Edzésterv betegség után, hogyan?

2012.03.14. 13:04 mgergoo

Vajda Zsuzsi nézegeti a múltkori adag edzéstervhez kapcsolódó tényadatokat. Voltak jó futásaim, tényleg könnyebben futok így 95kg környékén. Talán ő sem számított rá, hogy a Yours Truly-ra előírt 16km-en a folyamatos gyorsuló tempót úgy meg tudom futni, hogy végig 6 perc alatt vagyok és az utolsó 4km-t így teljesítem: 5'15", 5'12", 5'07", 4'57"

Persze tovább kell csinálni az edzéstervet, heti öt alkalom, nincs mese. Felteszek egy gyámoltalan kérdést, hogy most akkor Berlinig ezzel az öt edzéssel kell kalkulálnom?Zsuzsi lelkesen visszakérdez: "Miért, tudnál többször is?" Atyaég... Aztán megnyugtat: "Ha így tudunk tovább edzeni, akkor reális a 4 órás cél." Lazán rávágom: "Miért ne tudnánk?"

Hát talán mert rá három napra 39,6-os lázad lesz hülyegyerek, de ne rohanjunk ennyire előre. Az edzésterv ez lett volna:

A tervben vannak fontos edzések, ahol igazán le tudjuk mérni, hogy hol tartunk, a szerdai pont egy ilyen volt, azt még sikerült is teljesítenem. Az volt a feladat, hogy 4km bemelegítés után fussak 4x1000m-t olyan gyors tempóban, amit folyamatosan tudok tartani.

Lehet, hogy kicsit túl gyorsra vettem, kifutottam magam, de az alábbi tempós ezreket sikerült összehozni: 4'54", 4'41", 4'35", 4'30". Az én szintemen ezek szép számok, boldog is voltam.

Csütörtökön még elmentünk a dunakeszi csapattal a 12 kilis körre, amit 6 perces átlaggal futottunk, pénteken viszont az egri wellness hétvégénken elég durván megbetegedtem, 39,6-os lázzal sikerült is egyéni rekordot döntenem, ez a PB-k éve lesz.

Mi legyen viszont az edzéstervvel, hol folytassam? Ma már nincs lázam, de olyan gyenge vagyok, mint a rongy. Szédelgek, kába vagyok, meg persze köhögök is. Hiába adott okot az önbizalomra a múltheti 4x1000 tempó, nem fogom tudni ott folytatni, megint kezdhetek mindent elölről?

Azt mondták most sokan, hogy a legelső lázmentes nap után annyi napot kell kihagyni, ahány napig lázas voltam. Péntektől-keddig voltam lázas, azaz szerdától-vasárnapig pihennem kellene, de hétfőn hol folytassam? Azt hiszem, simán folytatni fogom az edzéstervet, a debreceni félmaraton miatt úgyis könnyített edzések várnak rám, legfeljebb azt a célt kell felülvizsgálni, hogy Debrecenben megdöntöm-e a félmaratoni rekordomat.

Bárhogy lesz is, a lényeg, hogy nem adom fel!

7 komment

Címkék: betegség edzésterv felkészülés

A bejegyzés trackback címe:

https://futo.blog.hu/api/trackback/id/tr874315768

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

T@Z 2012.03.14. 15:00:25

Az 5 perc alatti ezresek már most tekintélyt parancsolnak 95kg-al. Óriási grat! Én 72kg-al sem vagyok képes rá. Igaz, hetente csak 3-szor tudok edzeni. :(

DaMartian 2012.03.14. 16:59:26

Nyugi Dagi! Nagyon jól mész! Lehet a betegség egy jelzés volt a testedtől, hogy kicsit túlhajtod magad. De ne aggódj, a több hónapos munka néhány nap alatt nem vész el. Hogy hogyan folytasd a betegség után? Ilyenkor úgy érzed semmi erőd nincs és lépni sem tudsz. Az első pár edzés legyen könnyű, jóleső, élvezd a friss levegőt és hogy újra mozoghatsz. Hidd el, néhány nappal később mintha nem is lett volna a betegség, ugyanonnan tudod majd folytatni, ahol abbahagytad... Nyilván mindenkinek más és más a regenerálódási üteme. Ha én beteg vagyok általában úgy lever a lábamról, hogy felkelni nem bírok, de ugyanilyen gyorsan végig is szalad rajtam, és pár nappal később már megint 100%-os vagyok. Van akinek lassabban megy, de ne félj, hamar a régi leszel!

DaMartian 2012.03.14. 17:00:56

Ja és a felmérőhöz gratulálok! 4:30? Gyönyörű! Egyre gyorsuló tempó? Pazar!!! Csak így tovább!!!

csiripiszli12 · http://kedvesazelet.blog.hu/ 2012.03.14. 21:27:24

Szerintem se lesz gond ennyi kihagyás után. Az a lényeg, hogy visszatérjen az erőd :)

babota 2012.03.18. 20:28:42

Velkám a folytatásnak ;)

Hogyan sikerült végül a visszarázódás? Vagy a pihenős tanácsokat fogadtad meg?

Engem a hirtelen jött meleg nem fogott meg - vagy legalábbis szeretném azt hinni, hogy az első 10 km-en még jóleső meleg miatt tapasztaltam meg éltemeben először, milyen a szenvedős futás.

A tempós ezrekért pedig - csatlakozom - hatalmas riszpekt!

mgergoo · http://dagadtkocsog.blog.hu/ 2012.03.21. 11:12:41

@babota: még pihenek, szerintem Debrecen előtt már csak egy átmozgató futást fogok tartani, még mindig köhögök, nem szeretnék visszaesni.

Futóblog

Ez itt a Futóblog. Szasza, Bitliszbá, SeSam, Szuflavéder és angelday írnak a futásról és a sportról.

Próbáltad már a Futócuccokat?

Tömegsport a Nike-val, velük együtt a Facebookon

  

Nike Running Hungary on Facebook

Friss topikok

süti beállítások módosítása