekkel (100-200 db) egy hónapon át. Étkezés szempontjából sokszor koplaltam, de ami a legfontosabb. Semmi kenyér, ebédre csak főzelékek, illetve káposzta, valamint amik nem hizlalnak. Estére pedig csak pirítós sajttal. Hétvégéken ettem normálisan, de csak napi kétszer. Hétköznapokon volt olyan, hogy többször fogyasztottam a nem hizlaló étkek szűkös repertoárjából. Aztán miután egy kicsit enyhült a lábsérülésem, amiért a diétát elkezdtem, bringára pattantam, fokozatosan elkezdtem újra normálisan enni és leadtam további négy kilót. Egészen a tél beköszöntéig heti 3-5 alkalommal hajtottam a gépet keményen. A mostani 56 kg-os súlyomat egy nyári szünet alatt értem el a fent vázolt módon az előző évben, amihez 176 cm-es magasság társul.

Úgy gondolom, hogy ez egy lépcsőfoka a Rambo-vá alakuláshoz vezető útnak.

De ahogy említették előttem is már, a fogyástól izmos nem lettem. Így 21 évnyi nem sportolás után építhetem fel a nulláról a testemet, ami különösen nehéz, de magamra vessek. A legjobb eredmény érdekében most ha úgy hozza a sors, akkor heti legalább három alkalommal szeretnék kondi terembe járni, edzésemet pedig reményeim szerint egy hozzáértő korrigálja majd a legjobb, illetve leggyorsabb eredmény elérése érdekében. Az otthoni magánakciók keretében történő rendszeres erősítés során lehet kétszer annyi befektetett munkával fele olyan eredményt érnék el, mint ahogy fentebb leírtam.

Kerüljék akármibe, én megteszem a következő lépést, még ha egy kirakat vasgyúró is figyel megvető tekintettel, nézve ahogy küszködök a súlyokkal mind az 56 kilómmal.

Szóval mindenkit csak biztatni tudok.
Erőt és kitartást minden itteni Rambo-nak!

boibo 2009.02.10. 07:22:01

@GazVezir:
BMI értéked Értékelés
18.08 % Túl sovány vagy, és ez egészségügyi kockázatot jelent. Fel kéne szedned egy kis súlyt

Gondolkodj el ezen.
Nem én találtam ki, járj utána!

Péter Anna 2009.02.10. 08:59:11

@boibo: Ó igen, és ez milyen frusztráló. Nálunk kb. fél éve családi terminátor-program van, az ember pár hónap alatt fogyott tíz kilót, szuperül néz ki, én fél év alatt 5-öt. Azonos táplálkozás, ő gyúr, én futok hetente 5X egy órát, meg esetileg városi bringázunk.
A fogyás nálam csak akkor indult be, amikor nekiálltam nem csak visszavenni a kajából, hanem komolyan diétázni, addig csak állagjavulást tudtam elérni.
Persze a több ezer éves zsírvisszatartó program a női mellekre valamiért nem érvényes, onnan villámgyorsan lehet fogyni. :/

boibo 2009.02.10. 09:21:37

@Péter Anna:
Aha. Onnan először. :-(

Domesticdragon · http://domesticdragon.blogspot.com/ 2009.02.10. 10:23:21

wíííííííííííííííííííííííííí!
81,5!!!
Ma reggel ez köszönt vissza!A karácsonyi 86 után ez már valami!
Zsola történetén felbuzdúlva én is belevágtam!
Mindent eszem,még kacsazsíros kenyeret is(amit én magam olvasztottam és készűlt előtte confit is,arra is rájártunk napokig!
Edzek is(futás,pilates,tánc,Rambó gyakorlatok),eszem is,jól is érzem magam!
Tök jó!
Ezt azért írtam le,hogy a hozzám hasonló tehénkéknek-évek óta stabilan verdesem a 80-85-90 kilót-is megéri dolgozni,és odafigyelni.Azért a nyáron nem vetkőzöm sellődresszbe,de legalább jöhet a pár mérettel kisebb ruhatár!
Mindenkinek jó edzéseket kívánok!

boibo 2009.02.10. 11:03:47

@Domesticdragon:
Ügyes vagy, gratula!
És HAJRÁ!

GazVezir 2009.02.10. 12:37:07

@boibo: Tudok róla, de nem sokat számít számomra egy ilyen BMI értékelés. Én jól érzem magam már jó ideje úgy, hogy ilyen könnyű vagyok. Ami a legfontosabb, hogy az egészségemmel semmi gond nincsen.

zsolababe 2009.02.10. 13:10:47

@Domesticdragon: nagyon jo, hogy ezt mondod :) mar kezdtem azt hinni, hogy ez csak nalam mukodott.. de nem igy van.... ha tenyleg eszel mindent, amit szeretsz csak a mennyiseget vetted vissza eleg komolyan akkor ez egy olyan dolgo, amit nem kell abbahagyj... hiszen nem az van, hogy huh olni tudnek egy zsiros kenyerert vegre vagy egy toltottkaposztaert... hiszen eszel mindent, amit szeretsz.. keveset enni meg lehet eleted vegeig is... nem kell hozza sok eleg egy-ket honap es mar azt az adagot fogod normalisnak erezni... csak igy tovabb HAJRA!!!!

haan-chee · http://www.wellnesscafe.hu/futoblog 2009.02.10. 13:43:04

@GazVezir: Egyetértek, én is azt hallottam/olvastam mindenütt az utóbbi időben, hogy már nem a BMI mutató a fontos, hanem sok egyéb másból számolják ki, hogy hány kilónak kéne lennie az embernek.

haan-chee · http://www.wellnesscafe.hu/futoblog 2009.02.10. 13:47:10

Ha valakit érdekel, itt van mindenféle kalkulátor: www.medifat.hu/index.php/fomenu/Kalkulatorok
Az előbb számolgattam mindenfélét, elég érdekes a dolog. :-)

Domesticdragon · http://domesticdragon.blogspot.com/ 2009.02.10. 14:19:20

@zsolababe: Köszi Neked!
Köszi,hogy megosztottad a tapasztalataidat!
Az eddigi fogyókúráim során majd megdöglöttem a rendes kajákért,az édességért!
Most meg rendesen főzök és nincs lelkiismeretfurdalásom,legfeljebb tovább tart ki a vasárnapi nagyfőzés.
Úgy van ahogy írtad ezek a sikerek mégjobban inspirálják az embert.A "hagyományos" fogyásoknál meg ott van a "de",hogy nincs ez vagy az,amit igen is megennél,csak nem lehet!

Mylady 2009.02.10. 23:13:39

@haan-chee: És ezek a számok biztos jók?

Nekem a 175ös magasságomhoz 76 kilót hozott ki ideális súlynak. Szerintem olyan 63-64 lehet a jó.

Mondjuk a csuklóméretet sem értem. Lemértem, 16-17 cm. Én mindig azt hittem, vékony csuklóm van (ránézésre is az), de a múltkor az egyik kolléganőm órája nem jött fel a csuklómra. Pedig ő kövérebb nálam.

Mylady 2009.02.10. 23:14:39

Tudom, hogy nem te vagy az illetékes, általánossában kérdeztem, csak a te beírásodra reagálva :)

GazVezir 2009.02.11. 02:52:13

@Mylady: Jóllehet a BMI kalkulátor nem tett különbséget a nemek között. 175-ös magassághoz mehet a 76 kiló, ha jelentős része izom, mivel nehezebb a zsírnál. Van egy csoporttársam, aki úgy 165-170 cm magas és 73 kiló. Zsír nem nagyon van rajta, csak izom, amit az általa űzött küzdősportnak köszönhet. Szerintem ez egyébként bőven testalkat kérdése is, az ideális testsúlyt pedig tükörbe nézve egész reálisan megállapíthatjuk.

rrroka · http://hosszutav.blog.hu 2009.02.11. 06:02:48

@Péter Anna: a heti 5 futással sokkal nagyobb állóképességet szerzel, mintha gyúrnál, szerintem ez sokkal fontosabb. Lehet h egy kigyúrt pasi fel tud emelni egyszer 80 tonnát, de ha 10 raklap téglát kell behordani az udvarról, akkor már nem ez számít, hanem hogy meddig bírja...
szóval ne csak a kilókat nézd! :)
ha vki abbahagyja a gyúrást, hipp-hopp felpattan pár kiló, az izmok meg tovaszállnak, de az állóképességed nagyon sokáig megmarad és a mindennapi életben többet számít, mint a muszkli.

xhege 2009.02.11. 08:12:51

@haan-chee: Ez tetszett :) Az ideális testsúlyom 82,81 kg a 182 cm-hez a kalkulátor szerint. A súlyom pedig 81-83 kg között szokott mozogni, és én tényleg ezt érzem ideálisnak :)

haan-chee · http://www.wellnesscafe.hu/futoblog 2009.02.11. 09:22:06

@Mylady: Én sem hiszek teljes mértékben ezeknek a számoknak, én is 175 cm vagyok, és megőrülnék, ha 75 kiló lennék. :-) Viszont érdekes egy kicsit számolgatni, hogy mennyi lenne az ideális testzsír, meg ilyesmi.

@xhege: Szerintem az a legfontosabb ebben a kérdésben, hogy az ember jól érezze magát a bőrében. Van, aki szeret kicsit kerekebb lenni, van, aki nem bírja elviselni magát úgy. Szerencsés vagy, hogy te megtaláltad az ideális "formádat". :-)

.com 2009.02.11. 12:16:56

@haan-chee:
Fura ez a kalkulator
a 192 centimhez 92,5 kg kellene, 15,6% !!!!!! zsirtartalommal...mire szamol ez, bridzselo konyvelokre??
30kg csont, 30 kilo bel/agy/egyebb, 13,5kg zsir, marad 19 kilo izom (a bicepszeim ekkorak (egyutt)). Ez max fedettpalyas kalaplengetesre lenne eleg, nem elni, sportolni, dolgozni

haan-chee · http://www.wellnesscafe.hu/futoblog 2009.02.11. 14:39:11

@.com: Igen, fura szerintem is, és nem is jelentettem ki, hogy igaza van! Viszont érdekes dolgokat tudsz vele kiszámolni, miközben megállapíthatod, hogy valójában jól vagy úgy, ahogy vagy.

Ha csak magamra számolok vele, akkor szerinte több mint 15 kilóval többnek kellene lennem, viszont a testzsírszázalékomnak csökkennie kellene - ergo szedjek magamra 15 kiló izmot. :-) Szép lenne!

.com 2009.02.11. 15:41:35

stimmel, egyezzunk meg: ez etiop ex tajfuto konyvelokre szabtak kis pocakkal :o)

BGy · http://babosi.blog.hu 2009.02.11. 15:49:09

A csuklóméret és az ideális tömeg közötti összefüggést ki dolgozta ki? Baromság. Egy jobb orvosi készüléknél a rasszt (európai, kaukázusi, ázsiai, afrikai, stb.) is be kell állítani, mert abból számolnak méreteket, elvárt tüdőparamétereket. Ez csak azért van, mert meg kell rendelned utána ennek a cégnek a szolgáltatását. Nekem azt mondta, a 186 cm-hez 64,9 kg ideális testtömeg tartozik (vékony a csuklóm). Hát éppen 18-cal vagyok több. :))) Áltudomány, felszínes okoskodás. Mindig felbosszant az ilyen...

Nylonman 2009.02.11. 17:17:21

Mókás a számítgatós oldal.
1., Kitöltöttem a saját adatimmal a csuklóméretet és a magasságomat, így megkaptam az ideális testsúlyomat
2., Beírtam a BMI-be a magasságomat és az ideális testsúlyomat... amiből kijött, hogy túlsúlyos vagyok :))))))))))

Nylonman 2009.02.11. 17:33:35

3., Most, hogy tudományosan alá van támasztva, hogy az az ideális, amikor túlsúlyos vagyok, ezért elmegyek sörözni és tolok egy csülköt hozzá.

boibo 2009.02.11. 17:34:58

Hm... nekem meg a testem negyede zsír.
Bár végül is, lehet.
De akkor mennyi volt 19 évesen, amikor kilenc kilóval több voltam mint most, ráadásul nem sportoltam semmit, vagyis ha azt is tekintetbe veszem, hogy most sokkal "fajsúlyosabb" vagyok (azonos térfogatú izom nehezebb, mit azonos térfogatú zsír), akkor még jó, hogy el nem folytam annak idején! :-)

Domesticdragon · http://domesticdragon.blogspot.com/ 2009.02.12. 09:36:19

@Nylonman: toljad nekííííííííííííííííííííí :DDD

Nylonman 2009.02.12. 11:12:39

@Domesticdragon: 1 liter Edelweiss és 10 db csirkeszárny lett a végeredmény.
Kemény meló ez, mert nem volt egy nyugodt álmom tőle.

BGy · http://babosi.blog.hu 2009.02.12. 11:42:21

@Nylonman: az Edelweis-szal én is baráti viszonyban vagyok, főleg, ha szüretlen. Ej, jöhetnének már a nyári hónapok...olyankor jobban csúszik.

Futóblog

Ez itt a Futóblog. Szasza, Bitliszbá, SeSam, Szuflavéder és angelday írnak a futásról és a sportról.

Próbáltad már a Futócuccokat?

Tömegsport a Nike-val, velük együtt a Facebookon

  

Nike Running Hungary on Facebook

Friss topikok

süti beállítások módosítása