Kovács Ági megszólítja a fiúkat

2008.08.17. 22:00 angelday

Két napja az alábbi levél landolt a Futóblog szerkesztőségében:

Sziasztok fiúk!

A minap olvastam a blogotokat és látom, hogy Ti is szerettek futni, vagy legalább is igyekeztek megszeretni ezt a sportot. Szeretnélek kihívni Titeket innen Pekingből egy versenyre. A verseny célja az legyen, hogy hétfőtől péntekig ki hoz össze több lefuttott kilométert. Nálam itt van a futócipőm, benne ott a chip, így könnyű lesz lemérni a megtett távot.

Persze legyen tétje is: ha alulmaradok, a győztesnek hazatérésem után egy spéci úszóleckét adok. Ha viszont nyerek, akkor a Nike Félmaraton napján megrendezendő ligetkör versenyre (3,5km) benevezlek Titeket, ahol a célban fogok szurkolni:-))

De Robinak látom nagyon megy, így ha nyerek, akkor őt a félmaratonra (legalább egy váltó tagjaként) szeretném nevezni:-)

Puszi: Kovács Ági

Winkler persze egyből belelkesült, mint mindig az utóbbi időben, ha futással kapcsolatos dologról van szó. (Winkler már azt is tervezi, hogy éjjel a Hármashatár-hegyen lenyomja a CCC-t -- 98km, 5600 szint.)

Én magam óvatoskodom, hiszen nem olyan forrón eszik a kását, viszont szépen csatlakoztunk Ági kihívásához, persze hogy. A "projekt" hétfőn indul, péntekig tart, és az nyeri meg, aki a leghosszabb távot teljesíti az idő alatt. Én már nem merek prognosztizálni semmit.

El kell mondanom ezen a ponton, hogy én -- taktikusan! -- a mai futásomat nem töltöttem még fel, csak holnap fogom, így az már egyből a challenge-hez fog számítani. Elvégre jelen pillanatban külföldön tartózkodom, és itt nincsen NET! (Remélem nem figyeli a futás időbélyegét.)

Edzésnapló: ma simán lenyomtam 5 kilométert és 150 métert. Itt vagyok Olaszországban Bolzano mellett; gyönyörű alma ültetvények a faluban, hotelből kilőttem, mint valami kis aszteroida, amire Bruce Willis (magyar hangja: Dörner György) feni a fogait, végig az almásokon, le a folyóparton, aztán a városban még egy pár vargabetű és kész is lettem. Kicsit aggódtam, hogy rám fog "hülni" a felsőm, meglátjuk, lesz-e belőle valami. Még mindig nincs bicepszre ragasztható pántom, amibe a nanót dughatnám, így kézben markoltam végig.

Ami viszont érdekes: simán ment. Esküszöm, fejlődök. Tartok tőle, hogy nem lesz kényelmes a 31-i Human Race 10k, viszont a hét végére el akarok jutni olyan 8-9k-ig. Ha az megvan, akkor talán (TALÁN!) következő héten megfixálom magamnak a 10 ezer métert, és akkor már nem leszek öcsi, akin az egész net röhög.

Egyébként ez volt nekem még csak a nyolcadik (8) alkalmam. Augusztus 5-én futottam le az első adagomat.

Este a bárban a vacsora után még bevertem egy pálinkát. Just for the kicks.

37 komment

Címkék: challenge kovács ági

A bejegyzés trackback címe:

https://futo.blog.hu/api/trackback/id/tr13620411

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

aáb · http://azsiaport.hu 2008.08.17. 23:18:57

Csak föl ne vegye a wada a pálinkát a listájára! Bolzanói almaültetvények irigyelve, én ma 4000-es pihenőt tartottam a lágymányosi pampákon, és egy viceházmestert toltam rá a körtéri Tallérosban. Just for the hicks.

FutoBolond 2008.08.17. 23:37:38

Hát Ági felajánlása nem tűnik teljesen spontánnak, dehát kit érdekel! :-)

AD, ha veszítetek, én átvállalnám a spéci úszóleckét :-) A mellúszó stílusomon úgyis heggeszteni kellene :)

blogíró · http://agyvihar.blog.hu/ 2008.08.18. 06:39:12

Életüket a számítógép előtt görnyedve töltő amatőröknek egy profi sportolóval kell versenyezniük? Nem lesz könnyű. :D

rrroka · http://hosszutav.blog.hu 2008.08.18. 07:49:10

futóbolond: aktív, önkéntes és lelkes részesei vagyunk egy nike gorillakampánynak, de kit érdekel? :) a lényeg h a srácok lelkesen futnak.
ha ilyen jól megy neki Winkler Robi tényleg mehet egy váltóra.

kéne már nekem is nevezni, nem akar vki szponzorálni? akármilyen pólót felveszek! :D

verkaverka 2008.08.18. 08:35:11

Nike vagy nem NIke, ha mások kedvet kapnak a futáshoz az csak jó lehet. Kivéve persze hogy végképp nem fogunk elférni a Szigeten :)

oszkar00 2008.08.18. 08:37:55

Winkler nyugodtan mehet félmaratonra és nem váltótagként. Én az elsőt 3-3,5 km (nem alkalmanként, összesen) edzés után futottam le (na jó, a futottam kis túlzás, 16 km futás, utána futás+séta, de bőven szintidőn belül). Akkor ugyan nagy kínlódás volt, de nem bántam meg. Azóta meg túl vagyok 4 félmaratonon és 5 maratonon. Ha akkor nem megyek, lehet, hogy most nem futok rendszeresen.

potyesz 2008.08.18. 08:40:42

en asics-ben futok :) De meg fogom nezni, hogy tudok-e itt venni ilyen csoda nike cuccot es akkor en is csatlakozom a nemzetkozi mezonyhoz... Szerintem a blog nagyon jo. Nekem sokat segit, mert itt nem nagyon tudok kivel beszelni a futasrol, es mindig "lelket ad" ha elolvasom a blog aktualis bejegyzeseit. Ma reggel lefutottam a szokasos 50 percemet, klassz volt :).

FutoBolond 2008.08.18. 09:49:44

rroka: tudom, hogy marketing, bar ezuttal is: kicsit visszavesz ugyan a fun faktorbol, de meg marad eleg :)

en eddig is futottam, bar miota uzemel a blog, gyakrabban tamad kedvem menni egy kort :)

potyes: en nagyreszt adidas cuccokban nyomulok, adistar supernova cushion 6 volt, ami leginkabb a labamra illett. itt szerintem butasag a markahuseg, sajnos egyik nagy gyarto sem gyart annyi cipot, hogy biztosan lehetne allitani: a te labadra pont fog az egyik nike vagy asics illeszkedni... a funkcionalis poloim is adidasok, a muncheni stadtlaufrol gyujtottem be oket, bar ezt a cipovel ellentetben abszolut nem tartom fontosnak. valamivel jobb, mint egy sima vekony pamutpolo, de minimalis, amit hozzatesz a komforthoz.

cs (mi más) 2008.08.18. 09:56:58

Én mezítláb futok. És terepen. Mint egy gerilla, s ez nem marketing...

potyesz 2008.08.18. 10:04:09

FutoBolond: abszolut egyetertek Veled, a cipo a lenyeg es en sem vagyok markafuggo. CSak tetszik a lehetoseg, hogy "naplozhatova es merhetove" valik a teljesitmeny. Es ahogy Te is irtad, a blog ad egy kis plusz "fun-factort". Ezert vennek egy ilyen cipot is :), nem masert. A ruhazat nekem is adidas :). Tudsz esetleg tanacsot adni, hogy "torkos labra", (atlagosnal magasabb ruszt) melyik marka optimalis? Kosz elore is.

szasza75 · http://szasz-a.blog.hu 2008.08.18. 10:21:35

Azért Winkl Air még várjon a CCC-vel :-)

Mindenesetre ízelítőnel lesz egy éjszakai teljesítménytúra. Persze lehet futni is. Könnyed 20 km a Budai hegyekben. Csak cipő kell hozzá plusz fejlámpa.
ttt.tr.hu/naptar/tura.php?id=1730
20:00-20:30 as rajttal. Ami jó ebben, hogy itt lelkiismeretfurdalás nélkül lehet gyalogolni, ami azért garantált a Széjuhásznétól az Erzsébetkilátóra a piroson.

FutoBolond 2008.08.18. 13:28:18

potyesz, nekem is az atlagnal magasabb a labfejem, erre relative jol passzolt a fent megenekelt adidas supernova cushion 6. jelenleg a 7-es modellnel tartanak (szerintem nehany helyen mar le is van arazva, 20e korul). persze nem lenyegtelen, hogy hogy all a bokad, kifele, befele tartanak-e a lepeseid, milyen terepen futsz, stb. stb., eleg sok parameteres a dolog.

a legjobb az, ha elmesz egy olyan helyre, ahol hozzaerto ember is van, meg valasztek is (ugy ertem, sok futomarka sok fele cipoje). plusz vegigprobalod a cipoket. Biztos lesz itt valaki, aki kisegit a megfelelo bp-i cimmel, en mar regen jartam otthon...

addig is itt egy buyers guide, ezek nagyjabol az europaban kaphato ertelmesebb cipok. esetleg a runnerworld nemet oldalait is erdemes vegignezni, ha tudsz nemetul, a tapasztalat alapjan a magyar valasztek a nemet kozpontokbol kerul elo.

Autumn Shoe Guide 2008
www.runnersworld.co.uk/news/article.asp?UAN=3571

Runner's World Shoe Finder
www.runnersworld.co.uk/news/article.asp?uan=2703

Choosing a Shoe: The Very Basics
www.runnersworld.co.uk/news/article.asp?uan=481

runnersworld.de/ausruestung/neue_modelle_im_haertetest_so_finden_sie_den_richtigen_laufschuh.61868.htm

nagyonnagyon 2008.08.18. 13:36:51

én "kocafutó" vagyok mióta 3 évvel ezelőtt elkerültem a mázsát a 183 centimhez : ) azóta heti 3 4-5 km vmi Reebok-ban . Aranyos ez a blog !
Egyébként egészségmegőrzés, tudattágítás, szimpla "jólérzemmagam" célból 37 év környékén mennyi az a táv ami már "ér" is valamit? Jelenleg ha rám fér egy kis pozitív visszacsatolás akkor 20 percen belül futom le a nagyjából 4 km-t... elképzelhető hogy többet kellene finomabb tempóban? Nálam tájékozottabbak segítsetek.
üdv

almee 2008.08.18. 13:49:27

PeterGilmore:
Ha zsírt szeretnél égetni, akkor a hosszab táv, lassab tempó talán hasznosabb, meg éltettanilag is (aerob). Hidd el, ha nem 5 perces kilométerekkel futsz, hanem mondjuk 6 percesekkel, akkor akár ugyanolyan felkészültséggel a dupláját is simán teljesíted a szokott penzumodnak. És az a jó, ha kellően bemelegetsz és inkább hosszabban "kínzod" egyenletesen a tested, majd szépen, szakszerűen lenyújtasz.

De respect önmagéban a futásért is!

potyesz 2008.08.18. 13:51:13

FutoBolond, koszi szepen a linkeket. en is regen jartam mar otthon :), cipot sem hiszem hogy Mo-n fogom megvenni. A jelenlegi cipom is jol funkcional, de mindenkepp meg fogom probalni amit javasoltal. A lepeseim kicsit befele tartanak es 100%-ban aszfalton futok. (Kijev belvaros)

nagyonnagyon 2008.08.18. 14:04:08

kösz almee, a zsírégetés nem érdekes már annyira, 80kg alatt vagyok lassan egy éve stabilan .. valahogy úgy vagyok mint drogfüggő a találkozókon (PeterGilmore vagyok kövér ember de egy éve nagyjából az egészséges testsúlyom környékén).
Azt hiszem emelni fogom a távot a tempó rovására, a 10km szimpatikus lenne és itt a falunkban van egy csendes rész ahol lehet "köröket" futni 650m környékén van gps-el lemértem egszer. 10 körrel bekezdek holnap.

potyesz 2008.08.18. 14:07:51

Hajra PeterGilmore. Aztan szamolj be, hogy tetszett :)

FutoBolond 2008.08.18. 16:27:42

PeterGilmore, az otperces kilometer egy olyan kocafutotol, mint mi vagyunk, nem rosz tempo :)

Ha megnezed az ajanlott edzesterveket (a mar sokat emlegetett runners worldon pl.), gyakran kombinaljak a hosszabb, lassabb futast gyorsabb edzesekkel. En is erre biztatnalak. Tartsd meg a 4km -20 percet, esetleg vezesd fel 5 perc lassuval es 5 perc levezetessel, es nemelyiket csereld fel 6-8 km-rel, 6 perces/kilometer sebesseggel.

Igazandibol a pulzus a lenyeg, de ezek szerintem nagyjabol mukodo becslesek...

harzol2 · http://forum.tozsde.hu/ 2008.08.18. 16:28:17

No meg idővel kezd el felfedezni a falu környékét is. Ne mindig köröket fuss, mert az idővel nagyon unalmas lesz.

FutoBolond 2008.08.18. 16:29:35

potyesz, sok helyen szamitogeppel meg futoszalaggal nezik, hogy milyen cipore van szukseged. Ez persze nem helyettesiti teljesen a hozzaerto eladot, de gyakran egyutt jar vele :)Gondolom, Kijevbe is jutott beloluk...

rrroka · http://hosszutav.blog.hu 2008.08.19. 07:30:48

potyesz: mivel interneted már van, nem nagyon köll befektetni egy ilyen nike kütyüben. én a walkjogrun.net -en lemérem a távot ( rrr kezdetű pályákat lehet keresni Érd környékén), az eredményeket meg az edzesonline.hu -ra felpakolom, ott a rendszer kiszámol mindent amit csak lehet. ez egy jó kombó, kiváltja az ipod-cipő-mérő szetet.

potyesz 2008.08.19. 08:03:34

rrroka, koszi szepen, most neztem meg, nagyon klassz :) Te Erd kornyeken futsz? En is a kozelben laktam, mielott "kikoltoztem" Kijevbe.

rrroka · http://hosszutav.blog.hu 2008.08.19. 10:19:28

potyesz: igen általában itthon Érden tolom a kiriket hajnalban, bár most a kedvenc budatétény felé eső pályámat az M6 építés tönkrevágja, bazi nagy forgalom van arra. most keresgélek más irányt.
kijevhez is tudod használni a térképet?

potyesz 2008.08.19. 10:22:11

igen :), mar le is mertem, hogy a "szokasos" korom kb. 7,8 km... az utca szintu terkep nagyon jol mukodik.

FutoBolond 2008.08.19. 10:23:58

jah, en is muholdon merem a tavot...

rrroka · http://hosszutav.blog.hu 2008.08.19. 10:24:52

nem minden provokatív szándék nélkül kérem Uj és Winklerurakat, h változott-e vmit a véleményük a futásról? :))))

Uj Péter: "A rohadt futók. Milyen hülye sport ez. Labda nélkül rohangálni, mint valami patás állat. "
www.hocipo.hu/index.php?option=com_content&task=view&id=534&Itemid=30

Winkler Róbert: "...szombat délután fél órát állok az ötven fokban az Andrássy úton, se balra, se jobbra, se előre, se hátra, mert meg kell várnom az aktuális félmaraton leszakadt versenyzőit, akik még nem szakadtak le annyira, mint azok a versenyzők, akik már tényleg annyira leszakadtak, hogy busszal kell őket összeszedegetni."
totalcar.hu/magazin/velemeny/dmaraton/

klarky · http://kreport.blog.hu/ 2008.08.19. 11:55:07

Aranyos ez az Ági!

Tényleg...

Jó ötlet, h ez eszébe jutott!

Hajrá fiúk, hajrá lány! 8-)

FutoBolond 2008.08.19. 16:11:54

PeterGilmore, ha jo osszehasonlitast, visszajelzest akarsz, akkor a legjobb, ha lefutsz egy cooper tesztet. Az korhoz merten korrekt visszajelzest ad a teljesitokepessegedrol.
google-zz ra!

kardiomaca 2008.08.19. 18:13:33

PeterGilmore, ha hetente egyszer futsz az eddiginél sokkal sokkal lassabban jóóóóó sokat, a másik két alkalommal meg tovább ahogy eddig akkor elméletileg fejlődni is fogsz meg egészségszempontból is jobb ha nem csak 20 perceket futsz. A tempód egyébként tényleg minden csak nem lassú egy amatőrnek. Most jöhet a hosszútáv növelése, sebességkényszer nélkül.

Winkler Róbert 2008.08.20. 23:39:16

rrroka:
Nem változott a véleményem: szerintem hülyeség a városi, utcai futóverseny, főleg az évente több. Most ugyan megyek Isztambulba a Human Race-re futni, de attól még ellenzem az útlezárásos futóversenyeket, különös tekintettel a halmozottan kretén közlekedésű Budapestre. Most futottam épp egy 17,5 kilométert a Pilisben, akár hiszed, akár nem, jól esett, nem kellett hozzá szervezés és senkit nem tartottam fel a két óra alatt.

kardiomaca 2008.08.21. 09:49:19

winkler, nem vagyok biztos benne hogy több ezer embert jó ötlet a természetbe egyszerre beengedni, na ha valahol, hát ott nagy károkat tud egy tömegrendezvény csinálni. Nem állítom hogy biztos az a nagyobb gáz, csak hogy így elsőre az sem tűnik jobb ötletnek.

harzol2 · http://forum.tozsde.hu/ 2008.08.21. 10:24:03

Winkler!

Tájfutóként mondom, hogy a városi versenyekre igenis szükség van.
Azt pedig inkább nem írom le, hogy rólad ezek után mi a véleményem.

A blog innentől az én számomra is ellenszenvessé vált, pedig kezdetben még védtelek is titeket.

Ras · http://futo.blog.hu 2008.08.21. 21:58:57

Robi: akkor a Nike meg a Plus hétvégéjén is csattogj ki futni egy jót Ürömre ;)

mások meg futnak egy jót a rakparton, hidakon...

Élni és élni hagyni szerintem. Mindenesetre azért az tény hogy Bp-n ez különösen kritikus, viszont csak akarni kell nem feldühödni a lezárásokon. Pl az a gyanúm a 20-i lezárásokon messze nem dühöngött annyi autós mint a futós lezárásokon szokott. Egyszerűen az embereknek itthon ez még nem jutott el az agyába, hogy a városban nemcska autózni lehet.
Júliusban Frankfurban futottam a JPMorgan Chase Challenge-n, hetvensokezer emberrel együtt. Lezárták gyakorlatilag Frankfurt teljes belvárosát és nem láttam dudáló ideges dühödt autósokat egyet sem. Pedig ott is néhány órát használhatatlan volt jópár 2*2, 2*3 sávos útvonal. Jahh és ingyen 'BKV napijegy' járt a nevezéshez, hogy még véletlenül se autóval menj a rajthoz. (én inkább oda is meg vissza is futottam, elvégre csak 5,5km volt :D, igy sikerült 18ra kikanyarítani a napi számlálót)

rrroka · http://hosszutav.blog.hu 2008.08.22. 08:01:53

Winkler R.: örülök, h jól esett a futás! :) én ilyen nagyokat még sosem futottam erdőben, biztos buli. de pár ezer embert meg szurkolókat megpróbálni kivinni természetbe nem jó ötlet, erre tényleg az utcai futóversenyek valók.
erre az évi, 5-10 napra bírják ki az autózók, amugy is dugóban ülnek állandóan, csak nem a futók miatt.

szasza75 · http://szasz-a.blog.hu 2008.08.22. 09:19:19

Csak hogy az "olvasóság" figyelmét felhívjam a honi túramozgalmakra... RAS nyilván már ismeri. Vannak igen népszerű túrák, ahol több százan, illetve 1-2 ezren is részt vesznek (pl Mátrabérc, hanák-kolos, BUÉK 20, stb) Szóval van élet az utcákon túl is. Csak ezt még sokan nem fedezték fel. Íme, lehet csemegézni:
ttt.tr.hu/

Futóblog

Ez itt a Futóblog. Szasza, Bitliszbá, SeSam, Szuflavéder és angelday írnak a futásról és a sportról.

Próbáltad már a Futócuccokat?

Tömegsport a Nike-val, velük együtt a Facebookon

  

Nike Running Hungary on Facebook

Friss topikok

süti beállítások módosítása