Hegyre fel, hegyről le

2011.02.02. 09:22 szasza75

Mint korábban már írtunk róla, az éves edzésterv egyik legfontosabb eleme, a téli alapozás. A hideg téli nappalok nem kedveznek a gyorsasági munkának, nincs is itt az ideje. Néhány futótársamtól hallottam, hogy a január-februári hónapokban az egyik legjobb felkészülési hely, Tunézia: kellemes idő, olcsó árak, barátságos szállodák. (Idén Tunézia nem tartozik a turisztikailag kedvelt célpontok közé.) Barátaim invitálására az olasz-francia határ melletti Puy-Saint-Vincentre utaztunk. Valószínűleg én vagyok az egyetlen aki nem síel, snowboardozik és nem is akarja megtanulni ezeket a sportokat, csak úgy ott van. Van ugyan síliftbérletem, amit gyakorlatilag adományként adok az üzemeltetőknek, mert még nem ültem rajta. Van itt még egy zseniális sífutópálya is, ilyet még csak a Nagy-hárshegy körül láttam, illetve a Normafánál. Az itteni valami egészen más: 4-6 méter széles és különböző nehézségi fokozatokkal olyan 20-25 km hosszú. Le van téve a nyom a klasszikusoknak, illetve van elegendő hely a "korcsolyázóknak". Külön tábla figyelmeztet, hogy hótalpasok, gyalogosok, a bal oldal legszélén közlekedhetnek. Ha nem is a mennyországban, mindenesetre közel éreztem hozzá magam, amikor egy közeli hegycsúcsra kocogtam fel a sífutópályán. Órákon keresztül, csak én, a hegyek és a napsütés. Utoljára Korzikán volt hasonló élményem, amikor azt érzem, hogy ez valami fantasztikus. Minden egyes nap újabb adrenalinsokk, hátborzongatóan motivál és feltölt. Persze a síelős arcok igen furcsán néznek rám, amikor egy kulacsövvel a kezemben rámutatok egy közeli hegy ösvényére, a másik kezemben meg ott a térkép. Persze ismerkedek a sífutással is, kemény dió. Még szokom, de remélem hamarosan abba is belerázódok néhány év alatt.

Az egyik barátomnak felvetettem, jöjjön el velem egy kis hótalpas kirándulásra. A másik két barátom, akik jobban ismernek, inkább óva intették. Béreltünk hótalpakat és kinéztem egy szimpatikus útvonalat. Az alábbi filmen ezt tekinthetitek meg:

Bár igen elfáradt, de nagyon nagy élményként élte meg. A kis 4 órás túra fantasztikus volt, 2300 méter magasan kicsit erősebb volt a szél a -10 fok körüli hőmérsékletben, így onnan Tunézia sem annyira vészes. A remegésért bocsánat, kesztyűben csúszkált a kamera.

Kalandozásim még nem értek véget, később jelentkezem.

9 komment

Címkék: videó beszámoló hideg síelés hegy

A bejegyzés trackback címe:

https://futo.blog.hu/api/trackback/id/tr692632305

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

BGy · http://babosi.blog.hu 2011.02.02. 10:25:17

Szasza! Nem te vagy az egyetlen, aki nem síel és sznóbordozik, csak úgy ott van a hegyen a hóban. Én is. Féltem a kis szaros csontjaimat. Jó lehetett egy ilyen helyen futni! Hófutó paradicsom. :)))

greenbamboo 2011.02.02. 10:44:04

Szasza, hogy őszinte legyek - rohadtul irigyellek :)))))

csétomi 2011.02.02. 15:20:46

Szasza! Én meg közben itthon megpusztulok az endurance crosstól, amibe jól belerángattál :))))

effe 2011.02.02. 15:48:17

ilyen helyen nem síelni! ááá, el sem hiszem :)

doncii · http://doncii.blogspot.com 2011.02.02. 19:29:43

Zsiiir a video, a zene, csodaszep ido es taj, mi a turot csinalok en itt ebben az irodaban...? Ehh :) Koszi a posztot!

TV-Judit 2011.02.02. 20:01:20

@csétomi: pedig nagyon jól nyomtátok. Izomláz van? Én az első után 3 napig kész voltam. :-)

Ted Striker 2011.02.02. 20:08:32

Aki a havas hegyen nem síel és nem sznóbordozik, az a Yeti: délelőtt bujkáltok, délután lábnyomoztok a hóban, este meg ijesztegettek :-)

www.youtube.com/watch?v=buAI976ThB8

csétomi 2011.02.02. 21:31:10

@TV-Judit: izomláz kialakulóban:) Ma reggeli futás szánalmas volt, de még csak szimplán fáradtak voltunk. Holnapi gyorsító valszeg halasztva lesz... De nem bántuk meg (egyelőre:)) Kemények vagyunk mint az utasellátós-bécsis-zsömle!!!!

laciii79 2011.02.06. 11:02:07

Szasza, ez gyönyörűűű!

Futóblog

Ez itt a Futóblog. Szasza, Bitliszbá, SeSam, Szuflavéder és angelday írnak a futásról és a sportról.

Próbáltad már a Futócuccokat?

Tömegsport a Nike-val, velük együtt a Facebookon

  

Nike Running Hungary on Facebook

Friss topikok

süti beállítások módosítása