Addig egy kis fekvenyomás...

2010.02.09. 19:05 Winkler Róbert

Most már tényleg nagyon mennék, de mifelénk sajnos rengeteg a csapda. A félig olvadt, visszafagyott hóbucka, ami napvilágnál is elég alattomosan tudja hanyattvágni az embert, sötétben meg még durvább. Egyszóval nem merek elindulni – talán a hétvégén lesz a tiszafüredi wellnesshotel közelében valami lepucolt terep, egyébként semmi kedvem valami hülye törés vagy ficam miatt pont most kiesni a körforgásból, hogy végre elszántam magam a maratoni felkészülésre.

Gyúrni azért kell, hogy a sok futástól az ember ne nézzen ki úgy a végén, mint egy járókelő. Oké, ezzel a kijelentéssel nyilván nem leszek túl népszerű futó- és járókelő körökben, de sajnos ebből nem engedhetek: az emberen legyen egy kis izom. A gyúrást úgy kell kezdeni, hogy összehaverkodunk a telepen mopszokat sétáltató hordótestű illetővel, akin nyáron többször is Decadurabolin póló volt, imígyen téve könnyen belőhetővé a sportágat. Egyszóval összehaverkodunk a Drugs Bunny művésznéven publikáló szerzővel, aki sarlatán eszméit rendszeresen a body.builder.hu oldalon teszi közzé. Különösen ajánlom Az edző válaszol rovatot, ahol igazi spártai, lakonikus válaszokat is kaphatnak az érdeklődők ("Hülye vagy.")

Egy dolog a futás mellett néha elmenni izmozni, ha viszont hetente két-háromszor toljuk, akkor egész jól fejlődik az ember. Nagyjából két hónap, és már nyomkodhatjuk is a százat. Kőfejű tréneremmel állandó vitatéma, kell-e lábazni. Szerinte igen, egyébként mások szerint is, mert a láb úgy en bloc a legnagyobb izomcsoport az emberen, és a kínzása megnövekedett tesztoszteron-szintet eredményez. Rendben van, végül is meg vagyok győzve: amennyivel én guggolok, annyitól úgyse vastagszom meg annyira, hogy mire elolvad a hó, ne bírjak futni, csak mint egy robocop.

A gyúrás további varázsa, hogy tessék kitalálni, mi a Sparta Gym törzsközönségének kedvenc filmje. Tudom, ez így kicsit nehéz, segítek a pult külső oldalát borító óriásposzterrel.

Nagyítsunk csak bele!

24 komment

Címkék: tél izom gyúrás fekve bucka

A bejegyzés trackback címe:

https://futo.blog.hu/api/trackback/id/tr201743168

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

WITCH · http://witch-ironman.blog.hu 2010.02.09. 20:40:07

Ma hallgattalak benneteket futás közben! (a gömbhalas tábornok téma volt) A főnökötök megígérte hétvégén hogy az esti műsorsávban jó zenék lesznek, úgy hogy a futásomat majd rátok építem :)

Oh, látom hogy gyúrsz maratonra, csak szólj melyikre.

WITCH · http://witch-ironman.blog.hu 2010.02.09. 20:43:17

ez jó:

- "Mikor futottál ezer méternél többet?"

- "Soha."

8DDD

darvas · http://dtp.tumblr.com 2010.02.09. 22:53:59

Tiszafüreden a húszüles úttal párhuzamos bicikliúton fuss a shell kútig és vissza. 4 km-es lazulás

rrroka · http://hosszutav.blog.hu 2010.02.10. 06:09:31

@Winkler Róbert: a maratoni felkészüléshez kéne pedig futni, már most is, nyáron nehezebb lesz. a spár maratont tervezed te is?
egyébként a heti egy konditerem belefért a középtávfutós edzéseinkbe is anno, és sokat gyúrtunk benne lábra. a guggolást 100 körülivel csináltuk, és egyszer rekordoztunk, akkor 150kilóba sikerült egyszer beleguggolni és föl is állni. nemtom az soknak számít-e. volt még ilyen nagyon jó vádli-achilles gyakorlat, amikor vállal tartott súlyt emelgetett az ember vádlival, vmi padka félén állva. ez is száz körülivel ment, de vmi iszonyat szériákat lehetett belőle megcsinálni, 20-30as menetekkel.

The_Genius 2010.02.10. 09:04:36

jóaz, jóaz!
Tessék gyúrni, mert csenevészek maradtok!
Bunny egy állat! Meg a Winkler is.
Toljátok!

Sunáznám... :D :D :D

Winkler Róbert 2010.02.10. 09:36:55

@darvas: Hopp, megnéztem a google maps-en, jónak is tűnik, köszi! Honnan számítva 4 km?

WITCH · http://witch-ironman.blog.hu 2010.02.10. 10:32:56

Hozzáteszem miért nem szervez a NIKE maratont? Tudja valaki?

Nem voltak kevesen a SPAR maratonon sem... 8D

WITCH · http://witch-ironman.blog.hu 2010.02.10. 10:46:57

@rrroka:

Igen kisróka! 8D És hogy miért kell már most edzeni? Az ízületek és inak miatt. Az fejlődik a leglassabban..

Sokkal előbb lesz jó az erőnléted, utána az aerob rendszered.. és csak _legvégül_ az ízületeid egy maratonra... szerintem.

Ha nem eléggé fejlettek az ízületek, az hagyományosan úgy néz ki teljes végkifejletben, hogy:

Tök erős vagy, jól veszed a levegőt, nem fáradsz, de 20-25-30 kili után belülről ordítasz a fájdalomtól :)

ezért fontos... 8D

rrroka · http://hosszutav.blog.hu 2010.02.10. 11:13:56

@WITCH: persze ha Robi mondjuk tíz éve futna és most csak a formát kéne visszahozni más lenne a helyzet kicsit, de így sajnos muszáj lenne most is futni. :) persze le lehet futni a maratont három hónap felkészüléssel is, ez nem kérdés. csak az, h érdemes-e.
nem mintha én hagynám magam lebeszélni a február 28-i yourstruly 50 kiriről... :D

bagolybagoly 2010.02.10. 12:42:21

Nézzétek meg azon a linken az edző válaszol rovatot. Nagyon-nagyon vicces, a könnyem ömlik. Nem birom tovább. A 'Testnedvek az edzőteremben' opuszig jutottam:

"Problémám a lábedzéssel kapcsolatos. Ez a legkeményebb edzésem, és hát sajnos hamar rámjön az erös hányinger, de mindig visszatartom, nehogy kijöjjenek a fontos tápanyagok. Ki tudnám ezt valahogy küszöbölni, vagy legyek férfi és szarjak rá?"

Ide még visszanézek.

Dr. Fire 2010.02.10. 16:52:46

Érdemes gyúrni, ha az ember futni akar. Már úgy értem, ha csak akar, de aztán meggondolja magát. A sok gyúrásnak az a veszélye, hogy idővel úgy néz ki tőle a szporcmen, mint két járókelő.

pif · http://sorbuvar.blog.hu/ 2010.02.10. 21:45:11

Ha a Balneumban laktok elmehetsz futni - majdnem a tóparton megy az út végig. A Zöldgömb-féle Tisza-tó kör nyomvonala is kb ott van
ttt.tr.teljesitmenytura.com/egyeb/zoldgomb/tisza-to-kor-kerekparos.pdf

Ez egész jól futható, már ha ott jobban takarítják a havat, mint Bp-en

xhege 2010.02.11. 09:48:14

Robi a futás átmeneti hanyagolásával nem kúszott vissza néhány kg? Mert egész szépen leadtál a súlyodból. Én ilyen esetben mindig erősödök vissza egy kicsit.

bagolybagoly 2010.02.11. 10:46:27

@xhege: Én is erősödésnek hívom, mikor szűk rám a gatya.

xhege 2010.02.11. 15:35:27

@bagolybagoly: addig nem nagyon jutok el hogy szűknek érezzem a gatyát, de 1-2 kg gyorsan felugrik. Igyekszem mindig időben kapcsolni, hogy ne 10-15 kg legyen belőle :)

weakest link 2010.02.11. 20:31:07

a konditermet még egyelőre hanyagolom, mert a fekvenyomástól és az úszástól is eléggé dagad a mellem... :-) :-)

Kacorka 2010.02.13. 23:50:16

Ma én is úgy terveztem nekirugaszkodok a Dunaparton, de aztán mondok magamnak, hülye vagy bazmeg?, kezed lábad eltöröd.

Úgyhogy én is elmentem fitneszbe, de gyúrás helyett futottam egy 8-ast padon.

De abban Robinak igaza van, hogy fut az ember mint a hülye, aztán ha nem figyel, a végén úgy néz ki, mint Sebeők János.

A megoldás szerintem is az úszás! De nem langyos mellúszás a végtelenségig, hanem gyorsban, ha lehet tenyérellenállással. 2 kili és úgy jössz ki a medencéből mint egy terminátor. Sokáig gyúrtam én is, de ez sokkal jobban kikapcsol, természetesebb izomzatot épít és ami király, hogy lassabb ugyan fejlődés, deaz így megszerzett izmok tartósak és nem szívódnak fel 2 hónap kihagyás után, mint a bádiban.

M.Islander 2010.02.14. 14:12:32

a héten én is 4 napot egerésztem szállodában, minden reggel lenyomtam 12 km-t a futógépen (az bizony 48 km), 30 perc erőművészkedéssel és jógával kombinálva.
az eszetlen (e: rendszeres) kondizást kb. 15 éve kipróbáltam és borzalmas eredménye lett: annak ellenére, hogy korábban versenyszerűen úsztam, 50 m-t alig tudtam leúszni gyorsban, mert annyira elmerevedtek az izmaim (bár úgy néztem ki, mint egy artikuláltabb fatörzs, azaz két nagykabátos gyalogos).
a legszarabb az egészben, amikor rájössz, hogy baromság és abbahagyod: konkrétan depressziós lettem a felesleges izmok leépülése során.

tényleg, melyik maratonra izzítasz?
én az őszire készülök.

rrroka · http://hosszutav.blog.hu 2010.02.14. 16:56:30

@mîkæl: teljesen egyetértek, azok a nagy izmok nem jók semmire, se önvédelemre, se fizikai munkához.

spar maraton, jövünk.

Jozsef · http://road2boston.blog.hu 2010.02.14. 21:41:08

@Kacorka: "De abban Robinak igaza van, hogy fut az ember mint a hülye, aztán ha nem figyel, a végén úgy néz ki, mint Sebeők János."
Én futhatok bármennyit, 80 kg alá sehogy sem megyek, részben annak köszönhetően, hogy az izmaim egyáltalán nem épülnek le a futástól.

zsolababe 2010.02.15. 00:13:51

en ugy dontottem nem gyurok mert nem tudom annyira elvezni mint a futast..nyaron a vizisi mondjuk segit abban, hogy normalis felsotestem legyen..ilyenkor telen azt talaltam ki, hogy szex kozben mindig en vagyok felul es ez ugy tunik eleg mert izmosodtam az utobbi idoben...ja es az aerob allokepessegem is fejlodott :))))

rrroka · http://hosszutav.blog.hu 2010.02.15. 05:50:41

@zsolababe: ez kicsit több infó a kelleténél... :D
@Kacorka: aha, mint a Sebeők..? legfeljebb ha frissítés nélkül futja át vki a szaharát. én még embert nem láttam aki szarabb kondiba került a futástól.

Domesticdragon · http://domesticdragon.blogspot.com/ 2010.02.15. 06:21:48

....vessetek meg én szeretek "gyúrni" mikor még táncoltam,akkor is műveltem mellette-haragudott érte a Mesterem-,most meg azért edzek többet felsőtestre,hogy kisebb legyen az ütköző zónám,mert futásnál elég kényelmetlen még a leg high-tech-es kebelszorító mellett is.
Szerencsém van,én itthon gyúrhatok.
Próbáljátok ki Tatarek Rezsőt!HIPERSZUPERÜBERÁLLAT EDZÉSEI VANNAK!!!!!....és rendesen erősít.....

Futóblog

Ez itt a Futóblog. Szasza, Bitliszbá, SeSam, Szuflavéder és angelday írnak a futásról és a sportról.

Próbáltad már a Futócuccokat?

Tömegsport a Nike-val, velük együtt a Facebookon

  

Nike Running Hungary on Facebook

Friss topikok

süti beállítások módosítása