Hétvégén jó időben a szigetre

2013.05.19. 23:07 angelday

A három napos ünnep és a jó idő engem is csábított egy kis mocorgásra. Tegnap már futottam "hosszút", a vasárnapon úgy gondoltam, hogy egy Jászai-szigetkör-Jászai útvonalat csinálok meg, ami nagyjából 6-7 km. Elképesztően sok ember volt délután 4 körül, a hídon futás elég alkalmatlan volt mindenféle sporttevékenységre, viszont utána sem lett jobb a helyzet, különösen a kör Margit híd felöli végén.

Se szeri, se száma nem volt azoknak a családoknak, akik a szigetre mentek sétálni.

tomeg.jpg

Ez többnyire kimerült abban, hogy 5-8 éves gyerekek szaladgáltak a futókörön. A gyerekekkel az a gond, hogy nem néznek SOHA maguk köré, az egyik olyan szerencsétlenül szaladgált a futópályán, hogy alig tudtam kikerülni. Csűrt balra én megpróbáltam még jobban balra csűrni, erre annyira beindult, hogy majdnem sikerült felrúgnom. Azt hiszem, utánam kiabáltak a szülei, pedig úgy éreztem, inkább nekem kéne megmondanom nekik, hogy ne a futópályán fussanak.

De tényleg: elsőbbséget élveznek a rekortánon futók, vagy nem?

Ha nem, akkor inkább máshova megyek futni. Illetve ilyen májusi szép időben egészen biztosan máshova fogok menni, amúgy sem bírom a tömeget.

(Végül 6 km-t mentem, visszafelé már nem volt kedvem futni a hídon.)

17 komment

Címkék: tömeg gyerekek Margitsziget

A bejegyzés trackback címe:

https://futo.blog.hu/api/trackback/id/tr215307676

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Jane 2013.05.20. 11:25:47

Szerintem igen! Ez egy íratlan szabály. Az út az autóké, a járda a gyalogosoké, az úszómedence az úszóké, a rekortán pedig a futóké!!! Olyan nagy az a sziget. Sosem értettem miért akar mindenki azon az egy méter széles piros csíkon lófrálni!?

brutalfitnessz · http://brutalfitness.blog.hu/ 2013.05.20. 14:13:35

A rekortánon futók egyértelműen elsőbbséget kellene, hogy élvezzenek, de ezt a kisgyerek nem tudja, szóval meg kell próbálni őket nem felrúgni. Engem mondjuk annyira nem zavar az egész, mert a rekortánt nem szereti a bokám.

Jane 2013.05.20. 14:19:26

@brutalfitnessz: De a szülei tudják! Én megmondanám a gyereknek hogy ne menjen oda, elmagyaráznám hogy miért, biztos megértené. Nagyon balesetveszélyes mindenkinek!!!!

blas83 2013.05.20. 14:51:29

Szerintem a szigeten maga a rekortán önmagában a legveszélyesebb :) Borzasztó minőségű, nekem egy fél szigetkör után megfájdult rajta a térdem. Futócipővel különösen rossz.

Szóval minden gyalogost, nézelődőt felküldenék a rekortánra, h a betonon és a kavicson zavartalanul lehessen futni :)

hidegchaco 2013.05.20. 16:41:32

@Jane: Kicsiny országunkban mindig a szabálytalankodó háborodik fel legjobban, ha valami zűr keveredik a szabályszegéséből, de még akkor is, ha csak figyelmeztetik. Ha pedig valaki netán felelősségre vonja, akkor "nem is ő volt a hibás..."

brutalfitnessz · http://brutalfitness.blog.hu/ 2013.05.20. 19:11:59

Amúgy ma a Szabhíd és a Margit-híd közt futottam végig a rakparton a budai oldalon, az is elég hardcore. Fogalmatlanul kóválygó turisták, ezerrel állatkodó biciklisek, mindez helyenként egy izgalmasan elkeskenyedő úton vegyítve. Szerintem legközelebb novemberben futok arrafele.

himmelhergott 2013.05.20. 22:46:27

a rekortán a futóké. a gyerek meg azért van a szigeten hogy kirohangászhassa magát. Ki kell kerülni és kész. Én ezt teszem. A kutyásokkal detto. (szájkosár, póráz mégis minek?!) Jobb az óvatosság. A mentősnek magyarázkodni hogy egy szabálytalankodó a hibás a lábtörésemért, béna dolog.

Kilfish · http://www.kilfish.com 2013.05.20. 23:55:33

@himmelhergott: Egyértelmű, hogy kikerüli az ember a rekortánon bóklászó gyerekeket, sétálókat, de attól még a rekortán akkor is a futóknak készült és másnak nincs sok keresni valója rajta. Én egyébként szeretem, nekem pont védi az ízületeimet a terheléstől, ahol meg már kezd szétrohadni, csak kicsit kell odafigyelni, még soha nem bicsaklot meg a lábam.

Ppix 2013.05.21. 13:46:50

A szigeten már futóból is sok van, kár a sétálókon izgulni, ettől még nem életveszély.
Amúgy egy jó futócipő 5x annyit ér mint az a rekortán, lehet máshová is menni nem csak a sziget van. HHH kör vagy fel a Jánoshegyre pl.
Ami a MAC-ban van az eleve egy vicc, máshol szaunát-uszodát kapok ugyanannyiért (tömeg nélkül) a futás után.

Ram 2013.05.21. 14:09:37

Speciel pont ott lófráltunk mi is vasárnap négy körül, gyerekkel, és (futó)meglátásom szerint abban a tömegben gyerektől függetlenül is képtelenség épkézláb, futásra hajazó dolgot művelni akár a rekortánon, akár mellette bárhol. Még sétálni is kihívás volt néhány szakaszon, kerülgetős-üzemmódban...

Kilfish · http://www.kilfish.com 2013.05.21. 15:30:52

@Ppix: Margitszigeten kívül lehet máshol is futni azért nem teljesen jó érv, mert ha valaki (pl. én) közel lakik a szigethez, akkor miért ne fusson már ott? Hétvégente Hármashatárhegyen futok, oda is gyorsan eljutok, de hétköznapokon a szigetet hamarabb megjárom, annyi időm pedig nincs, hogy hétköznapokon is HHH-t fussak. Cipőre nem sajnálom a pénzt, több pár jó futócipőm van, mégis jobban esik nekem a futás a rekortánon mint betonon.

angelday 2013.05.21. 16:32:08

@Ram: a Margit hídhoz közelebbi rész volt sűrűbb, az első 500m után már jó volt a helyzet.

Ppix 2013.05.21. 17:56:00

@Kilfish: nekem a munkahely - lakhely útvonalhoz közel eső bármi jó, nem átallok 10-20 percet pluszban autózni egy kis futás érdekében.
Ha ez nem működik nálad, akkor igazad van, nem jó az érvem és a helyzet sem. Sajnos így jártál, az ellen nem tehetsz semmit hogy a sokmindenre jó helyeket sok ember áraszt el csúcsidőben. A csak futásra jó helyek ezért jobbak, ott nem lesz tömeg.
Kevés idióta akar pl. párszáz szintet mászni séta képpen fel a Normafához :)
Atlétikai pályán sincs sok ember, legalábbis én tudok párat ahol nagyon békésen lehet menni ha nem zavar a körözés.

Gy76 2013.05.21. 19:47:47

Egyetértek a kerülgetés módszert javaslókkal, a szigeten ezzel együtt kell élni. Spec engem feldob, amikor sokan vannak az állandó kerülgetés miatt ilyenkor futok a leggyorsabban.
és különben is mi lesz a következő, tiltsuk ki a párban egymás mellett futókat is. őket is kerülgetni kell, ha valaki lassabb fut és nem fut teljesen a szélen, akkor is le kell lépni, ... Egy rövid szakaszt (teniszpályák, kajakosok) leszámítva bőven akad hely.

[corristo] 2013.05.22. 10:11:47

@Gy76: mondjuk a párban egymás mellett futókkal tényleg kellene valamit csinálni.

Perillustris 2013.05.23. 16:01:50

@Jane: Az úton mennek a biciklisek is, az úszómedencében játszanak a vízilabdások, úgyhogy ez közhely már elég rég megdőlhetett, ha egyáltalán volt alapja valaha is...

Futóblog

Ez itt a Futóblog. Szasza, Bitliszbá, SeSam, Szuflavéder és angelday írnak a futásról és a sportról.

Próbáltad már a Futócuccokat?

Tömegsport a Nike-val, velük együtt a Facebookon

  

Nike Running Hungary on Facebook

Friss topikok

süti beállítások módosítása