Terminator Heavy Metal

2008.09.23. 12:31 angelday

Múlt héten pénteken éppen Ausztriába robogtam a hétvégi casual-re, amikor a kocsiból headset kapcsolással a szerkesztőség másik eminensével, Winklairrel tartottam online szerkesztőségi értekezletet. Ezúttal nem azt vitattuk meg, hogy kell-e parázni az esetleges extra szív palpitáción, hiszen az egy kedves élettani jelenség, hanem a termékek fölötti gyermeki izgatottság lett úrrá rajtunk, és mi hagytuk ezt az érzést elteljesedni.

"Józsi, azonnal menjél be a Központba, van ott neked valami. Rám ugyan kicsi, de neked pont jó! Hányas a lábad? Negyvenhat? Nem hallak! Mondom: jó!"

Eltelt négy hosszú nap, mire végre eljutottam a Nike HQ-ba (az osztrák hegyet FELFALTAM!). Az irodájuk hátsó részében van egy "pr" szobának nevezett turkáló, ahol mindenféle remittenda anyagokat tartanak. Itt kellett rátalálnunk azt hiszem minden idők legjobb cipőjére. 

Ezen a ponton elnézést kell kérnem minden Futóbolondtól, hiszen most nem kifejezetten futással kapcsolatos téma jön, viszont mégis lehet informatív annyira, hogy beemeljük ide, hiszen gyermeki tenyértapsikolást okozó örömmel vettem kezembe a "Nike Terminator Heavy Metal" névre keresztelt cipőjét.

Íme:

Sajnos csak egyetlen fél-pár volt belőle, így nem tudtam elhozni, viszont annyira megtetszett, hogy Winklairnek azonnal elküldtem a képet, hogy erre gondolt-e, most pedig post formába öntöm. Sőt, utánamentem kicsit a témának, a Sneakerfreaker.com szerint egy 2008-as nyári modell, ők is hasonlóan vélekednek róla. Az olvasó engedelmével ezt most angolul másolnám ide, remek kifejezések, fordulatok:

(...) punky studs galore and black gothic letter finished in gold, it’s the guitar pick swingtag that really seals the satanic deal. Rob Halford would be all over these like black on midnight! The main feature on the Vandal is the ‘Man-O-War’ heavily embossed upper, and whilst the Terminator is a bit more on the Norwegian black death downlow, it does have the Bobby Dazzler riveted heel from Hades! Midsoles have also been given a vintage moshpit effect.

Én mindenesetre megrendeltem magamnak egyet, le is írom a cikkszámát, hátha van még hozzám hasonló ŐRÜLT, de ez most instant get. Inspirál a napi melóban a nyolcvanas évek metálja! Azon morfondírozom, hogy melyik tárgyalásra húzzam fel ELŐSZÖR. Tehát:

325319-071 Terminator Heavy Metal

Szerintem itthon nem lehet kapni, érdemes rágni valamelyik boltos fülét, hogy rendeljen belőle.

28 komment

Címkék: hétköznapok bigyók beöltözés

A bejegyzés trackback címe:

https://futo.blog.hu/api/trackback/id/tr69677414

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

málészájú tévésztár 2008.09.23. 12:55:03


Bocs, hogy nem vág témába, de néhány napja olvastam itt egy nagyon klassz kis cikket a 2008-as Chamonix CCC-ről. Már egy jó ideje kacérkodok a nagyobb távok gondolatával, és ez az írás megadta hozzá a kellő motivációt, és hangulatot. Szerettem volna még elolvasni néhányszor, de hirtelenjében nem találom. Szabad tudni, hogy hova lett az írás? Előre is köszi a választ.

angelday 2008.09.23. 12:57:23

málészájú tévésztár, elküldtem Szaszának a kommentedet, remélem inspirálja eléggé, hogy végleges formába öntse a cikket.

potyesz 2008.09.23. 13:02:36

Ahogy mondjak, izlesek es pofonok. Nekem nem tetszik, egyaltalan nem, de lehet hogy csak azert mert kepen latom. Eloben minden mas, meg a puding probaja az eves, csak hogy meg egy kozhely-szeru szolast puffogtassak :).

szasza75 · http://szasz-a.blog.hu 2008.09.23. 13:18:40

Köszi az érdeklődést. Az "anyag" még szerkesztés alatt áll. Na meg a futással sem álltam le teljes egészében. :-) A hétvégén a Balatonfelvidéken OKT-ztam, így kiszorította az írásos tevékenységem.
Hamarosan...

tartlev 2008.09.23. 13:40:40

Bázz ez a sneakeres oldal nagyon lecsó! Huh, beszarok...

CharlieBrown 2008.09.23. 13:44:59

magyarázd már el nekem fátter: mi a szöszt akart winkler fél pár -megjegyzem ultrakúl, metálvilla az ég felé mered!- cipővel???

""Józsi, azonnal menjél be a Központba, van ott neked valami. Rám ugyan kicsi, de neked pont jó! Hányas a lábad? Negyvenhat? Nem hallak! Mondom: jó!"

naszóval csak ezért felemás számomra.
VAGY! hol a másik fél pár bakker??? :D

ElChe · http://bigblue.reblog.hu/ 2008.09.23. 14:14:02

Akinek ebben az országban valami köze volt a metál aranykorához a nyolcvanas-kilencvenes években rajongóként, annak a számára A CIPŐ a Puma magasszárúja. Értem én, hogy reklám, de ezt azért illenék beszúrni kiegészítésként, ismeretterjesztésként.

angelday 2008.09.23. 14:15:58

ElChe, persze, sokminden lehet. Én csak belebotlottam ebbe a termékbe és megtetszett.

A Nike kifejezetten nem kért erre, sőt, egy DVD-t vittem vissza Kun Álmosnak, meg a szöges cipőt.

málészájú tévésztár 2008.09.23. 14:40:47

To:szasza75

Köszi a gyors választ.

Nagyon jó volt CCC-s cikk, a fotók is sokat dobtak a hangulaton.

Ha lesz hozzá kedved, és az időd is engedi, szivesen olvasnék arról is, hogy mi/ki vett rá erre a versenyre, hol hallottál róla, hogyan készültél, és hasonlók. Szerintem vagyunk néhányan, akiket az ilyen, és ehhez hasonló írások átsegítenének a hosszútávfutás holtpontjain.

Egy-két év múlva szeretnék én is belevágni egy ilyen kihívásba. Ezzel kapcsolatban nem csak a versengés, de a saját határaim kitolása, és a postodban bemutatott (gyönyörű) táj megismerése is motivál. Mint már írtam, régóta kacérkodtam a hosszabb táv gondolatával. A rövid időre kikerült postod megadta ehhez a kellő lökést, szóval hatalmas köszönet érte.
Üdv, m.t.

almee 2008.09.23. 15:08:34

Lesz itthon is a cipő állítólag.

angelday 2008.09.23. 15:12:46

almee, nem tudod, mikortól? És milyen áron? :)

szasza75 · http://szasz-a.blog.hu 2008.09.23. 15:12:53

Hazánk is bővelkedik csodálatos tájakkal, indításnak érdemes itt gyakorolni. Én azt hittem felkészült vagyok (majdnem minden téren az voltam) Csak az eddigi teljesítetteken kívüli "létről" nem volt tapasztalatom. Hát ehhez pedig fej kell na és fog. A verseny előtt, ebben az évben 2400 km-t futottam, többnyire terepen, és volt ebben az évben 13-15 db 38-70 kilis táv is. Utóbbi elég volt, de a fog beletört.

Egy általam nagyratisztelt ultrafutó szavai szerint: Holtpont mindíg lesz, csak meg kell tanulni kezelni.

almee 2008.09.23. 16:16:46

Az Andrássyn lévő Nike üzletben kérdeztem én is pár hete, állítólag ott lesz. Már most szeptember második felére igérték és mellé jön a "párja", a Vandal:
www.freshnessmag.com/v4/wp-content/uploads/2008/06/nike-vandal-hi-021.jpg

32 körül lesz az ára. Brutál jó kis cipellő!

.Adrián. 2008.09.23. 17:55:40

Had kerdezzem meg a Nike+t hasznalo futokat, hogy ha megveszem a Nike+ iPod Sport Kitet akkor azt tudom -e hasznalni majd sima cipovel is? Lattam mar, hogy egyesek sima cipovel hasznaljak a cipofuzo moge teve, de igy is ugyanannyira pontos (hiszen ferden all)?

boibo 2008.09.23. 18:11:50

kicsit OFF, de szaszához és m.t.-hez kapcsolódik:

Emlékeztek? Itt (is) toboroztam lelkesen a jónépet heteken át, hogy ugyan gyertek már Bakony 50-re. Hát én voltam. Na nekem meg ebbe tört bele a bicskám.
Az alábbiakban egy magánlevelem részletét osztom meg Veletek - végül is: idézni csak klasszikusoktól érdemes :-)P

"Tegnap elindultam a Bakony 50-en, bár a Krópkó nem javasolta ( www.futocenter.hu/extra/edzo-valaszol-valasz.php ) , és persze, hogy igaza is lett, talán valamive jobban ért ezekhez a dolgokhoz, mint én :-) Az első 5 km-en szembe fújt a viharos szél, és vágta az arcunkba a szemerkélő esőt. Ahol fű volt, az csúszott, ahol nem, ott azért nem volt fű, mert széttúrták a vaddisznók. Aztán beértünk az erdőbe. 15 helyen kellett kisebb-nagyobb vízfolyásokon átkelni, 1 (!) helyen volt híd. Mondjuk az a cipő, amiben futottam, teljesen bőr, mindezt gyöngyvásznas kombinációban el se tudom képzelni. Aztán a második ellenőrzőpont, 14,4 km után egy olyan szurdokvölgyben vezetett végig az út, aminek a legalján folyt a patak, a két oldala viszont olyan meredek és sziklás volt, hogy szerintem száraz időben is rendes túrabakanccsal járható csak biztonságosan, nem hogy így nedvesen. Persze, hogy nem futottam, nem volt kedvem a jéghideg vízben fekve kikötni (a szemem láttára járt így egy épp ott túrázó srác). Csak mivel nem futottam, rögtön elkezdtem fázni, mire a következő ellenőrző pontig értem, már annyira fáztam, hogy szabályosan fájt. Meg elkezdett a tarkóm fájni... egy jól képzett hipochonder ilyenkor rögtön tudja, hogy ez kezdődő agyhártyagyulladás, az föl sem merült bennem, hogy tényleg hideg van, csurom víz rajtam az összes cucc, és nem kis fizikai terhelésnek tettem ki szervezetemet. Szóval a lényeg: 24 és félnél kiszálltam, ez két óra huszonakárhány perc volt, de elég is volt. Abból a szempontból ez persze kudarc, hogy nem így terveztem a napomat. De annnnnnyira jólesett beállnom a zuhany alá a forró vízbe, hogy egyértelműen jól döntöttem. Képtelen lettem volna végig futni a teljes távot. Abban maximálisan igaza van Krópkónak, hogy lesz még verseny... Majd legközelebb!"

Viszont kersztül vezett az útvonal egy olyan kis réten, ami telis-tele volt őszi kikericcsel, és egy gyönyörű szarvast is láttam kb. 20 méterről. Sőt, a verseny végén az a megtiszteltetés ért, hogy én fuvarozhattam az ultramaraton helyezettjeit - nem is takarítok most kocsit, büszkén őrzöm a kárpitban az izzadtságukat! :-DDD

szasza75 · http://szasz-a.blog.hu 2008.09.23. 21:09:07

Én kétszer voltam a Bakonyi Mikin, ez decemberben van Mikuláskor.Akkor kicsit hidegebb van
A Cuha völgyben van pár patak kereszteződés, azokba könnyű belelépni.(nekem is sikerült) Ha már egyszer benne vagy mehetsz legközelebb is, akkor már mindegy. Ha mozogsz folyamatosan a lábad is meleg lesz, akár csak télen a hóban.
Szerintem az Ördög árokig nem jutottál el. Vagy ha igen az a legimpresszívebb rész :-) Elég nehéz, egy nagyon szép szurdokban kell "mászni".
Én Lokomotívot (ttt.tr.hu/naptar/tura.php?id=1810) és főlega a Less Nándort tervezem (ttt.tr.hu/naptar/tura.php?id=1833)

Kik voltak a helyezettek?

DaMartian 2008.09.24. 06:46:32

adriankooo elvileg a nem megfelelő pozicionálás meg az elmozdulás lehetősége miatt nem lesz pontos, bár volt már olyan komment, hogy valaki be tudta így is kalibrálni és akkor jól mért.

Ras · http://futo.blog.hu 2008.09.24. 08:40:53

szasza: CCC cikkért motíválnálak én is :)

rrroka · http://hosszutav.blog.hu 2008.09.24. 08:44:01

adriankoooo neten lehet találni ilyen kis tasakot a chipnek és azt befűzni a csukába, de fogalmam nincs mi a neve.

stevie 2008.09.24. 13:02:33

Nemcsak szégyen a futás, de nem is hasznos!
rajottem.blog.hu/2008/09/24/futas_12

klarky · http://kreport.blog.hu/ 2008.09.24. 13:59:17

Puma Universal-om nekem is volt, Made In Yugoslavia! 8-)))

Emlékszem, hogy 1250 Ft volt, kb. 25 évvel ezelőtt. Akkora istencsászár voltam benne, hogy álltam a sorban a menzán a jó kis grízestésztámra várva, és odajöttek az emberek megkérdezni mi az, hol vettem és mennyi volt.

A mennyi voltig tök lelkes volt mindenki, amikor megtudták... Hát azt hiszem így érezheti magát ma egy celeb...

FutoBolond 2008.09.24. 14:39:45

borzalmas ez a cipo :)
ertem en a filinget, a winkleren el is tudom kepzelni, de Jozsin?

valdi 2008.09.25. 10:36:38

a cipo itthon a White Label vagy a Subvibe nevu boltokban kaphato (5. ker Iranyi u. 5 vagy Vaci u. 40)

www.myspace.com/subvibe
www.myspace.com/whitelabelshop

Jay Phix 2008.09.25. 13:41:10

adriankoooo, igen, ha bekalibrálod az új helyzetében, akkor pontos marad (hiszen ugyanabban a pozícióban végzed a kalibrálást, ahogy majd futás közben is lesz).

Berci 2008.09.25. 17:51:59

Ma voltam az Andrássyn lévő Nike boltban és ott is lehet kapni a csukát:)

DaMartian 2008.09.25. 18:46:39

Igen, csak a tartóban, meg a fűző alatt nem marad meg olyan stabilan, mint a számára talpban kialakított helyen!

Futóblog

Ez itt a Futóblog. Szasza, Bitliszbá, SeSam, Szuflavéder és angelday írnak a futásról és a sportról.

Próbáltad már a Futócuccokat?

Tömegsport a Nike-val, velük együtt a Facebookon

  

Nike Running Hungary on Facebook

Friss topikok

süti beállítások módosítása