Edzetlenül versenyre?

2014.10.29. 11:00 szasza75

Ne csináljunk ilyet. Most mégis megtettem.

zakopane_1.jpgCsaládi programként, no, meg egy barátommal beszéltük, hogy el kellene utazni Lengyelország Chamonixába, azaz Zakopanéba. Az apropóját pedig egy első rendezésű  45 km-es trail verseny adta, amin elindult Rozi, Biga és Csabi. Én ehhez a távra gyáva voltam, meg amúgy esett is, ezért kitaláltam, hogy a vasárnapi 10 km-es futóversenyen indulok el.

Aki már járt Zakopánéban, az tudja, hogy a fantasztikus elhelyezkedésű település nem mentes domboktól és hegyektől. Nem csak a földrajzi fekvése, hanem az árfekvése is páratlan. Egyedüli nehézség csupán az az 5 órás autóút, ami szükséges a majdnem 300 km levezetéséhez.

Szombaton nekilódultak a nagyok, hogy leküzdjék a közel 50 km-es esőáztatta Lengyel Tátrát. Aztán eljött a vasárnap, az én napom. 10 kili, de a rendezők tettek bele 400 m szintet is.

A rajt egy sípálya aljáról indult és természetesen a sípályán vezetett felfelé. Mivel az előző napi esőzések nem tűntek el maradéktalanul, így kéz nem maradt szárazon a felfele kapaszkodásnál. Okos kezdéssel, nagyjából a csöppnyi mezőny első harmadában lehettem. Persze ekkor már kutyamód elsavasodtam a gyaloglásban és még csak innen kezdődött a futás.

A gerincen aszfaltút vezetett, de inkább emelkedett. Igyekeztem egy erős, de nem fejreállós ritmust felvenni. Ez majdnem sikerült is. 6-7 kilinél jött egy sípálya, amin már csak le kellett csúszni. Szerencsére esés nélkül megúsztam, az igen kellemetlen felületű lejtőt.

És innen már csak 2,5 km üveghang. Ugyan jöttem valamit feljebb a helyezésemen, de a férfiak mezőnyében felejthető kategóriát testesítettem meg, míg a nőknél sikerült az első hölgyet a célvonal előtt magam elé engednem.

zakopane_2.jpg

Hogy mennyire futottam ki magam? Nagyon. Az órám szerint összesen 20 másodpercet töltöttem az easy moderált és hard kategóriában. A maradék 55 percben a nagyon kemény és maximum kategóriában "mozogtam".

Most pedig iszonyű izomlázam van. Fél éve nem indultam versenyen és most 10 kili is nehézségeket okoz mozgásomban. Viszont marha jó volt. Ajánlom Zakopánét, a gyors rövid versenyeket és a változatos terepet.

A versenyen elért adataim itt.

Végül egy kisfilm, ami a hosszabb távon készült:

Szólj hozzá!

Címkék: videó lengyelország edzetlenség Zakopane

A bejegyzés trackback címe:

https://futo.blog.hu/api/trackback/id/tr666741659

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Futóblog

Ez itt a Futóblog. Szasza, Bitliszbá, SeSam, Szuflavéder és angelday írnak a futásról és a sportról.

Próbáltad már a Futócuccokat?

Tömegsport a Nike-val, velük együtt a Facebookon

  

Nike Running Hungary on Facebook

Friss topikok

süti beállítások módosítása