Helló

2009.04.09. 20:23 Ras

Helló tavasz, helló futószezon, helló meleg, helló lengén öltözött futólányok!

Március végén még Veszprémben fagyoskodtam a hatórás futáson. A hétvégén pedig Eger és Miskolc között volt jelenésem a Szarvasűzőkön. Gyengéd 20 fok volt a különbség időjárásban (5˚C vs 25˚C), amit mintegy két hét alatt kellett áthidalni. Nekem amúgy is ellenségem a hőség, de még így is elszámoltam magam, nem vittem atlétát (egyéb tájakon trikót) csak rövidujjút, úgyhogy verőfényben hőségben izzadhattam végig az etapomat.

Szilvásvárad előtt már totálisan kitikkadva kellett nekivágnom az utolsó dombnak, akkor bizony elátkoztam, hogy én ilyen hegyfaló állatfajta vagyok, jobban örültem volna egy kis síkon kocogásnak. Azért a Bükk és Bükkalja látványa teljes mértékben kárpótolt. A célban az órámra pillantva sem voltam csalódott: 15,6km 70,5 perc szolid 200m szintkülönbség, a meleget is hozzászámítva határozottan bizakodással töltött el.

Nagyjából Firenze környéki állapotban lehetek, és még csak most kezdem keresgélni az idei versenyeim, most indul a rendes alapozás őszre. Plusz a veszprémi egyetemi csapat holtversenyben negyedik lett, úgyhogy jó hangulatban telt az esemény (leszámítva a meleget, meg egy grátisz leheletnyi napszúrásos fejfájást este).

Bonifácnak is melege volt úgyhogy idén sem sikerült elkapni, jövőre is lehet futni, szarvast űzni, felfedezni a mindig gyönyörű Bükköt és legkésőbb este bulizni egy jót. A futásról akkor ennyit is, mert nem ez lenne a mondandóm lényege. Hanem a közösség, a társaság.

A Szarvas elsősorban egyetemi és másodsorban futóverseny. A közel száz csapat egy jelentős része bizony nem a futás miatt jön, hanem a többiek miatt. Persze van másik szelet, akik keményen odateszik magukat. Hetvenöt kilométer öt órán belül elég tisztességes idő, úgy hogy a tizenkettőből négy szakaszt hölgyeknek kell futni. Viszont azért a komoly futók között is akad szép számmal aki Miskolcon a célban este előkapja az előző nap a Szépasszony-völgyben beszerzett borocskát, vagy előre bepakolt rövidet, illetve a nyeremény tálca Borsodit, és a buliszakasz nyomába ered. Nehéz lenne őket utolérni, vannak akik már csütörtökön melegíteni kezdtek... Híres-hirhedt csapat volt a Pöcsmadarak, volt szerencsém őket még élőben látni. Ők azok akik képesek voltak évekig olyan mennyiségű szesz esti és reggeli fogyasztása után is rajthoz állni, amiről én azt hittem hogy detoxot fog érni már este. (-8

Aztán ott a másik vonzata a történetnek: ez egy váltóverseny, így végig segítünk egymásnak, hiszen aki fut az mind a család tagja, én például minden koca-kocogónak köszönök Veszprémben. Tudom a Szigeten ez Misson Impossible a köbön, de mindezt bringásként is szoktam gyakorolni.

Két éve egy másik csapat autójával jutottam át a szakaszom után egy másik váltóhelyre. Idén ózdi bringások jöttek a mezőny mellett, és mindig volt a kulacsukban pár kortynyi hűsítő víz. Ezúton is köszönöm nekik, nélkülük fejreálltam volna féltávnál, és a nyálamon kúszok be Szilvásváradig mint a csigák, csak lassabban.

Egyetemi rendezvény nem maradhat záróbuli nélkül, ahol természetesen a két véglet közötti mérsékelt(ebb) többség van jelen. Sajna idén is hamar le kellett lécelni (Veszprém és Miskolc nem szomszédos várak), pedig egész kellemes volt, annak ellenére hogy egy kétajtós szekrény szerint egy sportolói bulin a melegítő nadrág nem felel meg a 'dress code'-nak (azért belógtam be-be-beee :P ). Reggel hatos hazaérkezés után délig alvás, majd esti máj és gyomor regeneráló bringás kör a Balcsi-partra. Hétfőtől pedig újra a futás jut főszerephez, Tamás haverom már küldte az edzéstervet, de ez már egy másik történet...

Magányos futók tessék menni és ismerkedni, mindenfelé rajzanak a csinos futólányok!

4 komment

Címkék: közösség tavasz segítség egyetem meleg hello futók szarvasűzők ózdi bringások

A bejegyzés trackback címe:

https://futo.blog.hu/api/trackback/id/tr581010784

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ras · http://futo.blog.hu 2009.04.10. 08:18:11

apró helyesbítés az index címlapról betévedőknek: idén nem volt Pöcsmadarak...

HelloJozsi 2009.04.10. 13:27:09

Ejj azok a régi szép idők :)
A Szilvásvárad - Olaszkapu volt mindig az én szakaszom. Nem sík... :)
Pöcsmadárék volt amikor egy kanna bort cipeltek váltóbot gyanánt. Mondjuk a végére rendesen elfogyott.
Aztán meg a bulik a Kettesben Miskolcon...
Szóval jó volt, rég volt.

alvering 2009.04.12. 07:49:08

Már bocsi, de a Pöcsmadáros kép az Rókaűzőkről van, nem pedig Szarvasűzőkról...
Lehet válogatni autentikusabb képet is.
www.pocsmadar.hu (hát rekémoznom kell ha már itt vagyok a képen...)

ThufirHawat 2009.05.20. 11:08:25

Bélapátfalva-Szilvásvárad volt a távom mindig, tehát háromszor.

Futóblog

Ez itt a Futóblog. Szasza, Bitliszbá, SeSam, Szuflavéder és angelday írnak a futásról és a sportról.

Próbáltad már a Futócuccokat?

Tömegsport a Nike-val, velük együtt a Facebookon

  

Nike Running Hungary on Facebook

Friss topikok

süti beállítások módosítása