Nyúlcipőbolt Budai Trail – három első találkozás

2013.12.06. 12:58 Szuflavéder

December első napján, vasárnap rendezték Csanyáék ezt a versenyt. Két távra lehetett nevezni: 17,3 és 26,7 km-re. A múlt héten a Naszály Trail már lestrapált rendesen, ráadásul az egész hetet végig futottam, így rápihenés nélkül álltam rajthoz a rövidebb távon.

alap.jpg

Pár héttel a verseny előtt Csanyával és Csóka Bálinttal már lefutottuk a rövidebb pályát, így tehát tudtam, hogy végig futható és nem lesz benne hegymászás. 10 órakor rajtoltak el a hosszabb távon indulók. A rajt előtt néhány perccel a képen látható DK már gőzerővel melózott a következő futóblogos poszton. :)

IMG_6303.jpg
A képre kattintva megnézhetitek a többi képet is, amit csináltam a versenyen!

Fél órával a hosszútávosok után lőttek el bennünket. Az 527 méteres szintemelkedés az első 9 km-en szerintem le is ment, innentől lejtős, enyhén hullámos és sík szakaszok következtek. Szép volt a táj, a Tarrnai pihenő meg egyenesen lenyűgöző.

17715663_e67b69e095c557991e1bde2740954fb0_xl.jpg

13 km körül elfutott mellettem egy srác, aki kb. 3:30-as iramban hagyott állva teljes megdöbbenésemre. Vajon mit csinált ez az ember 13 km-ig, hogy ilyen tempót tud diktálni a végére? DK félmaratonját juttatta eszembe, amikor az utolsó ezren közel egy perccel ment gyorsabban, mint a verseny alatti átlagtempója volt.

15,25 km-t mért az órám (másoknak 15,8 km-t), amikor beértem. Megpillantottam a srácot, és oda is léptem hozzá gratulálni. Muszáj volt beszélnem vele: "Baromi nagyot mentél a végén, de honnan jött ekkora erő a végén 13 km után?" A válasza megdöbbentett: "Én igyekeztem így menni végig a 26,7 km-en".

Állam leesett, szám tátva maradt, a családja mögötte mosolyog azon, hogy milyen képet vágok. Igen, ő volt Zabari János: 45 éves és az országunk egyik legnagyobb ultrafutója, az idei Bécs-Budapest győztese, aki ezek szerint szintes terepen is kőkemény. Eddig csak a nevét ismertem, most kezet is rázhattam vele. Ez volt tehát az első találkozás.

A második első találkozásom a verseny előtt Szaszával volt. Kiderült, hogy nem csak remek sportember, de jó kereskedő is. Láttam előzőleg a terepfutó naptárát, amit így ismeretlenül is eladott nekem. Írta, hogy hoz ki belőle a versenyre. Ahogy megérkezett rögtön lecsaptam rá! Kezet ráztunk, átadta és kifizettem. Azóta már a szobám falát díszíti, a Véder maszk mellett kapott helyett:

DSC_7664.jpg

Minden nap szemelőtt lesz, így remélem egész évben motivált leszek. Itt rendelhető a naptár.

A harmadik első találkozásom Szőke Dórával történt. Miután megérkeztem és kiszálltam a kocsiból, megláttam Hajduska Balázst (profi terepfutó, aki az "L", hosszabb távon második lett). Az ő jobbján érkezett Dóra, akivel a bemelegítés előtt beszéltem pár szót. Idén februárban kezdett futni, és azóta szinte állandó résztvevője a KESZ-nek (Kedd Esti Szesz).

Futott már terepen párszor 10 km felett, de ilyen hosszút és szintes pályán még soha. Nagyon izgult a verseny előtt, és a végén nagyon boldog volt, hogy sikeresen teljesítette a távot. Egyébként rendszeres olvasója a Facebook futóodalainak és természetesen a Futóblognak is! Kezet ráztam vele is és gratuláltam neki.

A verseny színvonalas, jó hangulatú, tökéletesen szervezett volt. Az eredmények listája pedig itt.

Szuflavéder out

10 komment

Címkék: verseny beszámoló találkozás terep Budai Trail

A bejegyzés trackback címe:

https://futo.blog.hu/api/trackback/id/tr905670377

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

rrroka · http://hosszutav.blog.hu 2013.12.07. 05:37:45

a tarrnai pihenős fotó ezen a versenyen készült?
(el kell adnom valamit Lemúr Miki blogtársamnak, kezd mostmár tarthatatlan lenni, hogy semmit sem árulunk)

Szuflavéder · http://szuflaveder.hu 2013.12.07. 09:52:00

@rrroka: az a fotó nem azon a versenyen készült

rrroka · http://hosszutav.blog.hu 2013.12.07. 11:10:20

@Szuflavéder: csodálkoztam milyen zöld minden. :)

Szuflavéder · http://szuflaveder.hu 2013.12.07. 16:23:10

@rrroka: annyira szép ott a táj, hogy hihetelten. Hiába fotóztam ott párat a telefonommal néhány héttel a verseny előtt, mégsem úgy sikerültek, hogy visszaadják azt a látványt.

rrroka · http://hosszutav.blog.hu 2013.12.08. 07:56:36

@Szuflavéder: nemrég kaptam egy budai-hegység térképet, csak lesek, hogy mennyi jó útvonal van egy köpésre BP-től. nem kell a Mátráig, bükkig autózni!

Szuflavéder · http://szuflaveder.hu 2013.12.08. 18:19:32

@rrroka: :) és amúgy ez használható, értelmes?

Zöld_Dani 2013.12.08. 21:23:36

Bizony, mi most este nyomtunk egy Budaörs-Makkosmária-Normafa-Frankhegy-Budaörs kört, és fülig ért a szánk a végére. Még egy Mikulással is találkoztunk.

rrroka · http://hosszutav.blog.hu 2013.12.09. 05:40:37

@Szuflavéder: igen, nagyon jó jelzések vannak benne, az utak eléggé egyértelműek (a friss irtások, dózerutak néha kicsit bezavarhatnak, így járatam Vonyarcvashegy környékén...). A Mátráról olyan térképem van, ami két turista út kereszteződés között nem csak távot, hanem szintet is ír, az eléggé hasznos útvonal tervzésénél. :)

Futóblog

Ez itt a Futóblog. Szasza, Bitliszbá, SeSam, Szuflavéder és angelday írnak a futásról és a sportról.

Próbáltad már a Futócuccokat?

Tömegsport a Nike-val, velük együtt a Facebookon

  

Nike Running Hungary on Facebook

Friss topikok

süti beállítások módosítása