Nike+ Running app

2013.11.17. 21:59 angelday

Én megértem a dolgot. Lehet viccelődni azzal, hogy a Nike+ Running app valójában kinek és miért való, meg ki fut iPaddel. Tisztában vagyok vele ugyanakkor, hogy nem mindenki professzionális futó, mint Szasza, vagy Markocsán Sanyi. Én például nem vagyok az, de szívesen megyek el futni esténként a szemerkélő esőben, amióta van tapinacim. fran7 hozzászólónk is valami hasonlót gondol, ugyanis ezt írta lejjebb:

Nekem sokat segített ez az app, az újrakezdésben. Egyetem kiölte a futást a hétköznapjaimból és a befejeés után kezdtem újra futni. Heti egyről eljutottam októberre arra, hogy összejött a 100km. Bár lehet tényleg nem pontos a távmérése az appnak. De engem nem érdekel, mert nem másokhoz akarom hasonlítani magam. Hanem a saját teljesítményemről kell egy bizonyos fajta visszajelzés. S arra egy ilyen program használata tökéletes. Amikor feltettem a kérdést magamnak 3 hónap után, miér fogom tudni csinálni a futást sokáig, akkor ezt a választ adtam magamnak. Kell a visszajelzés. Amit az ember nem mindig kap meg az életben.

Szerintem mindenki találja meg magának azt a megoldást, ami a legjobban működik. Én például azt bírom benne a legjobban, hogy látom, a haverjaim közül ki mennyit fut és most újabban azt, hogy Face-re rá lehet matricázni azt, ha valamelyik matricát megkapjuk a teljesítményünkért. Engem meg az ilyen digitális gyűjtögethetők motiválnak.

14 komment

Címkék: motiváció testimonial Nike Nike+ Running

A bejegyzés trackback címe:

https://futo.blog.hu/api/trackback/id/tr95631482

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Szuflavéder · http://szuflaveder.hu 2013.11.17. 22:48:21

Tudom, hogy a hazai ELITből is sokan használják Nike+gps appot, pl. a Nike órával. Pár név: Józsa Gábor, Kedves Roland, Rezessy Gergely, Minczér Albert, Kiss Zsanett..

angelday 2013.11.17. 23:16:19

@Szuflavéder: addig is a susogós farmerben, tudom.

Szuflavéder · http://szuflaveder.hu 2013.11.17. 23:22:36

Neeem! Nike+gps-t használok én is.
De ma reggel vettem 500 forintért a szigethalmi piacon téli futógatyát :) hibátlan

Balázs - Győr · http://www.futobaratok.hu 2013.11.18. 07:46:03

Klubhoz nem leszerzodott - amator - futokent nekem a legnagyobb motivaciot az adja, hogy tarsasagban futhatok atlag heti 3x, ha ra birom magam venni, akkor 1xis atmozgatot egyenileg a hetvegi hossz utan! Emellett persze GPS-es ora is befigyel! :)

pantomimes · http://ennyirefutja.blog.hu/ 2013.11.18. 07:46:32

Szerintem a leírtakkal semmi gond nincs. Alapvetően kényelmes megoldás és tetszenek a grafikonok, a badgek néha kicsit erőltetettnek hatnak, de vannak jópofák is. Nekem egyedül olyan problémám van, hogy nem nike runninggal kezdtem a pályafutásom és nincs se import se export lehetőség, így egyelőre maradok a runtasticnél.

aribazsy 2013.11.18. 13:36:32

Megmondom oszinten en eleg Apple "ellenes vagyok, kovezzetek meg ;) de ez a progi is nyitogatta a bicskat nalam.

En is azert kezdtem el hasznalni mert "gyutjogetos", meg szep jo, latok/latnam par haver futkosasat... Alapvetoen Runtastic-ot hasznalom mellette, pulzus meres és pontossaga miatt. Nike+ neha volt 8.5km uton 700meteres eltereseket adott! Aztan akkor durrant az agyam, ami aztan lattam a updateben hogy csak UK gond volt, hogy neha kifagyott, es vitte magaval a telot. Na persze hogy mindig az edzes vege fele, mire a hegyes szakasz megvolt :P

Szoval szerintem mint "toy", illetve mint social app, egesz szuper, de azert nalam a Runtastic mindig fut mellette ;)

Amugy nem ertem, miert nem tud meg mindig pulzusmerot "kezelni", mi a celjuk?!
Es ha har kerdes: miert csak azok az utak vannak benne amik ott vannak?! ki cenzoralja, vagy teszi a nep ele kozze ezeket?

himmelhergott 2013.11.18. 16:35:24

Régen (20 éve) még CASIO stopperes órával futottam, és amikor megkérdezte egyik barátom mennyi ment, pontos távot nem tudtam mondani csak azt hogy eddig mentem meg vissza meg az időt. Most Sportbandet használok (4 éve) meg Sports-trackert. Az előbbi talán egyszer hagyott cserben a mobil app számtalanszor. (vivát android). Amatőr futóként a SB pontossága/pontatlansága megfelel nekem. Nem fogok 100e+ forintos órát venni, ami egy feltöltéssel max. 6-8 órát üzemel (garmin és társai). A nike appot is kipróbáltam de felesleges a SB mellett.

Atkoo 2013.11.18. 18:26:21

@himmelhergott: azért egy óra nem 100e, de még csak nem is 50, 30-40 k-ból ki lehet hozni
habár én sem fogok órába fektetni, ha ott van a telefonom, pedig MGergő legutóbbi cikke elgondolkoztatott, hogy mennyire fontos a pulzusról való visszajelzés egy futás során
szerintem olyan amatőr szinten, mint ahogy én, és gondolom hozzám hasonlóan sokan futnak, elég ez a kis butácska Nike+ app is :)

himmelhergott 2013.11.18. 18:40:23

@Atkoo:
Én ilyen pulzusmérő jeladót használok:

www.argep.hu/trend/WEAR/Wearlink-jelado.html

megy az SB-vel. Jól működik.

Néha nem árt de igazából nekem nincs rá szükségem mert már jól felismerem ha túlvállalom magam.

Atkoo 2013.11.18. 18:46:58

@himmelhergott: és ha telefont is viszek mellé, akkor összepárosítja a futást meg a pulzusadatokat?

himmelhergott 2013.11.18. 19:10:55

@Atkoo:

A wearlink nike+ csak Sportbanddel, sportwatch-al és ipoddal megy. A telóval a bluetooth-os verziók mennek:

www.polar.com/en/products/accessories/Polar_WearLink_transmitter_with_Bluetooth

Zoltán Csókási 2013.11.19. 10:43:18

Tökéletes motiváló a nike app. Különösebben nem is érdekel, hogy mennyire pontos vagy pontatlan. Szerintem telefonfüggő is a dolog. Nekem az atlétikai pályán a körök fedik egymást, másnál ugyanezzel az appal de más appal is több méteres eltérések vannak. A Nike+ sportwatch-csal még pontosabb lehet. Gondolom... Majd ha megvan, nyilatkozok!

Futóblog

Ez itt a Futóblog. Szasza, Bitliszbá, SeSam, Szuflavéder és angelday írnak a futásról és a sportról.

Próbáltad már a Futócuccokat?

Tömegsport a Nike-val, velük együtt a Facebookon

  

Nike Running Hungary on Facebook

Friss topikok

süti beállítások módosítása