Lubics Szilvi a DK Nehézbombázók csapatában indul az idei UB-n

2013.05.24. 09:43 angelday

Moós Gergely írja Face-en:

Példaképünk, Lubics Szilvi a DK Team Nehézbombázók csapatában vesz részt az idei Ultrabalatonon!!!

A Nehézbombázók csapatunk 16 fővel és megemelt szintidővel vág neki jövő hétvégén a Balaton megkerülését jelentő 212 kilométernek. A Nehézbombázók csapat a DK eszmeiségének zászlóshajója, olyan futókkal, akik még kicsit kerekebb vonalakkal, de acélos akarattal küzdik le a távolságot és saját magukat.

A Nehézbombázók a DK csapat speciális alakulata, tavaly is indultak a versenyen. Speciális létszámban és szintidővel igyekeznek teljesíteni a távot. Hozzájuk csatlakozott most Lubics Szilvi, az ultrafutás többszörös magyar bajnoka.

lubics_szilvi_futoklub.jpg
Fotó: SzaSzaFotó – 2013.05.22. Nike Futóklub

Szilvi tavaly abszolút győztese volt az Ultrabalaton versenynek, 22:10:58-os idejével mindenkit lefutott egyéniben abban az irgalmatlan melegben. Idén nem indul egyéniben, hanem csapatban, mégpedig a Nehézbombázókkal. És ez nem csak holmi PR-fogás, végig velük megy majd, ott lesz a befutónál is.

38 komment

Címkék: ultrabalaton DK Team Lubics Szilvi

A bejegyzés trackback címe:

https://futo.blog.hu/api/trackback/id/tr915315727

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Joe. · http://futonaplo.blogspot.com 2013.05.24. 10:36:24

Nem kis motiváció a csapatnak az biztos. De Szilvinek is kihívás lesz sztem. :)

angelday 2013.05.24. 10:37:15

@Joe.: úgy érted, abszolút csúcsot futni a teammel? :)

Joe. · http://futonaplo.blogspot.com 2013.05.24. 10:46:28

@angelday: Háát az sem lenne könnyű. :) Inkább, hogy "magányos" versenyzőként, most hirtelen csapattársakra kell figyelnie és alkalmazkodnia. 1 nap futi után már biztosan ehhez is sok türelem és figyelem kell. Ha jól értettem, hogy végig fut a csapat mellett. Szóval szép vállalás, le a kalappal sokadszor Szilvi előtt. :)

angelday 2013.05.24. 10:57:23

@Joe.: nem tudom pontosan, de szerintem nem mellettük, hanem velük fut, azaz vált stb.

BGy · http://babosi.blog.hu 2013.05.24. 11:33:09

"megemelt szintidővel" ?????? Ezt mivel lehet kiérdemelni?

2013.05.24. 12:46:45

@BGy: magas BMI-vel :)

Vacy 2013.05.24. 12:52:06

Nem futja végig, a mi tempónkat nem is bírná (elaludna közben :) ). 2x10 km-t fut csippel, plusz még amennyit az edző bácsi előír neki. A maradék időben, pedig jön velünk, buzdítja a többieket. Egy jó móka. :)
BGY ezt Gergőtől kérdezd, tavaly is így volt, az egyéni indulókkal egy időben indultunk. 30 óra alatt be is értünk.
dkteam.blog.hu/2012/07/20/30_ora_37

BGy · http://babosi.blog.hu 2013.05.24. 13:06:28

Tehát ha én is összeszedek 5 nehézbombázót, akkor mi is kapunk extra időt? Értitek a kukacoskodásomat!?

2013.05.24. 13:58:40

@BGy: nem egészen. nem vagyok DK tag, így őket kellene kérdezni, hogy pontosan mit is takar az extra idő, de gondolom nyerni nem fognak, max megkapják az érmet a végén akkor is ha + pár óra alatt érnek célba.

A magam részéről én nem hordanék olyan érmet/pólót, amiért nem a mindenki számára adott keretek között dolgoztam meg (és ezt problémásnak látom a mostanában futó hasonló projekteknél is), de azért a kardomba nem dőlnék emiatt, és nem verbuválnék hozzá csapatot magamnak, hogy én is így csináljam ;)

shortstack 2013.05.24. 14:14:33

@BGy: Szerintem plusz szintidovel is szep teljesitmeny es en buszken hordanam az ermet a helyukben (@viito). Nem ertem mi a gond ezzel, miert zavar ez titeket :) Nem arrol van szo, hogy 10 oraval hamarabb indulnak, de az ora csak akkor kezd ketyegni, amikor a tobbieknek.

szancsurrr · http://egyensulyt.blog.hu/ 2013.05.24. 14:52:24

@BGy: @viito: Én sem értem, mi a problémátok. Arra nem gondoltok, hogy még a megemelt szintidővel is hatalmas kihívás volt teljesíteniük a távot? Igazi sportemberekhez méltóan küzdöttek és fontos üzenetet hordoztak: soha ne add fel, még akkor se, ha az irigyeid és rosszakaróid kárognak. És azt, hogy lépj ki a konforzónádból és félelem helyett merj változtatni az életeden és a rossz szokásaidon. A tavalyi és az idei NB tagok egytől egyig példamutató és tiszteletre méltó emberek, ezt azért írom, mert én, veletek ellentétben, ismerem őket. Igen is viseljék büszkén az érmet és hordják a pólót, mert megdolgoztak érte, talán többet is küzdöttek, mint a "profik". Le kalappal előttük és idén is nagyon fogok nekik szorítani. Lubics Szilvi pedig a nevét adja ehhez, ami azt jelenti, hogy ő maximálisan megérti és érzi ennek súlyát és fontosságát.

mgergoo · http://dagadtkocsog.blog.hu/ 2013.05.24. 15:04:02

Vannak pillanatok, amik örökre megmaradnak az emberben, a Nehézbombázók csapat tavalyi befutója ilyen volt. Könnyeztem és mérhetetlenül büszke voltam, hogy részese lehettem ennek a kezdeményezésnek. Most azt olvasom, hogy csak kijátszák a szintidőt és méltatlanul viselik az érmet, ilyenkor azt érzem, hogy rossz helyen vagyok. Minden érmemet és futórelikviámat egy szó nélkül dobnám tűzre azért a pár percért, amit átélhettem a Nehézbombázókkal tavaly.

BGy · http://babosi.blog.hu 2013.05.24. 15:20:22

Bazze, nem tudtam, hogy belekarmolok a szívetekbe! Skacok, se irigy nem vagyok, se rosszakaró, se nem károgok. Tavaly a T50-en kicsúsztam a szintidőből (30 perccel), de végigmentem. Az idén ingyen osztogatták a tavalyi felvarrókat. Nem kértem.
Az UB-t illetően jól állok, két napja fáj a térdem. Előre meg lettem büntetve a kérdésemért :))))

spiderbond 2013.05.24. 20:44:53

A szintidő növelés csak nekik szól, vagy minden csapatnak ahol a BMI valamilyen érték felett van?

Ha a szintidő növelése előre leírt szabályok szerint mindenkire vonatkozik, akkor együtt tudok élni vele, de ha csak bizonyos kivételezettekre, akkor BGY-vel értek egyet. Ne induljanak olyan versenyen ahol biztos nem megy a szintidő. (én sem indulok). Ez nem fair azokkal szemben akiknek nem sikerül a szintidő tartása.

eLzsÉ 2013.05.24. 22:19:48

@spiderbond:

Szerintem teljesen igazad van és ezen megsértődni, a legrosszabb irányba viszi el ezt az egész DK-dolgot.

Az úgy van, hogy aki kellő érdekérvényesítő képességgel bír, azaz eleget nyüzsög, annak jár olyasmi, ami más, akár hasonló sportemberi nagysággal és akarattal rendelkezőnek nem?

Van elég verseny, ki mondta, hogy pont a Balatonon kell elindulni?
Majd induljanak, ha végig tudják futni úgy, mint az összes többi induló.

ulrik · http://ulrik.blog.hu 2013.05.25. 10:44:39

Minden csapat "emelt szintidővel" indul, ha egyáltalán értelmezhető ez az idei kiírásban. Lévén minden csapat máskor indul. A Nehézbombázók csapata az elsők között, a minden csapat által leadott tervezett időeredmény alapján.

BGy · http://babosi.blog.hu 2013.05.25. 10:56:54

@ulrik: átvágtad a gordiuszi csomót! :))))))

Gyűrött Papír 2013.05.25. 19:01:33

Én is a tolerancia ellen vagyok. Szerintem se indulhasson senki más feltételekkel egy versenyen mint a többiek. Ne indulhasson kerekesszékes se egy futóversenyen. Milyen hülyén néz már ki, nem? Meg hogy magas BMI-seket lássanak az emberek a tó körül futkározni!? Mi lesz ha megtudják, hogy rájuk más szabály vonatkozik? Ez egyszerűen meg-en-ged-he-tet-len!
Ha ma szintidőt emelnek, akkor jövőre a tó kerületét csökkentik le?

2013.05.26. 00:03:13

Fura ez.
Ha egy versenyen szintidő van, annak oka van.
Amúgy nem lenne szintidő.

Tisztelek minden túlsúllyal futót, de én úgy gondolom, hogy mindenkinek a saját szintjén kell versengenie. Én sem indulok profi futókkal, mert nem vagyok az.
Elhitetni olyat valakivel, ami nem ő, az sarlatánság.
Ha egy csaj-srác 120kiló, fantasztikus hogy futni akar, de nem futóversenyen kell.

Gergő, Te sem így kezdted, miért kell ez ennyire?

ulrik · http://ulrik.blog.hu 2013.05.26. 10:16:54

@saaby.: két dolog.

1) ha utánanézel, akkor látod, hogy nincs "extra" szintidő a csapat számára. (lásd rajtidők és pontzárások az UB honlapján).

Vagy ha úgy veszed, hogy a tavalyihoz képest több idő van célba érni, akkor ez igaz, de ez MINDEN induló csapat számára biztosított. (a nevezéskor megadott tervezett időeredmények alapján)

2) Tudtommal egyetlen egy embert sem ostoroz senki, hogy álljon oda a rajthoz. Mindenki saját elhatározása alapján. Saját céljai miatt. Saját álmai miatt. Ha az UB-n indulás valakit jó érzéssel tölt el, abba senkinek nincs beleszólása. Nem kell persze egyetérteni az ő döntésével, hogy miért indul. De nincs jogom ítélkezni felette.

Ha arra gondolsz, hogy sportértéke nincs az "ilyen" teljesítésnek, akkor mondjuk azt, sejtem, mire gondolsz. De szerintem ez sem igaz. Igenis van sportértéke. Annak is, ha valaki "csak" sétál pár km-t. Aki volt már versenyen az tudja: olyan impulzusok érik, amelyek továbbvisznek a hétköznapi dolgokon is. Életre szóló emlékek.

Ezt tőlük senki és semmi nem veheti el. Ha a versenykiírásnak és/vagy a versenyszervezőnek megfelelő dolgok megvannak, akkor senki rajthoz állásába sem lehet belekötni. Nincs miért.

(...)

Picit elkeserített olvasni a minap a fenti kommenteket. Nem igazán értem, hogy miért fáj az valakinek, ha másnak valami esetleg jó. Kérem, írjátok le ide nekem, hogy kit milyen sérelem, hátrány, fájdalom, kellemetlenség ér(t) valaha is azért, hogy ez a csapat nevezett.

Bár nincs szintidő-kedvezmény, de ha lenne is: ugyan, kit érdekel? Miért font az, ha valaki esetleg versenyen kívül teljesít egy távot? Kinek van joga megítélni azt, hogy az illetőnek (aki ebben a csapatban indul) mi a jó? Nekem sincs, másnak sincs. Csak annak a személynek, aki ugyanúgy nevezett, mint bárki más. Valamint a verseny szervezője húzhat határokat, adhat kedvezményeket saját döntése alapján, hogy kiket enged rajthoz állni.

Remélem, a kerekesszékes versenyzők említése csak ironikus volt. Jön esetleg az is, hogy miért indul 212 diák 1 km-es váltóban? Ha a versenyszervező erre lehetőséget biztosít, akkor miért ne indulhatnának?

@eLzsÉ: mit értesz "nyüzsgés" alatt? Másképp tenni másokért, mint ahogy Te teszed? Miért baj az, ha esetleg másoknak valaki örömet okoz azzal, hogy szervez, utána jár, lehetőséget biztosít? Ki mondta, hogy esetleg Te nem kapnál valamilyen plusz lehetőséget, ha utána járnál?

Én úgy veszem a fentieket, hogy többen úgy írtatok véleményt, hogy nem látjátok a hátterét a dolognak. Talán az idei új versenykiírás, az új rajtolási rend is bezavart picit. :)

És sokan nem láttok bele abba, ami a DK-n belül történik. És itt az emberi oldalakra gondolok. Akár hiszitek, akár nem, nagyon sok embernek adott erőt az, hogy látott mintákat: meg lehet csinálni. Tovább tudtak lépni egy csapat segítségével. És itt egy cseppet sem fontos, hogy milyen csapatban tette. Engem, minket nem érdekel az, hogy DK-s vagy nem DK-s. Csak tegyen valamit saját magáért.

Nap mint nap találkozom hétköznapi hősökkel, akik legyőzik saját korlátaikat. Találkozom olyanokkal, akik nem hisznek magukban, nem tudnak, nem mernek tovább lépni. Mi nekik szeretnénk segíteni a saját eszközeinkkel. A saját időnkből, a saját energiánkat felhasználva. Nem hiszem, hogy ezzel bárkinek is kárt okoznánk. Ha mégis, akkor elnézést kérek ezért.

A futás, mozgás, sportolás öröme nincs nemhez, korhoz, anyagi helyzethez és testsúlyhoz sem kötve. A futás mindenkié. :)

2013.05.26. 11:07:30

@ulrik: Minden szavaddal egyetértek, ami arról szól, hogy nagyon klassz ha valaki futni kezd, legyen sovány, avagy kövér. Ha nem csak a kritikát vagy hajlandó a soraimból kiszűrni, olvashatod is: (pl.:"fantasztikus hogy futni akar")

Két gondolat:

-Ha visszapörgetek évekkel ezelőtti írásokat, azt olvasom ki, mekkora para volt első versenyeinken a záróbusszal versengeni, s végül győzelmi tort ülni felette! Ez az élmény szerintem mindannyiunknak megvolt, és felejthetetlen! És pont ezért mindenkinek meg is kéne tapasztalni!

-Ne rajtam kérd számon, nem én írtam:

"Speciális létszámban és szintidővel igyekeznek teljesíteni a távot." angelday

"...megemelt szintidővel vág neki..." Moós Gergely

És ami a lényeg, ne csak az esetleges kritikát lásd, mint írtam, tisztelem ezeket a srácokat, ez nem ellentáborok harca. Akik itt olvasunk, kommentelünk mindannyian egy hobbinak hódolunk, nem kell farkast kiáltani, ahol nincs. S kicsit ezt éreztem a soraidból. :)

ulrik · http://ulrik.blog.hu 2013.05.26. 11:13:24

@saaby.: nem, nem csak ezt láttam ki a soraidból. :) De igazad van, erre nem reagáltam.

Nem kértem rajtad ezeket számon, valóban félreérthetően fogalmaztak. A tavalyihoz képest emelt szintidő, de ezek minden csapat számára emelkedtek, úgy tudom. :)

Igen, benne volt ez a soraimban, mert rosszul esik pár dolog. Most így fakadt ki belőlem. De ahogy írtam is a gondolatom végén, ezt felfogtam annak, hogy nem támadás, inkább rosszul informáltság lehet. :)

mgergoo · http://dagadtkocsog.blog.hu/ 2013.05.26. 11:22:15

Hiszem, hogy az aki egyszer indul az Ultrabalatonon az visszavonhatatlanul futó lesz, ez egy olyan élmény, ami kitörölhetetlenül beleég az agyadba és megváltoztat. A DK-ban tele vagyunk olyan emberekkel, akik 10 fős csapatban, nem tudnák teljesíteni az Ultrabalatont (mint ahogyan az első évemben én sem tudtam volna, ha nem gyors társaim vannak). A szervezők jófejségének köszönhetően ezek az emberek jövő héten nem a fotelben ülnek, hanem elinduhatnak és 16 fővel, de teljesíteni tudják, büszke emberré, futóvá válnak és a követező években majd 10 fős csapatban térnek vissza. Fáj ez?

mgergoo · http://dagadtkocsog.blog.hu/ 2013.05.26. 11:34:00

@saaby.: a tavalyi csapat az egyéniekkel együtt indult (és ez akkor senkit nem zavart), az idei indulási kavarásokat nem figyeltem figyelemmel, ha nem megemelt szintidő, akkor nem az.

2013.05.26. 11:53:20

@mgergoo: szerintem egy szóval sem mondtam, hogy méltatlanul viselik az érmet. Pont azt mondtam BGY kérdésére, hogy _én_ nem tenném, de ha valaki így tesz, akkor nem dőlök a kardomba, vagy töprengek, hogy én is hogy juthatnék más módon hozzá.

BGy · http://babosi.blog.hu 2013.05.26. 13:08:59

Ha utolérjük őket (erre nincs garancia), akkor biztos, hogy biztatni fogom őket. Nem is ez a lényeg.
Orwell próféta mivoltában egyre inkább hiszek.

FutoBolond 2013.05.26. 13:58:09

Az utóbbi másfél évben sajnos sokat tettem, hogy bekerüljeka DK Nehézbombázók csapatba, a BMI-m szárnyal a magasban :)

Hajrá srácok, jó időt, meg kitartást a hétvégére!

vitézlővitéznő 2013.05.26. 23:17:53

Az NB csapat tagja vagyok. Szerintem mindannyian a helyén tudjuk kezelni a részvételünket, szerepünket az UB-n. Én a magam részéről hálás vagyok, hogy ott lehetek. Kicsit elszomorodtam a fenti kommenteket olvasva, mert számomra az jött le belőle, hogy részvételünk a verseny értékén ront - ezt nagyon sajnálom. De akkor is végigcsinálom a szakaszaimat: kocogva, gyalog, négykézláb. Because I can. Köszönöm mindenkinek, aki lehetővé tette. Adri voltam.

ubp 2013.05.26. 23:59:11

A szintidő azért van, mert a szervező addig biztosítja a pályát, a kapcsolódó szolgáltatásokat, az útvonal védelmét.

Én is indultam (és fogok is) indulni olyan versenyen, ahol nem tudtam szintidőn belül beérni. Sőt, már a rajt pillanatában tudtam ezt, hogy valószínűleg nem fog sikerülni. De ott volt a cél, hogy hátha :) Ha meg nem sikerült, akkor is tanulni lehet belőle. Másrészt motivált, hogy olyan embereket láthattam élőben, közelről, akiktől tanulhatok. Biztattak, tanács adtak ott is. S ez erőt ad egy kezdőnek.

Szóval hajrá minden részvevőnek!! :)

angelday 2013.05.27. 09:42:02

@vitézlővitéznő: szerintem ne aggódj a kérdésen, van elég hely az UB-n mindenki számára!

BGy · http://babosi.blog.hu 2013.05.27. 11:23:24

@vitézlővitéznő: nem az NB személyi állománya, mint inkább az elv ellen szóltak a kommentek. A kitalálóknak tettünk fel kérdéseket.

vitézlővitéznő 2013.05.27. 11:42:39

@BGy: ezért vastagon érintett ez bennünket is. Majd ott megbeszéljük, jó? :-D

szancsurrr · http://egyensulyt.blog.hu/ 2013.05.27. 11:44:28

@vitézlővitéznő: Adri, vannak olyanok, akik nem látnak tovább az orruknál. Szerencsére ők a kisebbség :) Jó, hogy vagytok!!!

2013.05.27. 12:16:06

@szancsurrr: Szerintem pont, hogy szeretnénk tovább látni az orrunknál.
Ezért tettünk fel kérdéseket/fogalmaztunk meg kételyeket, hogy mi ez, és hogyan-miért van így?
Később kiderült, hogy ketten, akiknek közlési szándéka folytán megszületett ez a poszt, igazából nem tudták, hogy miről írnak...
ezért nem kellene bennfenteskedő orrhúzás senki részéről. Szerintem. ;)

Gyűrött Papír 2013.05.28. 12:08:08

@szancsurrr: az volt. :)
Nézem az UB lapját, de én nem látom ezt a szintidő dolgot.

Futóblog

Ez itt a Futóblog. Szasza, Bitliszbá, SeSam, Szuflavéder és angelday írnak a futásról és a sportról.

Próbáltad már a Futócuccokat?

Tömegsport a Nike-val, velük együtt a Facebookon

  

Nike Running Hungary on Facebook

Friss topikok

süti beállítások módosítása