A hét szombaton kezdődik

2009.03.18. 09:06 kékvirág

A pénteki szabadnapom remek alkalomnak tűnt az előkészületek megtételére, mert hát a cselendzs, az cselendzs, csak úgy funrunnal mégsem vághatok neki.  Az első és legfontosabb a megfelelő terep kiválasztása.  Kétség nem férhet hozzá, hogy csakis a lakhegyem,  a HHH lehet, s mivel a tereptárgyak elhelyezkedését elég jól ismerem, már csak bizonyos mentális motivációs pontok kitűzését kellett elvégeznem. Mi lenne, ha az egyes szakaszokat a fiúcsapat tagjairól nevezném el, és átfutva rajtuk jöhetne az adrenalinfröccs, a „na ő is kipipálva érzés”.  A márciusi hóesésben neki is vágtam a keresztelőnek.

A szintút első sziklája legyen mondjuk Winkl air.  Szó nincs róla, hogy a robosztussága, vagy a tempója miatt választanám, de tényleg passzol. Alig két kilométer és egy kipipálva, szuper. A szintutat záró emelkedő csakis DaMartian lehet. Váratlan kihívás a viszonylag sík terep után, de gond nélkül leküzdhető. Majd 4 kilométer és két pipa, hullanak, mint a legyek a srácok. A reptérig átkötő útvonalon jó formában szétszaggathatom magam, de mostanság a sárdagasztás, az egyre növekvő mennyiségű sársúlyok cipelése komoly küzdelmet ígér. Pont mint Angelday. Miközben a sárral birkózok, agyalhatok hogy ma vajon a lelkes futószerepében, újrakezdő Rambóként vagy fejben gyűjti a kilométereket. Az aszfalton kocogva már azt számolom, hogy a táv felénél a fiúk kétharmada lefutva.

Az általam imádott, alattomosan emelkedő repteret már induláskor topi macinak szántam, van benne valami nagyon szaszás.  Télen a hó, tavasszal az ürgék, nyáron a birkák és a tűző nap, ősszel az eső és sár, ami viszont állandó, hogy egyre csak emelkedik, te meg csak tolod neki még jobban, csöpög az izzadság a kifolyni készülő szemeidbe. 7 perc küzdelem után örömmel nyugtázom, Szasza sem leküzdhetetlen.

Az útvonal egyetlen combos, az Árpád kilátóhoz tartó emelkedőjét hagytam Rasnak. Valahogy mindig ilyen helyeken futunk össze, lehetőleg valami jó küzdős, szintes terepen, futva vagy gyalogolva, de komoly ellenfél. Na de ma reggel más a helyzet, most a csajok győzelméért folyó küzdelemre készülök, bocs Ras, de ma téged is meg kell ennem reggelire. Gyorsan legurulok a Fenyőgyöngyéig, aztán fel  hazáig és a lábam az asztalon pihentetve egy tejeskávé társaságában összesítetek:  ha nekem egy óra sem kellett az 5 fiú lefutásához, akkor 5 lány 5 hét alatt hányszor, hány helyen és hány kilométerrel futja le a fiúkat. A végeredmény döbbenetes lett. (Majd meglátjátok április 20-án!) Ezen fellelkesülve délután beszereztem a szükséges kellékeket:  a párducmacska megjelenésünket szimbolizáló ocelot mintás felsőt, a küzdelmeinket mérő-igazoló sportbandet, és A cipőt. Minden adott tehát győzelemhez!

Péntek este két vekkert is beállítottam, nehogy átaludjam a kihívás első reggelét. Fiúk, jól kössétek fel a futógatyát, HAJRÁ CSAJOK!

8 komment

Címkék: motiváció hhh challenge keresztelő

A bejegyzés trackback címe:

https://futo.blog.hu/api/trackback/id/tr331006078

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

.com 2009.03.18. 09:14:55

ha ezek a lanyok a palyan is ilyen kemenyek lesznek mint pszihologiaban...jobb lesz ha winklair kollega a Vmax kerekere duck tape-l
fel a cipot es kihajtani egy tankot
szarul alltok fiuk

BGy · http://babosi.blog.hu 2009.03.18. 10:31:45

Hű, ez a bejegyzés egy nagy fricska a fiúknak!

balota 2009.03.18. 10:46:43

Zseniális írás, már majdnem elkezdtem szurkolni a lányoknak, de nem! Azt csakis egy fiú tudhatja, hogy 5-böl 3 az a teljes mennyiség 3/5-e, és nem 2/3-a :P
HAJRÁ FIÚK!

Nimandi 2009.03.18. 14:50:02

Igazán frappáns lett az írás, jól szórakoztam. ,)
Ráadásul a címe meg egy Sztrugackij testvérek könyvre emlékeztet, A hétfő szombaton kezdődik.

pkrisztike 2009.03.18. 15:16:10

Nagyon jó a szöveg :) Az emelkedős futásért tisztelet! Nekem az a mumus. Hajráhajrá!

szaasz (törölt) 2009.03.18. 20:38:21

fijúk, végetek van, mint a botnak. de azért hajrá, a remény hal meg utoljára.

Ras · http://futo.blog.hu 2009.03.18. 21:42:47

hát megtisztelő az hogy az Árpád kiáltót kaptam :), pláne hogy imádok felfelé, plusz még bakonyi illetőségű is vagyok, de a több is telitalálat.
Szeretném jelezni hogy hétvégén 6órásra megyek, szóval ha a technikai problémáim elhárulnak jön a nagy nitro fokozat ;)

kekut 2009.03.19. 08:46:48

Ez a remek írás meggyőzött: a csajoknak szurkolok! Még akkor is, ha 3/5-öd nem 2/3-ad; kit érdekel?! Girlpower!
csak bele kéne húznotok, mert értitek, kimegy szasza hétvégén kocogni, és rátok dupláz azonnal. Hajrá!

Futóblog

Ez itt a Futóblog. Szasza, Bitliszbá, SeSam, Szuflavéder és angelday írnak a futásról és a sportról.

Próbáltad már a Futócuccokat?

Tömegsport a Nike-val, velük együtt a Facebookon

  

Nike Running Hungary on Facebook

Friss topikok

süti beállítások módosítása