Kimutatható-e a rövid ideig tartó magashegyi terhelés teljesítménynövelő hatása?

2013.12.20. 23:01 szasza75

Ha még emlékeztek, idén augusztusban néhányan egy pár napos magashegyi túra-futáson vettünk részt, erről itt írtam. Még a túra előtt feltettük a kérdést, hogy a magashegyi sorozatterhelés vajon hogyan hat bizonyos élettani funkcióinkra, azaz kimutatható-e az ilyen rövid ideig tartó magashegyi terhelés teljesítménynövelő hatása?

szasza_cardio_controll.jpg

A mérésekben partnerünk volt a Cardio Control Labor, aki biztosította a túra előtti, utáni és egy pár héttel későbbi méréseinket. Lúdtalppal együtt csináltunk egy részletes összefoglalót sok grafikonnal és számmal arról, hogy mik a tapasztalataink. A végeredmény az lett, hogy a négy futóból háromnál pozitív irányú elmozdulásokat mértünk a szuperkompenzáció időszakában.

Akit érdekel a dolog szakmai része, olvassa el Lúdtalp posztját itt. Aki inkább a mozgóképekben gyönyörködne, nézze végig a videót:

2 komment

Címkék: teljesítmény szuperkompenzáció kardió

A bejegyzés trackback címe:

https://futo.blog.hu/api/trackback/id/tr365702835

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

hidegchaco 2013.12.21. 08:21:33

Atyavilág... a videón jól beazonosíthatóan egy Ad... szóval egy nem-Nike típusú lábbeli talpa szúrja a gyanútlan idetévedő szemét?

angelday 2013.12.21. 09:28:51

@Enemy No 1: mindent az objektív tájékoztatás jegyében!

Futóblog

Ez itt a Futóblog. Szasza, Bitliszbá, SeSam, Szuflavéder és angelday írnak a futásról és a sportról.

Próbáltad már a Futócuccokat?

Tömegsport a Nike-val, velük együtt a Facebookon

  

Nike Running Hungary on Facebook

Friss topikok

süti beállítások módosítása