Idegtépő pulzusmérés

2009.07.24. 08:54 szasza75

Korábban már írtam róla, hogy egy Garmin Forerunner 305-ös modellt nyúzok már több mint egy éve. A viszonylag új 405-ös GARMIN modell és egyéb POLAR vagy Suunto órákhoz képest ugyan kevésbé kifinomult aerodinamikai szempontból, de amikor kedvező feltételekkel hozzá tudtam jutni, nem a designra mentem rá, hiszen úgy is csak futáshoz, bringázáshoz hordom. Megvettem, azóta is szinte napi szinten viselem egészséggel, békességgel.

Az elmúlt napokban, hetekben egyszer csak azt vettem észre, hogy a pulzusom nem a megszokott sávban mozog, hanem igencsak magas értékekre ugrik fel. Először csak a futások első pár percében, aztán később már teljeseb alkalomszerűen. Értem ezalatt, hogy nemcsak úgy súrolja a HR max-ot, hanem olyan 30-40 percenkénti ütéssel túl is szárnyalja azt. Először a légköri hullámokra, csatornákra, elektromos vezetékekre gyanakodtam, aztán amikor erdőben lejtőn kocogva mértem ugyanilyeneket inkább arra gondoltam, hogy valami nagy gáz lehet a szívemmel.

A piros a pulzus a zöld a szint:

Lelkem megnyugtatása végett felcsatoltam magamra egy kölcsön Polart is, amely leginkább hasonló értéket mutatott, de olykor a POLAR kevesebbet mért, mint a Garmin.

Ilyen mérési értékekre hagyatkozva, nagyon nem lehetett az utóbbi napokban pulzusra futni, így inkább a belső érzésemre hagyatkoztam. Nagyjából tudom, hogy milyen tempónál milyen pulzusértékeim vannak, és így automatikusan olyan tempóban futottam, amihez fejben rendeltem egy pulzusértéket.

Felmerült bennem, lehet, hogy a mellkas öv eleme gyengélkedik, így a csere talán nem árthat. A sarki office depoban könnyen be tudtam szerezni. Este elmenekültem a hőség elől egy légkondicionált spinning órára, hogy laboratóriumi környezetben tesztelhessek. Felcsatoltam egy POLAR-t is, és megrögzötten figyeltem a két kütyü számait. Szinte tökéletesen ugyanaz volt, kivéve pár másodpercet, amikor is a GARMIN a 130 körüli értékről felrepült 160 környékére, indoktalanul. :-(

Ez a félsiker nem hagyott nyugodni, így este nekiálltam egy alaposabb RESET-elésre az órán. Nos addig nyomogattam, amíg annyira behalt, hogy elindítani sem tudtam. Pedig ráment az esti Tour de France összefoglalójának műsorideje, meg a reggeli kávézásom ideje is. Az óra tecchalott állapotba került én meg egyre idegesebb lettem. Tekintve, hogy külföldi vásárlás volt, így a magyar forgalmazónak nem vagyok érdekes.

Egy próbát csak tettem azért, elmentem egy Garmin szervizbe statisztikai hibának. Ott készségesen segíteni szerettek volna, csak nem tudtak. A szervizes nem tudta elindítani az órát és megnyugtatott, hogy 21 ezerért becserélik, ha magyar. Persze mivel nem volt az, így mondta, hogy a Garmin oldalán találok instrukciókat hova kell küldenem. Ilyen helyzeteket én inkább "kukába vele" érzésként élek meg.

És most akkor hogyan tovább? kérdésre Dagobert bácsi raktára jutott eszembe. Tovább ezen a gondolati síkon nem jutottam, mert inkább betértem egy cukrászdába ahol bevágtam 3 gombóc fagyit és egy sütit, úgyis vége a zsírégető edzéseknek egy időre. Majszolgatás közben hogy-hogy nem valamilyen gombkombinációra beindult az óra. Juhhhéjjj, a kukát elfelejthetem, bár még nem tudom a pulzuskilengések mennyire maradtak meg. Ez egy következő teszt eredménye lesz. Amúgy szeretem ezt az órát, annyi közös futásunk volt és megbízható társnak bizonyult hónapokon keresztül.

Dehogy a futásról is szó essék a múlt héten ez történt:

hétfő: 9 km könnyű kocogás
kedd: 15,5 km szintesebb (600 m) futás a Normafánál (Normafa-Makkosmária-Jánoshegy- Nagyhárshegy-Kishárshegy-Erzsébet kilátó-Normafa)
szerda: spinning
csütörtök: 19 km (850 m szint) éjszakai futás (Dömös- Prédikálószék-Dobogókő-Dömös)
péntek: spinning
szombat: 18 km (850 m szint) a HHH körül
vasárnap: pihi

34 komment

Címkék: óra döglött garmin polár pulzusmérés

A bejegyzés trackback címe:

https://futo.blog.hu/api/trackback/id/tr431263022

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

FutoBolond 2009.07.24. 09:52:32

kis report a friss-ropogos polar rs300x multirol:
bizonyos teruleten korrekt, bizonyos teruleteken csalodas. igazandibol azt vartam, hogy hasonloan szep gorbeket fog majd nekem rajzolni, mint a linkelt szivfrekvencia abra, meg terkepre folrajzolja az utamat. sajnos nem. kiirja a sebesseget, meg a tavot, ez minden, amit tud. negativ meglepetes volt, hogy a flowlinket kulon kell megvenni, ujabb 45 euroert. igy mar egy garmin 305-os jobb vetelnek szamitott volna, az aruk (legalabbis Nemetorszagban) ugyan annyi.

Amivel elegedett voltam: pulzust eleg jol meri. Robosztus, es reszletekben is korrekt a kivitele. A menu rendszere nagyon konnyen kezelheto, intuitiv. A kijelzoablakok is korrektul vannak szerkesztve, be tudom magamnak allitani az erdekes infokat. Remekul mukodik uszas kozben vagy bringan is, foleg az elobbi tekinteteben a garmin 305 sajnos nem megoldas (nem vizallo hozza elegge).

Osszessegeben: asszem, ha ezekkel elore tisztaban vagyok, inkabb egy olcsobb modellt valasztok, pl. rs100, vagy a kifuto rs200. Persze ezt sem kuldtem vissza, megtartom, de azert tobbet vartam tole.

maydayray 2009.07.24. 10:19:24

Nem futsz esetleg elektromos vezetékek környékén? Nekem vasút és elektromos szekrények közelében megy el az s625x-em, a kilométerszámláló és a pulzus is (már az órámra nézve meg tudom mondani, hogy milyen vonat fog elsuhanni mellettem másodperceken belül - mindegyik más értékre nyomja el a saját pulzusom).

maydayray 2009.07.24. 10:20:17

Vagy még annyi: esetleg interferál valaki más órájával? kódolt a jeladó? vagy nem eléggé?

BGy · http://babosi.blog.hu 2009.07.24. 10:25:42

@FutoBolond: én is nézegettem az rs300x-et, de ahhoz csak a G1 GPS modul csatlakoztatható, ami nem tárolja az útvonalat. Amelyik tárolja, az a G3, de az már a Garmin 405-s árában van. Én a Decathlonban néztem a Keymaze 700-t. Ez tárolja az útvonalat, útvonal tölthető fel rá, pulzust is mér és 60 ezer forint alatt van. Nekem most egy 5000 forintos hervises órám van. Nagyon jó, 200 részidőt tárol, átlag, min/max pulzussal, kalóriát számol élettani paraméterekből. 3 célzóna definiálható, tárolja, hogy mennyit töltöttem a zónában. Ennyi pénzért ez nagyon jó! És már három hónapja naponta használom, 10 km-en.

kg_kilo 2009.07.24. 10:34:01

"Pedig ráment az esti Tour de France összefoglalójának műsorideje"

Na ezt nem kellett volna. Szerda a legjobb szakasz volt eddig, oriasi taktikai csataval, ahogy az a nagykonyben meg van irva.
Az oreg Landzsa Eroskar szinte megallt az emelkedon, hogy leszakitsa az angliust (Wiggins), El Pistolero pedig ujra megmutatta, hogy tokfej es nem tudja betartani a csapatutasitast, leszakitva magarol szegeny Klodent, aki vegig az o segget vedte. Mentsegere szoljon, k*rva jol bringazik. (Amig ki nem derul, mit szed... - Tavaly sehol nem volt idofutamon, most meg megnyeri? Pantani-erzesem van...).

Es te mindenfele orakkal meg szivhangokkal bajlodsz? :D

is 2009.07.24. 10:48:53

márpedig jelhiba lesz ez, és ha a spinningen a POLAR-ral volt kontrol,, akkor nem az adóban (az övben), hanem az órában lesz valami bibi. beázott/elkoszolódott/elkopott/rövidrezár/elem merül. ha jól látom az óra eleméről még nem volt szó. azt próbáltad cserélni?

NickNickNick · http://nemzetiagyhalal.blog.hu/ 2009.07.24. 11:04:47

hihihihihihihihi de viccesek vagytok =)))) mintha androidok beszélgetnének !! =)))

Ted Striker 2009.07.24. 11:37:28

Spinning közben TDF összefoglalót nézni a modoros fitnesz alapja :-)

manor 2009.07.24. 12:01:07

@Ted Striker:
és ha ehhez hozzávesszük, hogy a spinning már eleve modoros...:) Szasza, poszt lesz belőled M. Tibinél!

kg_kilo 2009.07.24. 12:30:40

@Ted Striker: en whiskyt iszom TDF osszefoglalo alatt... :) De az osszefoglalo ugyis csak megerosites, hiszen napkozben mar megnezi egyszer az ember.

M.Islander 2009.07.24. 12:34:37

a megugró pulzussal vigyázz, a 200-as pulzus már kezelést igényel. egyik ismerősöm 25 éve fut napi gyakorisággal hegyes terepen és a túlzott terheléssel sikerült elérnie, hogy már séta közben is felugrik a pulzusa 230-ra egy rövid időre. menj el egy terheléses tesztre, BSI kártyával még engedményt is kapsz.
majd számolj be az eredményekről, én is gondolkodom egy ilyen vizsgálaton.
üdv, M

gubiklacko 2009.07.24. 12:52:49

Kedves szasza75!
Én hasonlóképpen jártam a Forerunner 305-tel, csak nekem a töltő rész purcant meg. Ha nem boldogulsz az óráddal, akkor nézzük meg, hogy a kettőnkéből lehet-e valamit összehozni.
gubiklacko@t-online.hu
Hali

helemburgis 2009.07.24. 14:26:48

Jajj, ettöl a cikktöl most az en pulzusom is megugrott rendesen, ui. velemenyek kikerdezese, több szaz juzerkommnt elolvasasa, honapokon at tarto milyen-pulzusorat-is-vegyek-a-mostani-csotrogany-helyett lamentalas utan tegnap megrendeltem vegül az FR305-öt....ha nem is örökeletü lesz, de remelem azert nem par honapig boldogitjuk majd egymast.. :/

zsolababe 2009.07.24. 14:28:30

@helenburgis: ne aggodj szeretni fogod... nekem is bevalt es meg 3baratomnak hoztam annak idejen es mindenki elegedett vele:)

kombinat · http://cciepursuit.blog.hu 2009.07.24. 14:31:51

Folyamatos 200 feletti pulzusom a téli influenzás futásaim alatt voltak. De már elmúlt.
Néha látványosan mellémér, de csak akkor, ha nem elég nedves a mellkaspánt.

blerg 2009.07.24. 16:42:45

offolni lehet? ill. nem is az, mert futásos, csak nem pont ide kapcsolódik.
szal megutotte a szemem az ejszakai futas. mostanaban folyton úgy jon ki a lépés, h nincs idom napkozben elmenni futni, mara is terveztem, de most szoltak, h helyettesitsek már melóban este... szóval megfordult a fejemben, hogy utána kimegyek, de egyedul lányként nem biztos h szerencsés. szóval tudtok segíteni, hogy megy ez? milyen tanácsot adnátok? próbáljam ki csak úgy vagy kell vmi elozetes felkészulés felszerelésileg? pl. ha mondjuk van egy fejlámpád, mennyit látsz az osvénybol? (nem mintha volna fejlámpám. ez a komment inkább csak afféle shoutout 'naaa futni akajok' jeligére).

koszi elore is.

sylverdevil · http://sylverdevil.hdweb.info 2009.07.24. 17:24:19

pántot nem árt lemosni néha, én legalábbis így tudom. az enyém látványosan el tud koszolódni időnként. meleg szappanos víz, meg ilyesmi segíthet.
nem hiszem, hogy ilyen melegben nem lenne elég nedves a pánt, de erre sem árt odafigyelni, én speciel minden edzés előtt megnedvesítem mind a pántot, mind a mellkasom (azaz ez ideje csak múlt időben, kurva lábadozás...)

Ivan Grasso · http://op-ironman.blog.hu/ 2009.07.24. 18:33:06

Szasza egyszer ha megugrik 200 felettire a pulzusod (legalábbis az óra szerint) azonnal ellenőrizd tapintással (nyakon) és stopperrel! Ha tényleg annyi és nem mérési hiba, akkor irány a kardiológus! Paroxismalis supraventricularis tachycardia (SVPT) a leggyakoribb ok, gyógyszerrel jól kezelhető, de valószínűleg Neked nem az van, ahhoz túl rövidek az emelkedett szakaszok. Inkább mérési hiba lesz.

BGy · http://babosi.blog.hu 2009.07.24. 19:20:00

@Ivan Grasso: bizony-bizony! Nekem is mért 226-ot, rögtön a nyakamon tapogattam a pulzusom, nagyon megijedtem, de csak rosszul mért az óra. Igen, érdemes így ellenőrizni.

szasza75 · http://szasz-a.blog.hu 2009.07.25. 10:24:27

Az hogy mérési hiba, abban biztos vagyok. Többször voltam terheléses kardiológiai vizsgálaton. Elég jó eredmények jöttek ki. A pulzusmérés ősi technikája is megtörtént. Óra 190-et mutat, ujj a nyakon 10 másodperc 22 db érpulzálás, ez számításom szerint is percenként 132.
Amúgy a max pulzusom 188-190 között van.

Na majd az esti futásról is írok. (csak nehéz fotót csinálni róla)
Ki az az M.tibi?
Természetesen azt a szakaszösszefoglalót néztem, persze kezem az órán volt.Nagyon jó volt

WITCH · http://witch-ironman.blog.hu 2009.07.25. 11:52:49

Órákról:

Polár725x: jó, de nagyon drága a kiegészítőkkel együtt. Elég régi, a GPS-el csak 29,9km/h-ig mr, az IR adatletöltés macera, nem szeretem hogy nem ingyenes a program hozzá. RS800: kb ugyanez de az óra újabb, és még drágább.

Garmin:

A 310XT HR jó, de még nem kapható. A többi nem alkalmas 10órán felüli edzésekhez.

Mit vettem?

Timex ironman trail runner.

A elején bénáztam pár óráig a menüvel, de most már azt mondom nagyon jó!

- pontos
- navigációban bármilyen megjelölt pontra visszavezet.
- A GPS-e gyakorlatilag bármekkora sebességet mér.
- Fukcionalitása minden helyzetben elég, hihetetlen mennyi dolgot tud.
- A GPS külső, cserélhető AA ceruza aksis, sokáig bírja. Nagyon rugalmas dolog, hogy nem kell tölteni csak cserélni.
(pl a garminokat le kell venned ha tölteni akarod)
- data recorder 2 (pici háromszög) opcionálisan van hozzá, vezeték nlkül menti az edzésadatokat: sebesség, szintemelkedés, pulzus, stb... mindent kb 14 órán át.

futás-bringa-triatlon-hegyi futás mindenre jó.

A data recorderben 2 éig jó az elem és USB kabel van hozzá

Először azt hittem probléma hogy 4 darabból áll:
- óra, pulzusmérő, gps, data recorder
De rajöttem hogy pont ez a jó benne.

Max még az uj garmin 310XT hR-re cserélném, de másra nem.

Ill. arra sem, mert ott mivel egyben van a gps az órával, ha lemerül akor vége, töltés nélkül. Itt pedig csak bedobsz egy ceruza aksit és annyi. (mondjuk 15 óra működés után)

FutoBolond 2009.07.25. 12:01:23

2002 kornyeken egy baratomtol kaptam kolcson pulzusmero orat, kiprobaltam. A Gellerthegyre futottam, es neztem felpercenkent. A max pulzusrol csak annyi fogalmam volt, hogy 200 folott ultra brutal.

Szoval nekiindultam, egy kis XI. keruleti sikfutas utan rakanyarodtam a Gellert teren a szerpentinre. Pulzus emelkedik szepen, mire a Citadella melletti celegyenesbe fordultam, mar 190. Ez meg nem lepett meg annyira, fiatalon es bohon meg ugy futottunk, ahogy a csovon kifert, olyan legzestechnikaval, amit csak azok hasznalnak, akit 3 percig viz ala nyomtak. Szoval 190, kezdtem izgulni, 200, itt mar csodalkoztam. 210 - talan jobb lenne visszavaltani setara, 220 korul mar nagyon tapogattam a nyakam, es vartam az infarktust. Azutan 230 korul rajottem, hogy menet kozben valahogy atkapcsolhattam a kaloriakijelzesre...

Daró 2009.07.25. 13:32:49

Utálok hosszú postot írni mert sosincs rá időm hogy tisztességesen megfogalmazzam, de ez most az lesz azt hiszem.
A napokban vettem pulzusmérős órát (Winkleri szóhasználattal csak egy 5000 forintos fos) összeraktam, leellenőriztem, jól mér. A cél a fogyás, és gondoltam tudományosan 60-70% körül tartom majd a pici pulzusom.
Probléma: egyszerűen képtelen vagyok 80% alatt futni, mert akkor már tulajdonképpen nem is futok hanem bóklászom, sétálgatok, stb. De nem ritkák a maximumközeli, maximumot meghaladó értékek sem.
Sétáljak? a probléma az hogy munkámból kifolyólag elég sokat vagyok talpon, terepen, és tekintve hogy dagadt vagyok, úgy tűnik az engem nem fogyaszt.
Futni kb 2 hónapja futok, heti 2-4 alkalommal. Nem is túl gyorsan, most 6400m kb.40-45 perc.
Lehet hogy a meleg teszi? tény hogy légkondicionált helyiségbe lépve szinte azonnal 20-at esik a pulzim.
Magas vérnyomás? a doki szerint ne foglalkozzak vele mert nem túl magas, nyugodtan futhatok és fogyjak le. (160/120) Ez lenne a cél. És egyébként is futást követően lényegesen alacsonyabb a vérnyomim.
Meg egyébként is, pl egy jó szex intenzívebb mozgás mint ez a majd órás lassú futás.
Mi történik ha az elvi maximumom felett van a pulzusom, illetve ha folyamatos 80-90 % on futok? nem fogok lefogyni még 30 kilót? (BMI szerint annyit kellene, már vagy 5 lement)
Most kb ennyi. Elég kusza voltam?

FzQsD8VZ 2009.07.26. 21:01:47

A 160/120 magas vérnyomásnak felel meg, ha tartós mindenképp keress másik orvost, habár feltételezhető, hogy a túlsúlyból adódik.

A távolság jó amit futsz, de inkább a heti négyet tartsd mint a kettőt, és ne menj 80% fölé. Ez már egy aerob állapot, ami oxigén hiányos állapot, ez a te esetedben szintén nem jó. Lassíts és kitartás, 2 hónap nem sok a futásban, ha kitartó vagy meghozza a várt fogyást.

Jó futást!

Üdv.

FutoBolond 2009.07.26. 22:38:43

@Daró: volt mar rajtad pulzusmero szex kozben? :))

A futasnal szerintem mindenkeppen erdemes lassitanod, foleg ha tulsulyod es magas vernyomasod van. Kimeli a szivedet...

Ha tartosan 80-90%on futsz kizarolag, az is jobb, mintha egyaltalan nem futnal, de a keringesedet elsosorban az alacsonyabb tempoju aerob futas fokozna. Az anerob futas, amit valoszinuleg csinalsz, elsosorban az izmaidat noveli. Ami persze nem baj, de ha sejtem, nem ez a cel. Kaloriat ezzel is, azzal is egetsz, de nem lassabb lesz a fejlodes, es a szivedet is feleslegesen terheled.

A lassu futas sok kezdot zavar (engem is), konretan az elejen nekem a lassu futastol volt izomlazam, mert az a vadlimat terhelte, nem a combomat (mas stilusban futok lassabban, mint gyorsabban). A keringes tenyleg gyorsan fejlodik tole, es hamarosan az alacsonyabb pulzussal is meg tudod futni azt, ami ma meg 90%-ot igenyel...

FutoBolond 2009.07.26. 22:40:29

@FzQsD8VZ: asszem, osszecserelted az oxigentobbletes aerob futast az oxigenhianyos anaerobbal :)

farkaskutya 2009.07.26. 23:17:23

@FutoBolond:


jaja, közben már én is rájöttem... :)

M.Islander 2009.07.27. 16:30:57

Daró · www.andorka.blog.hu 2009.07.25. 13:32:49
engem is érdekelne, hogy szex közben mit mutat a pulzusmérőd (én nem merem kipróbálni, nőm elküldene a rákba a kütyükkel együtt).
ha a szex jobban bejön és nem szökik égbe a pulzusod (azért erre van esély), akkor a baknyulas metódust ajánlanám futás helyett :o)

ateszking (törölt) 2009.07.27. 22:52:49

@Daró:
Az orvosodat azonnal zavard el a náthásba!
Ez nem vicc!
Évek óta a MAXIMUM 140/90 az összes belgyógyászati szakmai irányelv szerint elfogadott vérnyomás. Akinek van más rizikófaktora is (pl. túlsúly) annak pedig még alacsonyabb!
Magyarul az orvosod momentán éppen az életedet rövidíti meg.
Ajánljuk a figyelmedbe Ras írását arról, hogy ő hogyan fogyott le. Rengeteg türelem és kitartás fog kelleni hozzá.
A BMI szerinti 30 kilóból valószínűleg 20-25 teljesen reális. Ekkora tulsúllyal még nem futnék, mert az izületeknek nem túl jó.

zsolababe 2009.07.28. 07:56:04

@Daró: eloszor is az, hogy a munkad miatt gyalogolsz nem egyenerteku azzal, amikor a gyaloglas miatt gyalogolsz ezt hidd el... arrol nem is beszelve, hogy amikor a pulzusmerovel gyalogolsz, akkor folyamatosan 40percig legalabb ugyanazon apulzuserteken tartod a szevezeted, ami biztos nem igy van a munkad kozben...
ami viszont a legfpntosabb!! nem fogsz lefogyni pusztan attol, hogy sportolsz(ez 100%) sajnos el kell keseritselek, de a kajat kell visszavenni... kesobb, ha mar lefogytal, akkor ehetsz ujra tobbet is akar mert a sport eleg lesz ahhoz, hogy ne hizz vissza de a fogyashoz bizony a sport nemhogy nem eleg, hanem sinte nem is szamit...
nyugodtan fuss az elejen, akar pulzusmeres nelkul is ha birod es a futok altal favorizalt szenhidrat helyett inkabb feherjeket egyel legalabb az izmaid fejlodnek, ami mar onmagaban feltetelez egy jobb anyagcseret(minel nagyobb az izomtomeged, annal tobb zsirt egetsz egyaltalan a puszta leteddel) ..amikor mar egy ideje futsz, akkor valts pulzusmeresre mert addigra mar megszereted annyira a futast, hogy nem lesz olyan idegtepo visszavenni a sebessegbol... a lenyeg, hogy a keringesi rendszert es az izomzatot balance-ba kell hozni..jelenleg a futasnal meg a keringesi rendszered van jobban megdolgoztatva(ha ugy tetszik a szived) es az izmaid kevesbbe, de ahogy az izomzatod hozzaedzodik a futashoz, magatol fog ugyanilyen temponal lejebb menni apulzusod mert az izomzatod fogja atvenni a terhelest a szivedtol...amikor mar nagyjabol balance-ban van a ketto, akkor erdemes elkezdeni a pulzusmerovel alacsony pulzuson futast..mert akkor az mar tenyleg futas lesz es eleg hamar visszagyorsulsz ugy, hogy a pulzusod normalis zonaban lesz... ez elengedhetetlen ha a hosszabb tavokat akarsz futni... de abban egyetertek ateszkinggel, hogy ha 30kilo tulsulyod van nem biztos, hogy jo neked ha futsz, talan jobb lenne a gyaloglas..bar ki tudja... a kover emberek izuletei jobban meg van edzve :) valoszinuleg az en izuleteim is azert birjak ilyen jol mert az en 78kilom meg sem kottyan a 170kg-hoz szokott izuleteimnek :)
futo.blog.hu/2008/11/20/zsola_the_biggest_loser_avagy_a_nagy_fogyas

Wadorzo 2009.07.28. 11:19:00

@Daró:
A gyalogláshoz én is csak annyit tudnék hozzáfűzni mint Zsola. Nem kell a gyaloglástól megijedni én is attól fogytam az elején, és bár akkor még nem ismertem Zsola történetét, én is ugyanígy elkezdtem (magamtól) beiktatni húzósabb szakaszokat is a futógépen. Aztán egy idő után már inkább a futás vonzott. Én kipróbáltam mi a határ, hidd el gyaloglás is ki tud készíteni. Nekem kb 155 -ös pulzusnál már minden bajom volt. Volt olyan is hogy abba kellett hagynom, mert rosszul lettem. Ilyen vagyok sajnos, be tudom magam hergelni, hogy na még egy kicsit, még egy kicsit... :) Ma ez a határ biztosan jóval feljebb van, de nem akarom megint elérni ezt. :)
Ma 33 kilóval vagyok könnyebb mint amikor tavaly szeptemberben elkezdtem. Nem sietek a fogyással, mert nem is ezen van a hangsúly. Inkább csak az az igény a fontos hogy sport legyen, ne fotelban Tv nézés.
Sajnos nekem egy bokaszalag szakadás is közbejött, ami még most is hátráltat a futásban. Még nem tudok folyamatosan futni, bár nagyon szeretnék.. Inkább kivárom ameddig megy. Siettetni azt hiszem hogy végképp nem nyerő ötlet. Sikerült ezt a saját káromon megtanulni.
Az izületekkel kapcsolatban azt tudom mondani, hogy így 110 kilósan is megy kocogás, szerintem is hozzá lehet edződve az izület a nagyobb terheléshez, de azért a félmaraton így még egy kicsit sok lenne valószínű. Eljön még az az idő is... :) Addig is marad a Balaton átúszás. :)

ateszking (törölt) 2009.07.28. 14:41:43

@zsolababe:
Bocsi, te voltál a nagy fogyózó!

Mea Culpa!

Futóblog

Ez itt a Futóblog. Szasza, Bitliszbá, SeSam, Szuflavéder és angelday írnak a futásról és a sportról.

Próbáltad már a Futócuccokat?

Tömegsport a Nike-val, velük együtt a Facebookon

  

Nike Running Hungary on Facebook

Friss topikok

süti beállítások módosítása