Zenére akarok futni

2008.08.24. 15:30 angelday

Az elmúlt edzéseket "süketen" kellett végigcsinálnom. Nekem, mint adekvát koca-futónak ez igen fontos pontja az edzésnek. Zenével nemcsak, hogy nem hallani az éppen elütni készülő autókat, de powersongot is lehet választani -- már amennyiben. Nekem esküszöm működik a powersong koncepció: gyorsabban ugyan nem fogok futni tőle, de legalább inspirál.

Sajnos az egyetlen dugó, ami jó a hallójáratomba olyan rövid és esetlen, hogy egy korábbi post kapcsán már keseregtem is róla. Ennek aztán az lett a vége, hogy a jobb kezemben markolászom a süket nanómat, aztán hallgatom a madarak csiripelését, illetve az összes többi urbánus hang-effektusokat, mint például öreg néni a buszmegben.

Ma szánt szándékkal elmentünk a budaörsi Media Marktba, hogy megvásároljak magamnak egy bicepsz-band-et, amihez már kellő hosszúságú a fülesem. Sikerült is megtalálnom az Epöl szekciót, sajnos bicepszband csak az új "dagi" nanóhoz van, viszont láttam a polcon hosszú zsinórosnak tűnő fülbenhallgató változatot is. HÁ-HÁ! (jokerkacaj) Megpróbáltam felnyitni az egyiket, de okosan olyan ragasztót tettek rá, ami pont az olyan vevőkre van kitalálva, mint én is vagyok: ne nyisd ki, haver.

Megszólítottam az egyik arra járó eladót, és megkérdeztem tőle három dolgot:

1) milyen hosszú a kábel
2) milyen csatlakozó van hozzá (jó-e az iPhone 2G-be, hiszen azon még nem flush-jack van)
3) nem lenne-e hajlandó felbontani nekem egyet

Nem volt hajlandó. A többi kérdésemre válaszolt, de a kettesre az volt a megfejtése, hogy kellene vennem egy BELKIN konvertert 3 ezerért. Én viszont kitartó voltam, ragadtam a témára, mint légy a légypapírra, hiszen ezek az Epöl dugók 10 ezer forintba kerülnek. A válasz az volt: "nem bonthatjuk fel, mert nem tudjuk eladni".

Azzal váltunk el egymástól, hogy majd az ÜFSz-en kibontom vásárlás után, ha nem jó, akkor visszaveszik. Felbontottam, és jó volt mindenféle értelemben (értsd: kellően hosszú, kellően szifon-kompatibilis, tehát BELKIN sem kellett hozzá), viszont a velem vásároló barátnő már nem járt ekkora sikerrel. Neki sajnos szintén nem felbontható headset zsineg kellett az SE telefonjába.

Ehhez persze meg kellett vásárolni, kivinni, felbontani, kipróbálni, felismerni, hogy nem megy, jóváírni a számla megfelelő részét (nyolc papír, meg egy "itt írja alá"), aztán ugyanezt egy másik zsineggel végigjátszani, ami -- és most kapaszkodjon mindenki -- szintén nem lett jó.

Egyszóval ez egy agyas játék, aminek kellemetlen a vége. A könyv szerint nem lehet a különféle eszközöket, zsinegeket kipróbálni a bolton belül, meg kell vásárolni, aztán az ÜFSz-en megnézni, hogy jó lesz-e. Ha nem jó, akkor visszacseréltetni papírmunkával, aztán gondolom ott fog nekik majd nagy halomban állni mindazon termékek összességei, amelyeket a hozzám hasonló vásárlók visszavitettek már.

Okos, na.

Még annyit szeretnék segíteni az összes Media Marktos folyamatgazdának, hogy, baze, tessék minden madzagból egyet felbontva egyet ott tartani, mert az a kisebbik rossz hosszú távon. Vagy a kiszolgáló fiókjában, ha attól félnek, hogy lába kél.

Viszont most nálam a 10 ezer forintos, hosszúzsineges fülbenhallgató és megindulok edzésre POWERSONGGAL. (Jó powersongjaim vannak.)

27 komment

Címkék: bigyók szifon tervek álmok ki a hülye

A bejegyzés trackback címe:

https://futo.blog.hu/api/trackback/id/tr30630493

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

novissimus 2008.08.24. 16:13:48

Lásd a kereskedelemről szóló 2005. évi CLXIV. törvény 5. cikkének (2) bekezdését: "A kereskedő köteles biztosítani, hogy a vásárló a __megvásárolni kívánt__ termék jellegétől függően, annak méretét, súlyát, illetve használhatóságát az üzletben ellenőrizhesse."

Krypton 2008.08.24. 16:23:35

kikerültetek az indexre.
idézem: A Futóblog szerzői időnként a Tékozló Homár blog szerkesztőinek képzelik magukat.

jajistenem (törölt) 2008.08.24. 16:24:39

Jaj, hát hogy van időd futni ennyi Media Marktozás mellett? Amúgy kötelesek neked kibontani, megmutatni, kipróbálhatod és nem kell megvenned, ha nem akarod. Muszáj ilyen gagyi helyeken vásárolni?

efg 2008.08.24. 16:50:07

Ha kartok kell, go to intersport, nájki pipás kartok vmi 1500 forintokért a hosszú első és második generációs nanora, frankó. szvsz az apple kartok gyengébb anyaghasználattal bír, és kicsit túl nőies is.
Cserébe a bicepsz-band-el majd bánni fogod, hogy a fülesnek hosszú a madzagja.

da 2008.08.24. 16:54:10

na. szar magyar kereskedelem. de kene egy post a powersongokrol. lehetoleg egy rapidshares playlisttel ;)

Háta Más · http://www.artcharacter.hu 2008.08.24. 17:14:50

Na én egy nyakpántos Pioneert vettem és meglepődtem, hogy milyen jól szól a Sansa :o))) A Pio-ban nincsenek ezek a középtartományból feltupírozott basszusok és magasok, minden a helyén (asszem ez bántotta Winkler fülét a Kossnál).

Én pörgős psychobillykre megyek, Nekromantixra, de leginkább Gorillára. Na az ad lendületet. A múltkor viszont a harmadik méternél lemerült a kicsike és süketen tettem meg a távot és minden addigi időmet túlszárnyaltam, mert végig azon idegeskedtem, hogy majd nem megyek olyan gyorsan, mint zenével :o)))

boibo 2008.08.24. 17:34:42

Bocs: abszolút nem kapcsolódik ide, amit kérdezni szeretnék. De itt futkosós emberek vannak, hát megpróbálom.
Mondjátok, nem tud véletlen valaki részleteket a szept. 20-i Bakony 50-ről?
Előre is igazán kösz!

reprocesszor 2008.08.24. 17:45:09

Ugyan nem futó vagyok, hanem túrázó :-), de talán segít:
ttt.tr.hu/naptar/tura.php?id=1780

boibo 2008.08.24. 17:48:05

:-)* kösz még1x!

Brunoka 2008.08.24. 18:01:13

Ez kulonos...:) Epp ma gondolkodtam rajta, hogy javaslatokat kerek toletek egy jo kis zenelistahoz amire lehet futni... Tudniillik egyeb lehetoseg hijan szeretnem elkezdeni de zene nelkul meg gyalogolni sem tudok..:)

Szoval? Mit hallgattok futas kozben? :)

Brunoka 2008.08.24. 18:02:52

P.S.: apple-felszerelest az apple boltbol.. - nekem ez a tapasztalatom..:)

adrianszpi 2008.08.24. 18:56:01

karpánt régi nanohoz a camponában lévő nike boltban kapható

angelday 2008.08.24. 19:00:42

adrianszpi, köszi!

Kétlem, hogy vásárolnék még 10 ezerért valami újabb vackot, de a tipp király.

Akinek tehát régi nanós bicepsz karpánt kell, a Campónás Niké boltba menjen.

(x) -- haha

Critmiss 2008.08.24. 19:31:34

Nekem a powersongok a második félidőben, annak is inkább a végefelé helyezkednek el. FŒleg futópadon abszolút powersong a Rage Against the Machine-tőll a Wake up, vagy az Arctic Monkeys-tŒl a Sun Goes down. Miss KittintŒl a Meet sue bee shee is jó. Igazából normál terepen is mıködnek.
A többi kondicionálás kérdése, ritkán váltogatom. Ebben a szezonban a Hercules and Love Affairs a kezdés, aztán Amon Tobin, utána meg korábbi kedvencek, a végén a powersongokkal.

aFx 2008.08.24. 21:27:11

b m w 1 2 3 :D

én mondjuk amíg futottam, előtte halgattam zenét, és azzal hecceltem magam szintre, közben merevítettem egy pár másodperces részt, csak a taktusnak (mmint fejben vertem az ütemet).

ilyen szempontból 4/4 a tökéletes, Neked megfelelő sebességgel és zenével, esetleg még a 6/4 is jó, komoly tört illetve sebességváltós zene (pl egy Venetian Snares - Miss Balaton felejtős). ja és monoton. saját aljasításomra általában technot használtam (néha gabbert, de ahhoz jó erőnlét kell), azon belül is akkoriban Chris Liebing volt a célra tökéletes... mostanában ha még futnék, valszeg Justicetől a Let there be Light, a Stress, Modeselektortól a Sucker Pin és a Black Box (esetleg a dark side of the Frog), Vitalictól a My Friend Dari és a La Rock 01... vagy egy régi speedy j set valahonnan 2001 környékéről. szal nem árt, ha tipikus behúzó típusú táncparkettrobbantó darabok mennek. alter/metál kategóriát nem hallgatok annyit, h ilyenre rálátásom legyen (najó, a March of the Pgis tökéletes NINtől pl;>).

Jay Phix 2008.08.24. 21:32:23

Amit mindenkinek bátran merek ajánlani páörszongügyileg:
Mivel amúgy is tTunest használtok, keressetek rá a PODRUNNER podcastra. Hetente egy új mix, általában 1 óra körüli hosszúságúak, és, ami a legjobb, mindegyiknél fel van tüntetve, hogy hány BPM az üteme. Ezzel remekül be lehet lőni, hogy hány perces ezreket akar futni az ember az edzésen.
Amúgy nekem is be van állítva valami powersong, de ritkán nyomom meg a gombot. Ti gyakran váltogatjátok, vagy kitartotok egy mindentvivő mellett?

z8 2008.08.24. 22:35:01

egy ideig én is zenével futottam, aztán rájöttem hogy táv 10%-20% ban figyelek a zenére, többiben gondolataimban merülök el.
Aztán amióta kutyámmal futok, ráadásul szinte kihalt helyen természetben, autók stb. től messze már végképp nem kell zene.

FAQlyás Menyét 2008.08.25. 02:19:59

Nekem fontosabb, hogy ne unjam - mintsem, hogy erőt nyerjek belőle. Így inkább hangoskönyvet hallgatok. Jó motiváció lehet, legalábbis én már várni szoktam az óráját. Rengeteg letölthető magyarul is, de angolul meg tényleg tengernyi.

qbr 2008.08.25. 07:59:22

Mammut 2 pincéjében van SE bolt, ott valószínűleg azonnal a megfelelő fülest adják. Én SE w880-nal futok, csak ajánlani tudom: könnyű, kicsi és vékony, és ezért nem ugrál a zsebben, nem kell hozzá karpánt. Persze bővíthető memkártyával.
Mostanában Orishas-szal futok, pont jó a ritmusa, és mellé még a tengerparta is képzelem magam :)

FutoBolond 2008.08.25. 14:06:26

Nemet mediamarkt: sajnos nem bonthatja fel, de vigyem el, ha nem tetszik, ket hetig visszahozhatom. Ez majdnem minden aruhaznal igy van, ruhatol a fulhallgatoig.
Meg semmit nem vittem vissza, viszont vettem meg cuccokat, amit enelkul nem kockaztattam volna be.

jatekelmeleti nem zerus osszegu jatek. csak otthon meg nem ismerik.

FutoBolond 2008.08.25. 14:09:23

AD, tolj mar egy powersongos postot, ugy tartalekolod a temat, mintha idore fizetnek a blogot :)

nagyonnagyon 2008.08.25. 22:01:41

Másodszor futottam mp3 lejátszóval és érdekes hogy mennyire bejött amit hirtelen felindulásból kreáltam a playlist-ben. Nem annyira futásra való ritmusos számok voltak (The Wire sorozat filmzene album) inkább csak kikapcsolódásképp valami amitől jobban el tudott kalandozni a figyelmem de nem is ez a lényeg. Hirtelen ötlettől vezérelve olyan 30 perc környékére betettem a K-Pax filmzenés albumról a Edward Shearmur-bluebird című számot. Nagyon csendes lírai valami (rohadtul nem értek ehhez) és isten tudja hol járt épp a fejem de olyan jól visszahozott néhány pillanatra, hallottam a lépteim meg ahogy veszem a levegőt ...pont jó volt és jókor. Elképzelhető hogy jó megtörni a ritmust valamivel talán oldja a monotóniát vagy lehet hogy csak beteg vagyok.. : )

gepont · http://machomedia.hu 2008.08.26. 09:29:02

az iTunes storeban van egy csomo ingyenes podcast amiben direkt edzeshez lehet letolteni mixeket, az egyik a Podrunner, BPM szam (tempo) szerint lehet valasztani mixet, kb egy oras darabok, a fix BPM segit a tavon egyenletesen tartani a tempot szerintem. A masik neve Podcasts for running, amiben egy csoka egy 9 hetes programban vezet vegig, tok ellustult couch potato-bol fokozatosan addig hogy kepesek legyenek lefutni 5K-t. Ingyenesek, nem kell regisztracio sem, csak arra figyelj hogy az amerikai iTunes Store legyen kivalasztva.

Jay Phix 2008.08.26. 11:26:31

gepont: lásd fentebb. ;)

Jay Phix 2008.08.26. 11:30:23

Peter Gilmore véleményéhez csatlakozva, vannak olyan napok, amikor nem a stabil ütem kell. Nekem néha az a fontosabb, hogy mosolyt csaljon az arcomra, amit hallgatok, ezért van az iPodban ilyen esetekre Ladánybene, Manu Chao. Sőt, esküszöm, futottam már Voga-Turnovszkyra is! :D
De a minap például egy véletlenszám-playlistre tervezett futás közben az utolsó félórában kizárólag a Depeche Mode Photographic-ját nyomtam vissza ismétlésre. Újra. És újra. És újra.

Futóblog

Ez itt a Futóblog. Szasza, Bitliszbá, SeSam, Szuflavéder és angelday írnak a futásról és a sportról.

Próbáltad már a Futócuccokat?

Tömegsport a Nike-val, velük együtt a Facebookon

  

Nike Running Hungary on Facebook

Friss topikok

süti beállítások módosítása