Április 12.

2012.04.13. 10:17 angelday

Tegnap elmentem futni. Érdekes módon a korábbi hetek fantasztikus tavaszi időjárása ellenére csípős hideg idő volt este 7 óra felé, sőt, borús fellegek is gyülekeztek a távolban.

Mire a hídhoz értem már volt bennem majdnem 2 km futás, úgy gondoltam, hogy nevetséges tempómban berontok a szigetre, egy kisebb fordulóval megoldom az egészet. Amikor oda értem, ahol át tudok vágni, eljött az érdekes elmés játszma: ne menjek el mégis a végéig? Á, semmiképpen. Utána pedig az, hogy na jó, csak a feléig, aztán max lesétálom a végét.

A jól megszokott "futok még egy kicsit, aztán ott állok meg – persze nem állok meg, hanem továbbmegyek" stílussal végül sikerült behúznom a teljes távomat. Visszaértem a Futóklubhoz a végén és 6,6 km-rel zártam végül a napot.

Nem nagyon merem leírni, de az utolsó 900 méteren a motivációt az adta, hogy arra gondoltam, "ha eljutsz a Futóklubig, hétköznapi sportoló vagy".

Eljutottam a Futóklubig, ott volt éppen rajongói körében DK, épp a csapatedzésüket fejezték be, és ott volt a Knipl induló névadója is, aki annyira el volt foglalva két futócipő bemutatásával, hogy nem beszélgettünk.

Én viszont elégedetten távoztam. Estére kétszersültet ettünk némi feltéttel, a végén megmostam egy fej brokkolit és tejfölbe tunkolva beburkoltam. Szasza járt a fejemben, aki minden este ilyesmiket eszik.

Ma kimegyek újra.

9 komment

Címkék: beszámoló futóklub hétköznapi sportoló

A bejegyzés trackback címe:

https://futo.blog.hu/api/trackback/id/tr244406944

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mgergoo · http://dagadtkocsog.blog.hu/ 2012.04.13. 11:51:46

Meg is lepődtem, hogy futni látlak :-) Hajrá, csak így tovább!

azilinha · http://futobarom.blog.hu/ 2012.04.13. 13:24:52

Csak az kéne, hogy ez ne kivételes eset legyen.

Blevita 2012.04.13. 13:37:24

nyers brokkolit??? Azt nekem nem birna a gyomrom, inkabb csak föve... De a tejfölbe tunkolas jol hangzik! :)

ipad2 2012.04.13. 14:36:51

Ti szoktatok futás közben fotózni? Én igen, és jópofa dolog a két hobbit összehozni. Megszületett a FUTOGRÁFIA :D Meg a futeográfia...
Vagy elmebeteg ötlet?
mindenesetre nekem ez jött össze első nekifutásra: youtu.be/3v3ciMluvBw?hd=1

angelday 2012.04.13. 14:56:08

@Blevita: nekem is ilyen eretnek gondolatnak tűnt, de valaki megmutatta és kipróbáltam. Teljesen jó, friss, egészséges.

Hétvégén voltam Dániában, ott nyers brokkolit (negyedelve) adják salátához. Még öntet is alig van rajta.

Edgecrusher 2012.04.13. 18:50:50

OFF:

Sziasztok! Mivel nem találtam semmilyen címet, amire lehetett volna levelet küldeni, FB-n meg nem vagyok, itt osztanám meg azzal, aki nem ismeri:
keressetek rá:

walkjogrun pont net

Nem célom a spammelés, szerintem hasznos cucc

Sz.Lacc · http://fusslaci.blog.hu/ 2012.04.14. 21:31:36

Tisztelt hozzáértők: szeretném megkérdezni, mi a különbsége az új Nike Free Run cipők (v3.0, v4.0, és +) közt? Kicsit kezd összekuszálódni a termékpaletta, vagy csak nekem tűnik úgy? Köszi

DaMartian 2012.04.16. 08:10:24

@Sz.Lacc: Épp hogy most kezd letisztulni a paletta. A Free Run3+ sarkán ugyanis egy jól látható 5.0 jelölés található. Ezek a számok azt jelzik, mennyire áll közel az adott Free a mezitlábas mozgáshoz. Minél kisebb a szám, annál minimalisztikusabb a cipő. Ezért tartották meg az 5.0 nevét RUN-nak hogy ezzel is sugallják, hogy tömegek számára ez az ideális kezdő modell. A 4.0 és a 3.0 olyanoknak való, akiknek már van tapasztalata/edzettsége ahhoz, hogy szinte mezítláb fussanak. Aki még sosem próbált Free-t, annak nem érdemes ezekkel próbálkozni. Tehát 5.0-tól érdemes indulni, és ha abban eleget edzett az ember akkor cipőcserekor lehet szépen lejjebb menni. A 3.0 talpa igen vékony és közel egyenes (nincs meg benne a futócipőkre jellemző emelt sarok) ezért teljesen más futóstílust kíván, mert alig csillapít a saroknál.
Az valóban kicsit megtévesztő lehet, hogy a Free Run nevében is van egy hármas, ám ez arra utal, hogy ez a 3. generációs modell (mint pl. Pegasusnál a 28, vagy a LunarGlide-nál a 3) maga a cipő azonban 5.0-ás "mezítlábasságú" : )
Remélem így már tiszta ; )

Futóblog

Ez itt a Futóblog. Szasza, Bitliszbá, SeSam, Szuflavéder és angelday írnak a futásról és a sportról.

Próbáltad már a Futócuccokat?

Tömegsport a Nike-val, velük együtt a Facebookon

  

Nike Running Hungary on Facebook

Friss topikok

süti beállítások módosítása