MindenFutás Egyeteme Monspart Saroltával

2013.02.04. 07:47 mgergoo

Aki volt már a rendezvényeinken az tudhatja, hogy az előzenekar szerepét mindig egy DK Team tag tölti be. Ez a remek hagyomány holnap sem szakad meg, az este első vendége Sáringer Zoltán lesz. Zoli a DK Team egyik véleményvezére, akinek az élettapasztalata és meglátásai sokunkat, sok szituációban segítették már. Zoli futással való kapcsolatát az is nagyban meghatározta, amikor egy reggelen a kutyáját sétáltató Monspart Saroltával találkozott. Az első beszélgetésük olyan inspirációval töltötte el, hogy azóta is kitartóan rója a kilométereket csapatunk színeiben. Saroltával azóta is remek viszonyt ápol és nagy szerepe van abban, hogy a Futás Nagyasszonnya a MFE februári vendége lesz.

Monspart Saroltát talán nem kell bemutatni, a Futóblogon is sokat szerepelt már, ráadásul találkozhattatok is már vele természetes lelőhelyén, a nyugati felüljárón, de már versenyeken is olyan helyeken kerepel, ahol a legjobban kell az egyszeri átlagos futónak biztatás. Saci néni persze aktív korában cseppet sem volt átlagos futó. Wikipédia ezt mondja róla:

Tájfutó világbajnok, tizennégyszeres magyar bajnok, sífutásban hatszoros magyar bajnok. Az első nő Európában, aki három órán belül futotta le a maratoni távot.   

Ez a három órán belüli maraton is érdekes történet és remélem, hogy ez is felbukkan az este során, Monspart Sarolta ugyanis úgy futott első nőként három órán belül Csepelen, hogy hivatalosan nem is indulhatott volna a maratonon, hiszen 1972-ben nők még még nem nevezhettek a maratoni távra...

mfe5_flyer.jpg

Az est moderátora a Futás Magyarhangja, Péter Attila lesz. Azt gondolom, hogy minden feltétel adott, hogy egy jó hangulatú beszélgetés kerekedjen. Ne hagyjátok ki ti se, persze a  megszokott módon arra kérek mindenkit, hogy jelezze nekünk az esemény Facebook oldalán, hogy számíthatunk rá.

5 komment

Címkék: programajánló monspart sarolta Mindenfutás Egyeteme

A bejegyzés trackback címe:

https://futo.blog.hu/api/trackback/id/tr295061049

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gyűrött Papír 2013.02.04. 21:27:28

Tudna valaki segíteni abban, hogy a "A futás csodálatos világa" könyvet hol tudnám megvenni. Több mint egy éve kergetem, de nem lelem.

Gyűrött Papír 2013.02.05. 10:21:41

@Pepinke: Köszi, ezeket már ismerem, a bookline-on pedig már előjegyzésben voltam.
:)

Zime 2013.02.05. 10:45:33

Kár, hogy ma nem tudok menni, pedig Saci nénire kíváncsi vagyok. De majd a videofelvételt megnézem (ha lesz).

Futóblog

Ez itt a Futóblog. Szasza, Bitliszbá, SeSam, Szuflavéder és angelday írnak a futásról és a sportról.

Próbáltad már a Futócuccokat?

Tömegsport a Nike-val, velük együtt a Facebookon

  

Nike Running Hungary on Facebook

Friss topikok

süti beállítások módosítása