Menetrendem 2013-ra

2013.03.03. 16:26 mgergoo

Végre kezdünk kijönni a télből. Világosban futok a munkába és világos van akkor is, amikor hazaindulok. A hőmérséklet is emelkedik. Néhány napja reggel például már melegem volt a megszokott téli felszerelésemben (hosszú nadrág, hosszú póló és futódzseki), és este nyolc környékén is kifejezetten meleg volt a budai rakparton.

A tavasz másik jele, hogy eddig amolyan renegát harcosként polgárpukkasztottam a futásaimmal a belvárosban, ma már falkában merészkedtek ki a fázósabb futók is a placcra.

Visszavonhatatlanul itt a tavasz, és ilyenkor már a magára valamit is adó futó elkezdi tervezni az évet. Ennek jegyében a minap már én is írtam egy bátortalan hangú e-mailt Olivérnek, amiben azt tudakolom, hogy mi a megengedhető maximum a havi versenyráta tekintetében. Jött is a mindenre kiterjedő, tartalmas válasz:

"3-4 hetente mehet bármi 10-21 km között"

Hát ez így nem könnyű. Tavaly volt egy másfél-két hónapos időszak, amikor minden héten futottam valami versenyen: Debrecen, Szekszárd, Keszthely, Siófok, Vivicitta, Kékes, K&H, Délibáb volt a nyári félmaratoni program. A végére persze már sok volt, nem csak fizikailag, de fejben is elegem lett a versenyekből. Idén nem szeretném ezt a hibát elkövetni, imádom a versenyek hangulatát, de jóból is megárt a sok.

A szezont a tavalyi évhez hasonlóan megint egy őszi maraton köré építem fel. Az idei évem célversenye egy klasszikus maraton, a 90. alkalommal megrendezett Kassa maraton lesz. Sok jót hallottam már erről a versenyről, ami jó időpontban és aránylag közel is van. Olivér kérte, hogy év elején fussak egy szintfelmérő maratont és, hogy augusztus végén is legyen egy felvezető maratonom. Ahogy múltkor írtam, ez a szintfelmérő tavaszi maraton nekem a Balatonfüreden első alkalommal megrendezett Maratonman lesz. Összességében egy első alkalommal megrendezett maraton és Európa legrégibb maratonja kretezi majd a szezonomat, így sikerült:

dk_versenytabla.png

Fussunk végig a listán!

Az elsőt nem kell magyarázni, amikor csak lehet, ott vagyok Pók Janó velencei-tavi batyus futásán. Ide mindenképpen regisztráljatok és ti is gyertek, hogy köszöntsük együtt tókerüléssel a tavaszt. Kicsit rosszul jön ki, hogy a Maratonman előtti héten lesz a dolog, de talán a felmérőmaraton előtti felmérőfutásnak pont jó lesz.

Utána maga a maraton, majd egy hétre rá levezetésként a Vivicitta. Tavaly Berlin után egy héttel félmaratont futottam a Spar maratonon, és nagyon görcsösen, fáradtan mozogtam. Kíváncsi leszek, hogy most hogyan teljesítek félmaratonon egy héttel a félmaraton után. Vivicittá után maga a Pokol, a szekszárdi gyötrelem és rettenet vár. Ez a verseny tavaly egyből a szívemhez nőtt, tudom, hogy sokan Terep100-ra mentek aznap. Én idén sem hagyom ki az ország legjobb hangulatú frissítőpontjait.

Szekszárd után az előrehozott Ultrabalaton, a futóversenyek Woodstookja vár minket. Hihetetlen, hogy egész évben ezt a mentális atomvillást várjuk, hogy aztán zombiként tengessük mindennapjainkat a következő évi Ultrabalatonig, de hála a Futókarmának most nyertünk egy hónapot.

A K&H félmaraton arra tökéletes lesz, hogy az UB élmények után szembefussunk azokkal, akikkel ott körbe. Aki tavaly volt a SUHANJ! 6 órás versenyén, az jó eséllyel idén sem hagyja ki. Jó hangulat, jó társaság, jó ügy, mi kell még? A jászberényi illetőségű Zagyvamenti maratonon nem voltam még, de hát mindig van egy első alkalom. A Nike félmaraton remélem olyan örömfutás lesz számomra, mint a tavalyi volt. Így, ezzekkel a versenyekkel a lábamban érkezem majd a kassai rajthoz. Izgalmas év lesz!

kassa.jpg

Ha elkerülnek a sérülések, akkor ilyen lesz az én évem. Most ti jöttök! Milyen versenyeket terveztek idén? Találkozunk valahol?

18 komment

Címkék: versenyajánló terv dk

A bejegyzés trackback címe:

https://futo.blog.hu/api/trackback/id/tr205107019

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bitliszbá 2013.03.03. 16:43:24

az első három az tuti...

Mylady 2013.03.03. 19:08:07

Nem kötözködés, csak kíváncsiság: Olivér az edződ?

Érdekelne, hogy ha azt mondta, hogy

"3-4 hetente mehet bármi 10-21 km között"

akkor ez a versenyterv, milyen hatást váltott ki belőle? Csak mert semmilyen szempontból nem felel meg annak, amit mondott...

mgergoo · http://dagadtkocsog.blog.hu/ 2013.03.03. 19:31:01

@Mylady: Az a lista az Olivérrel való egyeztetés végeredménye, nem minden eseményt fogok versenyként futni, lesznek olyanok, amiket az edzéseken szokásos tartományban, mint sima hétvégi hosszú futás fogok teljesíteni. Október óta dolgozom Olivérrel azóta nem hagytam ki edzés, akkor futok, amikor mondja és akkor nem futok amikor mondja, (sőt újabban azt is eszem, amit ő mond, de az egy másik poszt lesz)

iramszarvas 2013.03.03. 19:56:06

@mgergoo: OK, de tarts mértéket! Enikő nem örülne, ha további programokat is Olivérrel egyeztetnél.

BGy · http://babosi.blog.hu 2013.03.03. 20:25:03

UB-n, Suhanjon, Kassán találkozunk. :)

Joe. · http://futonaplo.blogspot.com 2013.03.04. 11:42:28

@mgergoo:
És miért futsz így? Úgy értem, edzővel, edzőre hagyatkozva? Van valami profibb célod?

Joe. · http://futonaplo.blogspot.com 2013.03.04. 11:51:36

Mármint csak nagyon szigorúnak hangzik a történet, ahogy fogalmaztál. Ezért kérdezem.

mgergoo · http://dagadtkocsog.blog.hu/ 2013.03.04. 12:48:26

@Joe.: Én olyan típus vagyok, akinek nem baj, ha van egy kontroll, különben hajlamos meggondolatlan dolgokat csinálni. Jó, hogy van egy edző, aki megmondja, hogy mire vagyok jelenleg alkalmas és mire nem (idén például nem mehetek egyéniben 6 órás versenyre... :-). Ad egy biztonságot és a szakmai hátterét ahhoz, hogy mindig az optimális mértékben fejlődjek.

rrroka · http://hosszutav.blog.hu 2013.03.05. 09:22:49

"3-4 hetente mehet bármi 10-21 km között", ezt 40%-ban sikerült betartani. :) boldog edző lehet, hogy ennyire hallgatsz rá! :D

mgergoo · http://dagadtkocsog.blog.hu/ 2013.03.05. 13:33:38

@rrroka: "A lista az Olivérrel való egyeztetés végeredménye, nem minden eseményt fogok versenyként futni, lesznek olyanok, amiket az edzéseken szokásos tartományban, mint sima hétvégi hosszú futás fogok teljesíteni. Október óta dolgozom Olivérrel azóta nem hagytam ki edzés, akkor futok, amikor mondja és akkor nem futok amikor mondja, (sőt újabban azt is eszem, amit ő mond, de az egy másik poszt lesz)" :-)

rrroka · http://hosszutav.blog.hu 2013.03.05. 15:10:25

@mgergoo: aha, értem már. és egyébként is lennének 40-60 km-es hétvégi hosszúedzések az edzéstervedben? nem piszkálni akarlak, csak úgy tűnt megint csak félig hallgatsz a tanácsokra és mész a saját akaratod/elvűrűsod/megfelelni vágyásod után, annak ellenére, hogy azokat a tanácsokat egy vérprofi adja.

mgergoo · http://dagadtkocsog.blog.hu/ 2013.03.05. 15:25:19

@rrroka: 30 felett futok most is hétvégéken, most vasárnap 1:45, szombat 1:30 van az edzéstervben. A heti mennyiség 90 felett lesz, múlthéten és előtte pihenőhetem volt 65kilivel, de előtte 94km-es hetem volt. Nem tudom, hogy a versenytervem mennyire illene a felkészülésbe, volt ez a listám, amit most Oli jóváhagyott, de ez nincs mindig így. Volt korábban, hogy többet akartam futni, mint amit kiírt és olyan is, hogy elindultam volna olyan versenyen ami szerinte még nem időszerű és ilyenkor nem hagyta és én az első szóra elfogadtam amit kér. Ennél jobban még senki nem tartotta be edző kéréseit, mint én Olinál.

rrroka · http://hosszutav.blog.hu 2013.03.05. 15:54:15

@mgergoo: oké, akkor rendes tanítvány vagy. :) ez így marha sok futás, pihenőhéten 65km az majdnem több, mint nekem eddig az egy-egy havi, úgyhogy befogom a számat. :)

mgergoo · http://dagadtkocsog.blog.hu/ 2013.03.05. 16:26:33

@rrroka: sokat futok, de élvezem. Múltkor a 94kilis hetem utolsó futásán is hihetetlen jót futottam és jól éreztem magam. Velencei-tóra ti is jöttök?

Futóblog

Ez itt a Futóblog. Szasza, Bitliszbá, SeSam, Szuflavéder és angelday írnak a futásról és a sportról.

Próbáltad már a Futócuccokat?

Tömegsport a Nike-val, velük együtt a Facebookon

  

Nike Running Hungary on Facebook

Friss topikok

süti beállítások módosítása